samsung
Foto · Gadgets · Hardware

Samsung menja iskustvo kućne zabave uz pomoć inteligentne navigacije i otkrića

Kompanija Samsung Electronics Co, Ltd je stvorila vrhunsko iskustvo udobnosti u kategoriji televizora za 2013. godinu sa najnovijim Pametnim funkcijama, većim površinama ekrana, uz povećan kvalitet slike i elegantan dizajn koji pomera granice tehnologije

Bez obzira na naklonost prema LED, OLED ili inovativnom Ultra High Definition (UHD), Samsungovi Smart televizori za 2013. godinu omogućavaju korisnicima da uživaju u nepromenjenom, integrisanom i vrhunskom iskustvu zabave. Zbog povećanja potražnje korisnika za većim površinama ekrana, Samsung će, takođe, povećati broj modela u verziji od 60 i više inča, uz najveći komercijalni UHD TV na svetu od 110 inča.

samsung

Ključne karakteristike za 2013. uključuju:

Samsung Smart Hub: Pet intuitivnih panela pomaže korisnicima da organizuju i upravljaju različitim vrstama sadržaja, koji su na početku prikazani kao niz sličica, tako da je lakše odabrati i gledati određeni sadržaj na velikom ekranu. Uz lagane pokrete ruku (pljesak), Smart Hub vam omogućava da imate pet potpuno različitih iskustava, kao da imate pet novih televizora.

S-recommendation: Brzo i jednostavno pretraživanje TV programa, videa na zahtev (video- on-demand), aplikacija, sadržaja na društvenim mrežama, kao i sadržaja koji se čuva na personalnim uređajima. Mehanizam „posebna preporuka“ (special recommendation) takođe nudi preporuke za sadržaj prilagođen pojedincu, što predstavlja najličnije TV iskustvo ikad.

Advanced Smart Interaction: Koristite reči koje svakodnevno izgovarate i najčešće gestove kako biste pronašli sadržaj ili upravljali televizorom.

Content and device convergence with multi-screen features: Samsungov „Pametni pogled (Smart View) omogućuje korisnicima da nesmetano premeštaju svoj sadržaj između uređaja u realnom vremenu. Funkcija AllShare bežično povezuje TV sa kompatibilnim mobilnim uređajima i kućnim aparatima, stvarajući „pametni“ centar za medije i ukupnu automatizaciju u kući. Takođe, korisnici dobijaju mogućnost da sadržaj sa svog TV-a imaju i na kompatibilnim Samsung GALAXY tabletima i telefonima (mirror).

Evolution Kit: Umesto da kupuju novi televizor, vlasnici perjanica Samsungove generacije televizora iz 2012. biće u mogućnosti da sasvim jednostavno ažuriraju svoje televizore najnovijim Smart TV funkcijama, tako što će u postojeći Evolution Kit ubaciti novi slot.

„Kako obilje aplikacija i sadržaja raste, korisnici su suočeni sa velikim izazovom otkrivanja kvalitetnog sadržaja koji odgovara njihovim interesovanjima. Oni traže načine da dožive sadržaj koji stalno pristiže i žele da to učine lako“, rekao je Kim Hyun-Suk, izvršni potpredsednik i direktor Visual Display divizije u Samsung Electronics. „Mi smo taj postupak pojednostavili televizorima koje nude još intuitivnije karakteristike, bezgraničnu povezanost i mogućnosti sadržaja mogućnosti, kao i veće dimenzije ekrana sa kvalitetom slike koja odgovara stvarnom svetu. Korisnici sada mogu da uživaju u vrhunskom iskustvu udobnosti, koje je bogatije i dostupnije nego ikada pre.“

Kao priznanje za vodeću poziciju na polju inovacija, dizajna i tehnologije Samsung je na CES 2013. osvojio četiri nagrade za inovaciju za svoju liniju televizora. Samsung S9 UHD TV dobio je nagradu Best of Innovation, dok su tri Smart TV-a – F9500 OLED TV, F8000 LED TV i F7500 LED TV imenovani za počasne proizvode u oblasti dizajna i tehnoligije na CES 2013.

Vrhunsko iskustvo udobnosti uz personalizovani sadržaj

Samsung Smart Hub je redizajniran kako bi proces otkrivanja za korisnike bio pojednostavljen. Aplikacije i sadržaji su raspoređeni u pet dinamičkih panela sa interfejsom koji je jednostavan za navigaciju i dinamičkim sličicama za instant preglede. Ti paneli su:

On TV – prikazuje kanal koji trenutno gledamo, kao i najrelevantnije sugestije koje su filtrirane na brzinu i zasnovane na sadržaju koji je korisnik navikao da gleda.

Movies & TV Shows – jednostavan pregled filmova i TV serija, kao i sadržaja koji je dostupan kod različitih provajdera. Sadržaj se preporučuje na osnovu navika korisnika.

