Hardware · PC računari

Rekordna energetska efikasnost uz LG Multi V III sistem za klimatizaciju

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je Multi V III VRF sistem za klimatizaciju, kao i kompletnu liniju komercijalnih klima uređaja, na sajmu AHR Expo, najvećoj svetskoj smotri iz oblasti klimatizacije, grejanje i hlađenja, koji se ove nedelje održava u Čikagu.

„Neprestano ulažemo u razvoj proizvoda i sistema za klimatizaciju, grejanje i hlađenje, kako bismo u potpunosti zadovoljili očekivanja naših korisnika”, izjavio je Hwan-yong Nho, direktor kompanije Air Conditioning and Energy Solution. „Sa predstavljanjem kompletne linije novih uređaja, sa Multi V III VRF sistemom kao glavnim proizvodom, želimo da u narednom periodu podignemo prodaju za 10 odsto na globalnom nivou.”

Pored velikog broja naprednih funkcija, Multi V III se izdvaja svojim ekološkim karakteristikama. Izuzetna energetska efikasnost ovog modela prepoznata je i od Instituta za klimatizaciju, grejanje i hlađenje (Air Conditioning, Heating and Refrigeration Institute – AHRI), najprestižnije institucije za ocenivanje i vrednovanje kvaliteta ove vrste uređaja. Multi V III smanjuje potrošnju električne energije za 14 odsto, a zahvaljujući svojim ekološkim karakteristikama ovaj model je ujedno i prvi proizvod iz ove industrije koji je dobio CarbonFree® sertifikat (ARUN072DT3) od Carbonfund.org fonda.

Pored Multi V III sistema, LG će predstaviti i BMS (Building Management Solution) sistem, koji istovremeno i centralizovano upravlja sistemom za klimatizaciju i kontroliše energetsku efikasnost u samom objektu. Takođe, biće predstavljena i nova linija uređaja za klimatizaciju, grejanje i hlađenje – Multi V Water, Multi V Mini, Eco V, Hydro Kit, Heat Recovery sistem i Vertical AHU, kao i najnovija LED rešenja iz oblasti osvetljenja.

Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju, sa Interekom, najprestižnijom institucijom za izdavanja sertifikata o kvalitetu, LG će proizvoditi uređaje koji ispunjavaju visoke standarde energetske efikasnosti i bezbednosti koje propisuje ova institucija.

Leave a Reply