Događaji · Hardware

Saga sa HP PSG programom zajedno do efikasnijeg poslovanja

Saga je u utorak, 13. oktobra u hotelu Balkan, zajedno sa HP-om održala predavanja na temu novih proizvoda preduzeća Hewlett Packard iz domena monitora, desktop i prenosivih računara.

Uvodnim predavanjem, skup je otvorio Nebojša Misković, direktor marketinga Sage, zajedno sa Goranom Ilićem, pomoćnikom direktora prodaje, predstavljanjem Sage i njenih dosadašnjih rezultata. Posle njih je ispred HP-a Nedžad Pjanić, HP PSG sales specialist, predstavio novi PSG (Personal Systems Group) program za desktop poslovna rešenja.

Najavio je vraćanje Compaq serije u ponudu HP računara namenjenim poslovnim korisnicima, predstavio radne stanice „Z“ serije, njihovu optimizovanost za svaku industrijsku granu, lakoću upotrebe, visoku sigurnost i pouzdanost u radu.

Usledio je Jovan Dimitrijević, PSG Country Manager, koji je ukazao na pojedinosti personalnih sistema i poslednja unapređenja koja će korisnicima mnogo značiti. Skrenuo je pažnju na iskorišćenje električne energije, koje je kod tradicionalnih napajanja između 65 i 75 odsto. Ostatak (25 do 35 odsto se gubi u procesu konverzije). HP računari ispunjavaju Energy Star 5.0, koji zahteva 85 odsto iskorišćenja napajanja. Osim smanjene potrošnje energije, veći je udeo recikliranog materijala, smanjena emisija CO2, otrovni materijali su izbačeni iz upotrebe i smanjena je proizvodnja čvrstog i opasnog otpada.

Završno predavanje na temu mobilnih proizvoda je održao HP Product Manager Sage, Uroš Anđelković. Predstavio je najnovije i predstojeće prenosive računare iz HP ponude. Na polju prenosivih računara, glavno unapređenje je životni vek baterije. Nove serije prenosivih računara imaju garanciju na baterije jednaku kao i za ostatak računara, što ranije nije bio slučaj, jer je njihova autonomija znatno opadala posle 18 meseci upotrebe. Novim baterijama se nakon dve godine upotrebe skraćuje autonomija za samo 20 odsto, a garancija na tri godine ili 1000 punjenja je prva u industriji.

Na kraju predavanja je saopšteno da će na HP-ovom sajtu biti dostupan HP Carbon Calculator program koji po unosu desktop konfiguracije izračunava potrošnju struje. Uporednom analizom sa novim računarima, moguće je videti kolike bi bile uštede kupovinom novog hardvera. Po trenutnim procenama, kroz račune za struju, cena računara i servera se ponovo plati tokom sledećih 18 meseci eksploatacije.

Leave a Reply