Foto · Hardware

Prvi Canon vodootporni digitalni fotoaparat

Canon je predstavio svoj prvi vodootporni kompaktni digitalni fotoaparat: 12,1-megapikselni PowerShot D10. PowerShot D10 projektovan je za osobe koje žive aktivno i pustolovno, a predstavlja spoj svestrane otpornosti i izuzetnog kvaliteta slike.

Canonov procesor DIGIC 4 nudi izuzetno responsivne performanse i vrhunske slike bogate detaljima, a novi način rada Smart Auto koristi tehnologiju prepoznavanja prizora za jednostavno dobijanje izvrsnih fotografija. Kompatibilnost sa bogatim sistemom dodatne opreme kojom se može pohvaliti PowerShot D10 još je jedna garant  vrhunskog rada u svim uslovima i bez korišćenja ruku.

Radi gde drugi ne mogu

Od surfanja do ronjenja, od skijanja do planinarenja, PowerShot D10 projektovan je tako da svoje korisnike može da prati u svakoj pustolovini – vodootporan je do dubine od 10m , podneće pad na tvrdu površinu sa visine od 1,22 m, otporan je na prašinu, te će bez problema funkcionisati i na temperaturama od svega -10 oC.

Dostupan je niz zaštitnih dodataka koji fotoaparat drže na sigurnom u izazovnim okruženjima, npr. mekana torbica te trake za rame, vrat i karabinjere. Zahvaljujući inovativnom istemu za povezivanje na ivicama kućišta fotoaparata, moguće ga je sigurno i praktično postaviti u skladu sa različitim aktivnostima. Korisnici izgled fotoaparata mogu prilagoditi i dodatnim prednjim plaštom u boji, koji ga ujedno mekanom torbicom štiti od udaraca i ogrebotina.

Senzor fotoaparata beleži slike u neverojatnoj rezoluciji od 12,1 megapiksela, čime se korisnicima daje sloboda obrezivanja i uvećavanja fotografija bez gubitka vrhunskog kvaliteta slike. Objektiv sa zumom od 3x nudi niz raznovrsnih mogućnosti kadriranja, a stabilizator slike garantuje da potresanje fotoaparata neće izazvati neželjeno zamućenje. To je veoma  važno ako korisnik učestvuje u brzim, dinamičnim aktivnostima, kojima je fotoaparat i namenjen.

Da bi se korisnicima omogućila trajna fokusiranost na akciju, DIGIC 4 omogućava niz pametnih osobina koje snimanje izvrsnih fotografija čine veoma  jednostavnim. Novi način rada Smart Auto koristi tehnologiju prepoznavanja prizora da bi detaljno analizirao prizor koji se snima – analizira svetlinu, kontrast, udaljenost i prevladavajuću nijansu objekta snimanja. Fotoaparat zatim veši izbor najbolji od osamnaest dostupnih načina snimanja da bi se garantovale savršene postavke za svaki prizor.

PowerShot D10 ima i poseban 2,5-inčni LCD ekran PureColor II, posebno prilagođen za bolje performanse na otvorenom. Štiti ga 2-mm zaštitni omotač, a nudi dvostruko više svetlosti od običnog LCD ekrana PureColor II, čime se omogućuje jednostavno kadriranje ili pregled slike u gotovo svakom okruženju.

Leave a Reply