Hardware

Samsung „Digitalna učionica“ otvorena u Elektrotehničkoj školi u Zemunu

Otvorena i druga digitalna učionica u Elektrotehničkoj školi u Zemunu

Prof. Dr Tomislav Jovanović, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije i Seho Kim, predsednik kompanije Samsung Elektroniks za Adriatik regiju potpisali su Sporazum o strateškom partnerstvu. Osnovni cilj ovog partnerstva je unapređenje i poboljšanje kvaliteta nastave i školskih procesa, ali i tehnoloških znanja, veština i spremnosti nastavnog osoblja i učenika da primenjuju informaciono-komunikacione tehnologije u svakodnevnoj nastavi.

Ovom prilikom u Elektrotehničkoj školi „Zemun“ otvorena je i druga Samsung „Digitalna učionica“ koja će omogućiti učenicima i nastavnicima interaktivnu nastavu, bržu razmenu multimedijalnih sadržaja, efikasniji pregled gradiva i veće angažovanje učenika u radu.

samsung-digitalna-ucionica

„Kompanija Samsung Elektroniks teži da inspiriše svet uz pomoć inovativnih tehnologija i proizvoda koje pozitivno utiču na zajednicu u kojoj poslujemo. Društveno odgovorno poslovanje je naš način da pomognemo razvoj društvenih potencijala, posebno u oblastima u kojima smo lideri. Kada je reč o mladim ljudima i njihovom obrazovanju, posvećeni smo osmišljavanju rešenja koja ih inspirišu“, rekao je Seho Kim, predsednik kompanije Samsung Elektroniks za Adriatik regiju. „Budućnost modernog obrazovanja leži u osnaživanju uloge nastavnika i omogućavanju učenicima da usvoje nova znanja i iskustva uz pomoć novih tehnologija. Trudićemo se da, kroz saradnju sa Ministarstvom prosvete, damo doprinos u oblikovanju budućnosti učenja u Srbiji i poboljšanju kvaliteta nastave u skladu sa već usvojenim nastavnim programima“.

Nova Samsung učionica u Zemunu opremljena je sa 15 Samsung Galaxy Note 10.1 uređaja, pametnom Samsung elektronskom tablom i serverom, kao i odgovarajućim softverom za učenje. Projekat „Digitalnih učionica“ osmišljen je sa ciljem da učenicima i nastavnom osoblju ponudi novo iskustvo učenja, ali i omogući razvoj i unapređenje obrazovnog sistema, modernizaciju infrastrukture, poboljšanje kvaliteta nastave i školskih procesa. Prva „Digitalna učionica“ otvorena je u julu na Fakultetu organizacionih nauka.

Leave a Reply