Hardware · PC računari

Prva FOXCONN Digital Life matična ploča sa podrškom za Core™ i7 procesore

Renaissance povezuje Core™ i7 procesor i trokanalnu DDR3 memoriju sa naprednim multimedijalnim mogućnostima

FOXCONN je danas objavio dostupnost nove ploče u okviru Digital Life serija – Renaissance koja povezuje ovaj brand sa novom platformom namenjenoj poboljšanju mogućnosti i iskustva sa PC-om.

Bazirana na Intel® X58 čipsetu sa ICH10R južnom mostu, Renaissance podržava Core™ i7 i Core™ i7 Extreme procesore na socketu 1366. Intel® socket 1366 procesori koriste QuickPath Interconnect technologiju koja povećava propusnost između procesora i čipseta do 6.4GT/s.

Sa 2 threada po CPU jezgri, Intel® Core™ i7 procesori na raspolaganje stavljaju ukupno 8 threadova za izvrsne performanse u multi-threaded aplikacijama, dok se korišćenjem Intel® Turbo Boost tehnologije single-threaded aplikacije ubrzavaju automatskim povećanjem radne frekvencije u situaciji kada barem jedna jezgra nije korištena.

Podrška za trokanalnu DDR3 memoriju Ubrzajte memorijski-intenzivne aplikacije korišćenjem trokanalne DDR3 memorije do 1600(oc)MHz. Čak i na DDR3 1333MHz frekvenciji, dostupna memorijska propusnost se naglo povećava u poređenju sa dvokanalnim memorijskim modulima. Zahvaljujući integracijski memorijskog kontrolera na procesor, niskim latencijama i visokom propusnošću, uklanja se usko grlo (FSB) koji je do sada limitirao memorijske performanse.

CrossFireX™ i 3-way SLI™

Korisnici se više ne moraju bojati kada je u pitanju iskorišćenje više grafičkih kartica jer Foxconn Renaissance podržava oba ATI CrossFireX™ i NVIDIA SLI™ multi-GPU režima! Sa 4* PCIe2.0 x16 utora, CrossFireX™ je podržan u 2* x16 ili 4* x8 konfiguraciji, dok je 3-way SLI™ podržan u konfiguraciji 2* x16 i 1* x8.

Poboljšani zvuk sa HARP karticom

Sa dodatnom HARP zvučnom karticom koja se montira u odgovarajući ulaz na matičnoj ploči, korisniku se obezbeđuje zvuk izvrsnog kvaliteta sa 110dB SNR (signal-to-noise ratio) uz podršku za Dolby Digital Live™ i DTS
DTS CONNECT™ uključuje DTS™ Neo:PC i DTS™ Interactive tehnologije sa 2-kanala i audio izvora spojena u surround zvuk, što znači da korisnici mogu ponovo iskusiti stare audio i video sadržaje u pravom surroundu!

Leave a Reply