lg
Hardware · TV-Monitori

Prvi LG Ultra Definition 3D televizor dijagonale 84 inča

Najveći LG 3D Smart televizor sa naprednom 4K UD tehnologijom postavlja nove standarde kada su u pitanju uređaji za kućnu zabavu

Kompanija LG Electronics (LG) je danas u Južnoj Koreji i zvanično lansirala prvi na svetu Ultra Definition (UD) televizor dijagonale 84 inča. Ovaj neverovatni uređaj je odgovor kompanije LG na potrebe potrošača za velikim i impresivnim kućnim televizorima sa većom funkcionalnošću. UD 3D TV uvodi veliki broj novih smart funkcija u cilju jednostavnije interakcije i korišćenja.

„Razvoj tržišta 4K ekrana je još uvek u povoju, ali je od velike važnosti da je kompanija LG udarila temelje za dalji razvoj“, izjavio je Havis Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Home Entertainment. „LG UD 3D TV donosi novu dimenziju korisničkog iskustva jer obuhvata sve nove tehnologije koje je razvila kompanija LG.“
LG 3D UD televizor poseduje impresivni kvalitet slike zahvaljujući ekranu rezolucije 3840×2160 piksela, koja je četiri puta veća od rezolucije svih postojećih Full HD televizora, zahvaljujući, u najvećoj meri, naprednom Triple XD Engine koji omogućuje superiornu reprodukciju boja i pruža neverovatno precizan prikaz najsitnijih detalja. Dodatno, Resolution Upscaler Plus omogućuje da slike iz drugih izvora kao što su eksterni hard diskovi ili internet sajtovi budu prikazane kvalitetnije i sa više detalja.

Uz minimalistički i elegantni dizajn, LG 3D UD televizor donosi potpuno novi doživljaj u 3D arenu zabave. Funkcija kontrole dubine 3D slike (3D Depth Control) omogućava korisnicima da samostalno podešavaju 3D efekte, dok funkcija zumiranja 3D zvuka (3D Sound Zooming) obezbeđuje kvalitet zvuka kao na najboljim kućnim bioskopima.

Uz LG 3D UD televizor dolazi i najnoviji Magic Remote daljinski upravljač, sa dodatnim funkcijama, kao što su Voice Recognition, Wheel, Magic Gesture i Pointing, koje pružaju potpuno novo korisničko iskustvo. Korisnici imaju pristup i LG Smart TV ekosistemu, koji sadrži preko 1400 aplikacija. Ovaj servis čini dostupnim veliki broj različitog sadržaja, uključujući i 3D svet, gde se mogu pronaći najnovija 3D filmska ostvarenja i igre. Dual play funkcija omogućava korisnicima igranje udvoje, na jednom ekranu pri čemu svaki igrač, u isto vreme, vidi prikaz iz svoje perspektive, terajući razdvajanje ekrana na dva dela (split screen) u prošlost. Ovaj model takođe poseduje i sistem konvertovanja 2D u 3D sliku, a Smart Share Plus funkcija omogućuje pristup još većem broju medijskih sadržaja putem prenosivih uređaja poput laptopova, mobilnih telefona, tableta i fleš memorija.
LG UD 3D televizor biće dostupan na tržištu Evrope od jeseni, a posetioci IFA sajma biće u mogućnosti i sami da se uvere u neverovatne mogućnosti ovog jedinstvenog uređaja na štandu kompanije LG Electronics.

Leave a Reply