Hardware

Sajam elektronike u Las Vegasu

Na tržište izlazi više od 20 hiljada novih proizvoda, a najveću pažnju privlače ultra tanki laptop kompjuteri Ultrabook, takozvani pametni televizori visoke rezolucije, kao i inovativni sistemi. Hiljade kompanija iz celog sveta su se predstavile na ovogodišnjem sajmu elektronike u Las Vegasu. Njihov cilj je, kako kažu, izmeniti način na koji živimo.

Las Vegas, dom blještavim svetlima, mega kockarnicama, i na nekoliko dana, domaćin sajma najsavremenije tehnologije na svetu. Na tržište izlazi više od 20 hiljada novih proizvoda, a najveću pažnju privlače ultra tanki laptop kompjuteri Ultrabook, takozvani pametni televizori visoke rezolucije, kao i inovativni sistemi. Mnogo se priča i o novim pametnim telefonima baziranim na Windows sistemu.

Na sajmu ste mogli videti stvari koje su meni najvažnije, kaže Steve Ballmer, izvršni direktor kompanije Microsoft.
Windows telefoni su dugo zaostajali za Applovim Iphoneima i Android aparatima, ali gospodin Ballmer je uveren da će se prodaja povećati.

Zaista verujem da je mobilni telefon Windows prvi mobilni uređaj koji na prvo mesto stavlja ljude, kaže Steve Ballmer.
I proizvođači automobila slede isti trend. Izvršni direktor kompanije Mercedes Benz Dieter Zetsche kaže
Upravo kao što pametni telefon može biti mnogo više od sredstva za komunikaciju, tako i pametni automobil može biti mnogo više od sredstva za prevoz. Vaš automobil će svoje usluge i aplikacije modernizovati putem interneta, kaže gospodin Zetche.

Međutim na ovom sajmu nisu predstavljene neke od vodećih tehnoloških kompanija, među njima je i Apple. Predstavnici Microsofta kažu da sledeće godine neće učestvovati na sajmu. Tim Doyle iz Udruženja za potrošačku elektroniku kaže da će tehnologija i dalje dovoditi do velikog uzbuđenja.

Znamo da postoje mnogi izlagači koji žele ovde imati štand ili održati jedan od govora, i uzbuđeni smo u pogledu budućnosti. 2013 ćemo imati još jedan veliki sajam, kaže Tim Doyle.

Las Vegas će tada izložiti dodatne tehnološke spravice koje će privući pažnju kupaca i izmijeniti način na kojeg ljudi komuniciraju sa svijetom.

Leave a Reply