samsung-uhd-tv
Hardware

Samsung na Euroforumu u Monaku predstavio nove uredjaje i viziju pametnijeg zivota

Na Euroforumu u Monaku, Samsung je predstavio brojne novitete za evropsko tržište uključujući SUHD TV sa Tizen platformom, evropsku Chef kolekciju, pametu  pećnicu MW8000J Hot Blast™, fotoaparat NX500 sa rezolucijom od 28 megapiksela i štampač MX7 sa četiri jezgra

 Kompanija Samsung Electronics predstavila je viziju pametnijeg života na Euroforumu 2015. u Monaku. Predstavljeni su brojni novi uređaji uključujući SUHD TV od 88 inča,  audio rešenja, pametni kućni uređaji, fotoaparat NX500 i proširena linija elegantnih Galaxy A smartfona.

uhd OLED TV

„U Samsungu je sve posvećeno pružanju neverovatnih iskustava, a mi to postižemo jer smo usredsređeni na potrebe naših korisnika“, istakao je B. K. Jun, generalni direktor i predsednik kompanije Samsung Electronics.

samsung-uhd-tv

SUHD TV

Samsung je predstavio model JS9500, televizor od 88 inča koji poseduje ekološku nano-kristalnu tehnologiju i inteligentan SUHD mehanizam za re-mastering kvaliteta slike. SUHD TV je inovativan u svakom pogledu i nudi vrhunski kvalitet slike na planu kontrasta, osvetljenosti, reprodukcije boje i UHD detalja. SUHD re-mastering mehanizam automatski analizira osvetljenost slika kako bi na minimum sveo dodatnu potrošnju električne energije  uz vrhunski nivo kontrasta. SUHD televizori proizvodeslike sa tamnijim crnim nijansama i povećanom osvetljenošću za 2.5 puta od konvencionalnih televizora i dvostruko više tačaka za prilagođavanje boja od najpreciznijeg displeja.

 

Od 2015. godine svi Samsungovi Smart TV uređaji, uključujući novi SUHD TV, koristiće Tizen platformu koja pruža bolje povezivanje, ima veliki broj funkcija i dozvoljava programerima lakše kreiranje kompatibilnih sadržaja.

 

U ponudi će biti tri nove serije SUHD TV-a ¾ JS9500, JS9000 i JS8500 ¾ od 48 do 88 inča.

 

Nova audio linija

Modeli WAM7500/6500 zahvaljujući novoj Samsungovoj tehnologiji ‘Ring Radiator’, omogućavaju da zvuk teče u radijusu od 360 stepeni uz savršen balans između visokih i niskih tonova.

 

Nova linija zakrivljenih soundbarova uklapa se  Samsung zakrivljenim televizorima  od 48 do 78 inča i nudi 9.1 kanalni zvuk. Zakrivljeni soundbar može se bežično povezati sa televizorom  i koristiti za puštanje muzike pomoću Samsungove funkcije za više prostorija.

 

Digitalni kućni uređaji

Samsung je predstavio svoju evropsku verziju popularne Chef kolekcije koja obuhvata sledeće uređaje i inovacije:

  • Kitchen Fit frižider koji se uklapa u svaki enterijer, sa sistemom Precise Chef Cooling™
  • Gourmet Vapour tehnologija™
  • sa intuitivnim LCD ekranom u boji, osetljivim na dodir i Wi-Fi kontrolama;
  • Virtual Flame tehnologija™ kod indukcijske ploče, pomaže korisnicima da vizualizuju toplotu i podese je za precizno kuvanje;
  • WaterWall™ inovacija u pranju sudova

 

„Pre osamnaest meseci, Samsung timovi za istraživanje i šefovi svetskih kuhinja počeli su da rade zajedno kako bi doneli novi vid sofisticiranosti i inovacije prilikom kreiranja digitalnih kućnih uređaja. Sa Chef kolekcijom dolazi vreme da se otkrije šta je zaista moguće u kuhinji“, naveo je B. K. Jon, predsednik i generalni direktor divizije za potrošačke elektronske uređaje u kompaniji Samsung Electronics Ltd. „Samsung konstantno ulaže u inovativnost kada je u pitanju potrošačka elektronika, koja ne samo da unapređuje životni stil današnjeg korisnika, već ima i stvaran, praktičan uticaj na  domaćinstvo. Ova saradnja je dovela do kreiranja vrhunskih kuhinjskih aparata koji nude izuzetan nivo kvaliteta i inovativnosti, kao i zavidan nivo po pitanju pripreme hrane i očuvanja namirnica.“

 

Samsung NX500 fotoaparat

Novi fotoaparat NX500 savršen je za svakodnevnu upotrebu, sa procesorom slika DRIMeV, NX AF III sistemom i BSI APS-C senzorima sa najvećom rezolucijom od 28 MP. Senzor BSI efikasnije smanjuje buku držeći putanju između objektiva i senzora čistom tako da više svetla može da dopre do svakog piksela, snižavajući odnos između signala i buke. Kao rezultat, korisnici aparata NX500 neće morati da ugroze kvalitet slike, čak ni u uslovima lošeg osvetljenja. Poseduje opcije za 4K i UHD video snimanje, veličine je dlana i nudi unapređeno povezivanje sa Bluetooth i Wi-Fi opcijama.

 

Proširena serija Galaxy A ultratankih telefona u Evropi

Samsung je proširio svoju liniju Galaxy A na evropskom tržištu. Galaxy A7, A5 i A3 imaju prednju kameru od 5 megapiksela za idealan savršen selfi i nude originalne funkcije. Uređaji takođe podržavaju LTE kategoriju 4 za brzo i lako deljenje fotografija i video snimaka na bilo koju društvenu mrežu. Sa najtanjim metalnim  kućištem do sadaa, Samsung nastavlja u pravcu  jedinstvenog dizajna sa fokusom na udobnost držanja i lako korišćenje.

 

Novi multifunkcijski štampač

Samsungov novi MX7 Quad core CPU (+DSDF) multifunkcijski štampač (MFP) povećava  efikasnost štampe  i smanjuje vreme čekanja. Modelu MX7 je potrebno  samo 18 sekundi da podigne sistem i 12 sekundi da startuje iz hibernacije. Nudi i odličan kvalitet slike sa 1200 dpi štampanjem, dok radi punom brzinom i treba mu samo 3 sekunde da štampa prvu stranicu monohromatskog dokumenta i 4.5 sekunde za dokument u boji.

 

MX7 pruža i značajno skraćenje u vremenu za skeniranje jer poseduje vodeću brzinu skeniranja u industriji koja ide do 120 jednostranih slika u minuti i do 240 dvostranih slika. Podržava i brže povezivanje u okviru kancelarije preko mrežnog čipa osposobljenog za 802.11ac. MX7 može da se pohvali opcijom Bluetooth Low Energy koja korisnicima daje „uvek aktivno“ povezivanje tako da mogu da se povežu i lako štampaju sadržaj čim se nađu u blizini uređaja. Intuitivni korisnički interfejs koji podržava Android displej od 10.1 inča olakšava upravljanje štampačem, pregledanje i korigovanje dokumenata na licu mesta.

Leave a Reply