Hardware

Prve zelene veš mašine na svetu stižu iz kompanije LG Electronics

Modeli LG veš mašina sa jedinstvenim Direct Drive motorom prvi proizvod iz oblasti kućnih aparata koji je dobio Green Product Mark sertifikata

Veš mašine kompanije LG Electronics (LG) dobile su Green Product Mark priznanje od prestižne sertifikujuće agencije TÜV Rheinland. Green Product Mark sertifikat se dodelje uređajima sa izraženim ekološkim karakteristikama, a LG veš mašina sa prednjim punjenjem je prvi proizvod iz oblasti kućnih aparata koji je dobio ovo prestižno priznanje. Nagrađene veš mašine koje koriste Direct Drive motore dostupne su i na tržištu Srbije.

Kroz opsežan i kompleksan proces testiranja, institut TÜV Rheinland ispituje i identifikuje proizvode sa najboljim ekološkim karakteristikama koji su dostupni na evropskom tržištu. Rigorozno testiranje sastojalo se iz ispitivanja potrošnje vode, mogućnosti uštede električne energije, samih proizvodnih procesa uređaja, kao i iz istraživanja niza drugih ekoloških faktora. Jedan od glavnih razloga za dobijanje ovog sertifikata leži u Inverter Direct Drive tehnologiji, zahvaljujući kojoj veš mašine smanjuju potrošnju energije do 50 odsto u odnosu na konvencionalne modele.

„Ekološki standardi u proizvodnji postaju sve viši, dok u isto vreme korisnici su svesniji koji su proizvodi zaista zeleni“, izjavio je Seong-jin Jo, izvršni potpredsednik divizije za veš mašine u okviru kompanije LG Home Appliance. „Naši planovi su i dalje usmereni ka ekološkim inovacijama, a dobijanje ovog prestižnog priznanja nam govori da smo na dobrom putu“.

LG veš mašine koriste izdržljiv Direct Drive motor, koji omogućava šest različitih tipova kretanja prilagođenih svim tipovima tkanine, a u isto vreme smanjuju potrošnju električne energije i vreme potrebno za proces pranja veša. LG Inverter Direct Drive motor poseduje garanciju od čak 10 godina, povećava pouzdanost veš mašine i unapređuje njenu energetsku efikasnost, uz čak duplo manju potrošnju u odnosu na konvencionalne modele.

Leave a Reply