Hardware · TV-Monitori

Samsung monitori za 2014. godinu nude UHD tehnologiju i jedinstveni dizajn

Kompanija Samsung Electronics najavila je na svom Evropskom forumu u Malagi novu liniju monitora koja uključuje modele UD590, SD590, SD390 i SD391. Novi modeli običnim i poslovnim korisnicima pružaju najnovije inovacije u tehnologiji monitora.

UD590 je UHD monitor koji pruža detaljnu sliku sa neverovatno realističnim bojama. Može da proizvede živopisnu sliku sa najpreciznijom predstavom boja. SD590 monitor poseduje moderan, minimalistički dizajn sa ultra tankim okvirom koji je gotovo nevidljiv dok elegantan dizajn monitora SD390 i SD391 uvodi novi element – Touch of Color (ToC) – „Dodir boje“, sa čisto plavom bojom koja je ulivena u čitav okvir.

S27D590_001_Front-WW_Black

„Uzbuđeni smo što izlažemo najnovije monitore sa našim partnerima i distributerima ovde na Evropskom forumu“, rekao je Jeong-hvan Kim, viši potpredsednik poslovne jedinice za vizuelni displej u kompaniji Samsung Electronics. „Naša nova linija monitora zadovoljava sve veće potrebe potrošača i poslovnih korisnika koji traže najvišu rezoluciju, poboljšan kvalitet slike, jedinstven dizajn i najbolje multimedijalno iskustvo za zabavu.“

UD590 UHD monitor ima monitor od 28 inča, koji pruža 4 puta veću rezoluciju od ful HD displeja. Sa vremenom odgovora od samo 1ms, UD590 prikazuje filmove, igrice i sadržaj sa interneta bez pojavljivanja zamućenja. Monitor UD590 pruža kvalitet slike bez premca jer može da reprodukuje jednu milijardu boja što je 64 puta više od standardnih monitora. Ima i tehnologiju UHD unapređivanja koja sadržaje niske rezolucije pretvara u kvalitet blizak UHD kvalitetu slike i pravi oštrije slike.

Model UD590 poseduje naprednu tehnologiju za multitasking, sa Samsungovom opcijom „slike u slici“ (PIP) 2.0 koja podržava unapređivanje rezolucije do FHD i opcijom „slika po slika“ (PBP) koja povezuje dva različita personalna računara na jedan monitor sa izvornom rezolucijom. Ima i gejmerski način rada koji tamnu i mutnu sliku lako pretvara u svetlu i jasnu, kao što pruža port za displej i dva HDMI ulaza kako bi se povezali personalni računari i različiti AV uređaji. Uz to, monitor UD590 može da prikaže UHD sadržaje sa konzola kao što su Xbox one, PlayStaion4 pri čemu koristi HDMI port verzija 1.4.

Minimalistički dizajn SD590 monitora od 23.6 inča i 27 inča omogućava korisnicima da se usredsrede na sadržaj bez ikakvih ometanja. SD590 poseduje skoro nevidiljiv, super uzan ram koji korisnicima daje više mesta na ekranu, a dopunjava ga moderno i prefinjeno linearno postolje u obliku slova T sa metalik površinom koja stvara iluziju da monitor lebdi u vazduhu.

SD590 nudi i superioran kvalitet slike jer široki ugao gledanja ovog panela dopušta korisnicima da iskuse prirodan kolorit i kontrast iz svakog ugla do 178 stepeni. Sa tehnologijom Magic Upscale, korisnici mogu da iskuse bolji kvalitet slike čak i kod sadržaja sa lošom rezolucijom jer ta tehnologija sprečava pojavu slomljenih slika prilikom skaliranja u FHD. SD590 ima i opciju gejmerskog načina rada i ima D-sub dva HDMI ulaza.

Sa novim Samsungovim dizajnom „Touch of Color“, elegantni monitori od 23.6 i 27 inča, SD390 (crni) i SD391 (beli) doći će do izražaja u svakoj prostoriji. Uzak ram poseduje suptilnu plavičastu boju koja monitoru daje elegantni odsjaj. Ovi monitori takođe nude širok ugao gledanja, tehnologiju Magic Upscale i FHD, opciju gejmerskog načina rada,D-sub i HDMI ulaz.

Leave a Reply