Photos, Videos & Music – omogućava korisnicima da organizuju lični sadržaj i datoteke na Samsung Smart TV-u i drugim povezanim uređajima.

Social – ističe kreirani sadržaj koji uključuje porodicu i prijatelje, popularne video snimke sa Facebook-a, Twitter-a, YouTube-a i servisa za video pozive.

Apps – organizuje preuzete Samsung aplikacije i preporuke za jednostavan pristup.

Samsungova nova tehnologija S-Recommendation omogućava i pregled personalizovanog sadržaja na osnovu prethodnih prikazivanja i ocene korisnika. S-Recommendation pretražuje željeni sadržaj unutar različitih servisa uključujući i TV kanale, video na zahtev (video-on-demand), aplikacije, društvene mreže, sadržaje na lokalnim diskovima personalnih uređaja, kako bi se postiglo da u svakom trenutku postoji nešto što može da se gleda. Ova funkcija dostupna je na Samsung Smart televizorima, Smart kućnim bioskopima i Smart Blu-ray plejerima iz 2013. godine.

U 2012. godini Samsung je bio prvi koji je u industriju televizora uveo televizore sa glasovnim komandama i kontrolom pomoću pokreta. Ove godine, Samsung korisnicima nudi instinktivniji i intuitivniji način za kontrolu i navigaciju kroz Smart TV.

Samsungova napredna Smart interakcija (Smart Interaction) koristi snažne algoritme kako bi se obezbedila još efikasnija glasovna i kontrola pokretom. Uz naprednu funkciju Voice Interaction™, korisnici mogu da upravljaju televizorom koristeći svakodnevni jezik. Dok gledaju, korisnici svoj televizor mogu da pitaju da pretraži trenutno dostupan sadržaj prema imenu glumca, naslovu ili žanru, a on će dati preporuke.

Kontrola pokretom (Motion Control) sada prepoznaje više prirodnih pokreta obe ruke i veću fleksibilnost okruženja u kome se gleda. Korisnici mogu da koriste pokrete prstiju za zumiranje ili pokret kao kod okretanja listova kako bi prelazili između Smart Hub panela.

Podešavanje mreže za kućnu zabavu između kompatibilnih uređaja je lako zahvaljujući Samsung AllShare funkciji. Nakon što povežu svoje Samsung Smart televizore sa drugim uređajima pomoću iste bežične mreže, koristeći ugrađene mogućnosti za bežično povezivanje, korisnici lako mogu da šalju i primaju slike i audio zapise između uređaja.

UHD TV – Najviša rezolucija na najvećem ekranu

Samsungov S9 UHD TV predstavlja televizor sa najvećim ekranom namenjen za gledanje u kućnim uslovima, uz brillijantan kvalitet slike u ultra-HD rezoluciji. S9 dolazi u kompletu sa funkcijama koje obezbeđuju najbolji mogući kvalitet slike bez obzira na izvor signala. Samsungov zaštićeni patent – „up-scaling“ pokretač može da pretvori HD ili full-HD u UHD kvalitet slike obnavljanjem detaljne informacije kako bi se stvorila veća preciznost i kvalitetu slike blizak relanom životu.

Zahvaljujući Samsungovoj tehnologiji „Precision Black Pro“, S9 reprodukuje realne crne tačke kao i čiste i živopisne bele tačke. Ova tehnologija kombinuje izuzetno visoku razmeru kontrasta i „Ultimate Dimming“ kontrole funkcionalnosti – koja koristi stotine blokova LED dioda i preciznu kontrolu BLU – kako bi postigla oštrinu u rezoluciji koja do sada nije mogla da se vidi na velikim ekranima.

Osim kvaliteta slike, S9 kombinuje snažan sistem zvuka sa brzim četverojezgarnim (quad-core) procesorom kako bi se obezbedilo vrhunsko iskustvo i realna mogućnost za multitasking između sadržaja i aplikacija. S9 je opremljen trokomponentnim zvučnicima sa 2.2 kanala i 120 W snage koji donosi audio doživljaj šest puta bolji od tipičnih TV uređaja. Ovaj sistem pruža dinamički raspon zvukova koji dopunjavaju UHD sliku.

Dizajn „Večna Galerija“ (Timeless Galery) koji je primenjen na S9 podiže nivo standarda za dizajn luksuznih televizora. Doživljaj je takav da se čini da televizor lebdi unutar okvira suprotstavljajući minimalistički koncept tako velikom ekranu.

