samsung-pecnica
Hardware

Samsung MW8000J HotBlast pećnica za još brže kuvanje

Samsung je na Euroforumu u Monaku predstavio novu pametnu pećnicu MW8000J HotBlast™ sa novom tehnologijom koja omogućava do 50 odsto brže kuvanje od tradicionalne konvekcijske pećnice.

 

Porodicama danas nedostaje vremena za pripremu pravih obroka, tako da mnogi spremaju večeru uz pomoć tradicionalne mikrotalasne pećnice, što može da se odrazi na kvalitet i ukus hrane.

samsung-pecnica

 

Zbog te činjenice Samsung je razvio HotBlast™ pametnu pećnicu, koja nudi mnogo više od standardne konvekcijske mikrotalasne pećnice. Pametna pećnica HotBlast™ je brza, moćna, elegantna, poboljšava kulinarsko iskustvo korisnika, dok u isto vreme štedi vreme provedeno u kuhinji.

 

HotBlast tehnologija uvodi nov način kuvanja i nudi porodicama brže i kvalitetnije iskustvo kuvanja. Brz i snažan, vreo vazduh duva direktno u hranu, iz 60 ravnomerno raspoređenih otvora za vazduh, što omogućava kuvanje do 50 brže od tradicionalne pećnice.

Ovako vruć vazduh dolazi iz ventilatora koji je 1.6 puta veći od onih kod običnih pećnica sa prečnikom od 154 mm. Tako sada piletina može da se ispeče za 47% brže, zahvaljujući ovoj tehnologiji.

Pećnica MW8000J poseduje i 2250w PowerGrill Duo koji je znatno snažniji od tradicionalnih grilova konvekcijskih pećnica. Izuzetno široki grejači emituju snažniju i ujednačenu toplotu zbog čega se hrana peče brzo i ravnomerno. Uz to postoji i funkcija Crusty Plate – „Hrskavi tanjir“ gde se ujednačeno peku zamrznuti proizvodi poput pizze, bageta i komada piletine i mogu dobiti hrskavu koricu.

Uprkos svojoj kompaktnoj veličini, svaki deo ove pećnice je maksimalno iskorišćen zahvaljujući opciji Grand Table. U poređenju sa standardnom mikrotalasnom pećnicom, unutrašnje dimenzije su veće i unutrašnji pleh od 380 mm je širi, zapremine 35 litara. Kao rezultat, sada lakše je spremati velike porcije hrane, čak i porodičnu pizzu. Za dodatnu fleksibilnost i pogodnost, funkcija rotiranja unutrašnjeg pleha može da se isključi kako bi se iskoristio svaki centimetar prostora i kako bi moglo da se koristi posuđe bilo kog oblika.

Inovativna SLIM FRY tehnologija ovog modela pećnice znači da korisnici i dalje mogu da uživaju u hrani prženoj u mikrotalasnoj pećnici. Ona kombinuje HotBlast™ tehnologiju sa kruženjem toplog vazduha oko hrane i dopušta da ostane hrskava napolju uz minimalnu količinu ulja. Taj proces eliminiše i suvišnu masnoću bez ugrožavanja kvaliteta i ukusa obroka.

MW8000J ima keramičku unutrašnjost koja se lako čisti i ne grebe se, a ujedno je i antibakterijska.

 

Pećnica je elegantna, stilski dizajnirana, ima široka vrata, ravnu ručku, kućište od nerđajućeg čelika i tanak hromiran okvir. Uprkos velikoj zapremini, ova pećnica je dovoljno uska da stane čak i u najmanji kuhinjski prostor. Jednostavna je i zgodna za upotrebu zahvaljujući intuitivnim touch kontrolama i jasnom LCD displeju, dok se stakleno lice besprekorno uklapa sa drugim kuhinjskim aparatima i pruža vrhunski izgleda svakoj kuhinji.

Leave a Reply