OLED TV – Višestruka mogućnost gledanja i kvalitet slike

Samsung OLED TV – F9500 – donosi samosvetleće crvene, zelene i plave sub-piksele, eliminišući potrebu za pozadinskim osvetljenjem, tako da je slika prikazana sa apsolutnom crnom i čistom belom. F9500 je prvi televizor na svetu koji nudi funkciju Samsung „Multi-View“, jedinstvenu funkciju koja omogućava da televizor bude istinski lično iskustvo. Funkcija „Multi-View“ omogućava da dvoje ljudi istovremeno gleda sasvim drugačiji Full-HD sadržaj na istom ekranu, sa odgovarajućim zvukom i kontrolama. Ova funkcija je moguća zahvaljujući Samsungovim posebnim 3D naočarima, koje dolaze sa posebno ugrađenim zvučnicima, dajući jasan stereo zvuk za odgovarajući program. Uz značajno visoku razmeru kontrasta, koji pruža neuporedive detalje u senkama, oblicima i bojama, čak i u najmračnijim scenama, F9500 donosi najdublje iskustvo bez zamućenja pokreta.

LED TV – Najsvetlija moguća slika

Samsung zadržava lidersku poziciju na tržištu LED Smart televizora integrišući novi hardver sa spektakularno dizajniranim televizorima, kako bi pružio najveće moguće iskustvo gledanja. F8000 nudi jarke i bogatije boje, veće kontraste i svetliju sliku, kvalitetniju nego ikada ranije. Uz Samsungov zaštićeni patent – „Micro Dimming Ultimate“ tehnologiju, ova linija televizora donosi veći kontrast, dublje nivoe crne i maksimalnu osvetljenost 3D slika, omogućavajući neverovatnu sliku. F8000 je prvi svetski Smart LED TV sa četverojezgarnim (quad-core) procesorom, pa korisnici mogu brzo i jednostavno da biraju ​između aplikacija, online usluga i TV programa, ne propuštajući ni jedan trenutak svoje omiljene zabave. F8000 će ove godine biti dostupan ove u verzijama sa veličinom ekrana od 46″, 55″, 60″, 65″ i 75″.

Za TV koji nudi dramatičnu revoluciju u dizajnu, Samsung F7500 je umetničko delo koje bez problema dopunjava izgled svake dnevne sobe. Njegov tanak okvir sa zlatno-roze akcentima stvara sofisticirane linije koje elegantno teku ka osnovi, stvarajući divan efekat naboranosti pri dnu televizora. Samsung „Micro Dimming Pro“ tehnologija pruža oštriji kontrast, dublje crne tonove i kristalno jasne detalje. F7500 ima isti četverojezgarni (quad-core) procesor koji se nalazi i u modelu F8000, omogućavajući Smart interakciju i druge napredne funkcije. Dostupan je u verzijama sa veličinama ekrana od 46″, 55″ i 60″.

Plazma TV – Novi standard za kvalitet slike

Dizajniran kako bi postavio novi industrijski standard za plazma televizore, Samsung F8500 nudi vrhunski kvalitet slike sa najdubljom nijansom crne i najsjajnijom mogućom slikom. Zahvaljujući novim poboljšanjima osvetljenosti i Samsungovim patentima za bolje izražavanje crne boje „Deep Black Algorithm“ i „Real Black Pro II“ F8500 donosi isti nivo osvetljenosti i osam puta izrazitiju crnu nego na regularnim LED televizorima. F8500 je, takođe, jedan od prvih televizora sa izvornom podrškom za HEVC-kodirani sadržaj. Kreiran posebno za sadašnje i buduće HD televizore, ovaj kodek nove generacije obezbeđuje da F8500 ima najbogatiji sadržaj u sadašnjem vremenu, ali i u budućnosti.

Jedinstveni dizajn modela F8500 je savršen spoj estetskih i funkcionalnih aspekata. Njegov vrhunski dizajn stvoren je pomoću jednog komada metala. Futuristički dizajn je naglašen bojom tamnog titanijuma, ultra tankim okvirom, prirodno zakrivljenim linijama i jedinstvenim kvadratnim oblikom postolja, čineći ga više umetničkim delom nego televizorom. Biće dostupan u verzijama sa veličinama ekrana od 51″, 60″ i 64″.

Samsung Evolution Kit – Mogućnosti za ažuriranje Smart TV funkcija

Svaki vodeći Samsung Smart TV dolazi sa opcijom „Smart Evolution“ slotom na poleđini televizora, koji omogućava korisnicima da lako ažuriraju hardver i softver, kako bi ostali u toku sa inovacijama. Dodavanjem „Evolution Kit“ na Smart televizore iz 2012. godine korisnici mogu da uživaju u redizajniranom Smart Hub-u, poboljšanoj glasovnoj interakciji i kontroli pokreta, kao i četverojezgarnim procesorom za povećanje brzine. Vrhunski modeli Smart televizora iz 2013. godine će također biti opremljeni slotovima za buduća „Smart Evolution“ podešavanja.

Kako biste doživeli ove tehnologije budućnosti iz prve ruke, posetite naš štand. Samsungova linija proizvoda bila je prikazana od 8. do 11. januara na štandu 12004 u Centralnoj hali Las Vegas Convention Centra.

Leave a Reply