Hardware

Samsung predstavio digitalnu invertersku tehnologiju i Food ShowCase frižider na EuroForumu

Kompanija Samsung Electronics lansirala je svoj novi Food ShowCase frižider na Euroforumu 2014. Inovativni dizajn ovog uređaja donosi pametno razdvajanje prostora, te ovaj frižider ima vitrinu za trenutni pristup često korišćenim namirnicama i unutrašnju pregradu za duže čuvanje namirnica.

 

Vitrinski deo je četiri puta veći od onog kod konvencionalnog kućnog frižidera, idealan je za čuvanje grickalica i napitaka, dok je unutrašnji odeljak predviđen za čuvanje većih i svežih namirnica koje tu mogu duže da se drže.

samsung_frizider

„Korisnici žele da brzo dođu do skladištenih namirnica ne trošeći previše vremena tražeći ih po frižideru uz držanje otvorenih vrata“, zapazio je Bo-Keun Jon, predsednik i generalni direktor divizije za potrošačke elektronske uređaje u kompaniji Samsung Electronics. „To je ono što smo naučili proučavajući životni stil potrošača i kombinujući ta saznanja sa našom ekspertizom na polju inženjeringa i dizajna kako bismo došli do najboljeg rešenja za svakog člana porodice.“

 

Vitrina za trenutni pristup hrani dizajnirana je tako da raspoređivanje i konzumiranje hrane bude lako za svakog člana domaćinstva. Ovde postoji više odeljaka za hranu: za sosove, napitke, grickalice i druge namirnice. Podeljen u tri zone, svaki odeljak bi mogao da sadrži sledeće namirnice, zavisno od potreba porodice: Kulinarska zona (gornji nivo) – sirevi i sosovi; Porodična zona (srednji nivo) – napici i grickalice i Zona za decu (donji nivo) – namirnice za mlađu decu i druge. Deljenje frižidera na zone omogućava korisnicima da efikasno organizuju i pronađu namirnice. Uz to, donje pregrade mogu da se odvoje i stave direktno na sto, što dodatno uvećava pogodnost korišćenja. Vitrina ima i metalna vrata za rashlađivanje koja efikasno zadržavaju rashlađeni vazduh u frižideru.

 

Unutrašnja pregrada za skladištenje hrane je dizajnirana za skladištenje namirnica kao što su povrće, meso i voće. Samsungov inovativni sistem rashlađivanja All-Around Cooling podjednako rashlađuje svaki deo frižidera i zamrzivača. Hladan vazduh izlazi iz više otvora na svakoj polici. Kao rezultat toga, voće i povrće ostaju duže sveži, dok zamrzivač čuva kvalitet zamrznute hrane.

 

Sa elegantnim finišom od nerđajućeg čelika i jasnim displejom ledeno plave boje, sistem za led i vodu nudi jednostavan način za osveženje. Dodirom jednog dugmeta korisnici mogu da uživaju u osvežavajućoj, rashlađenoj i prečišćenoj vodi, kao što mogu da napune bokal kockicama leda ili usitnjenim ledom. Sistem Ice Master je ugrađen u vrata i nudi vredan dodatni prostor oslobađajući dve dodatne police u zamrzivaču pri čemu može da uskladišti do 2  leda.

Samsung je takođe predstavio i svoju digitalnu invertersku tehnologiju koja poboljšava energetsku efikasnost i učinak rashlađivanja automatskim prilagođavanjem kompresora u rasponu od sedam RPM brzina u zavisnosti od potreba za rashlađivanjem. Bilo da se frižider često otvara i zatvara, ili da se unutra stavi tanjir sa vrelom hranom, ili da dođe do promene spoljašnje temperature, kompresor brzo reaguje i stvara hladan vazduh ili usporava sa radom da smanji nepotrebno trošenje električne energije. Zahvaljujući toj pametnoj tehnologiji, kao rezultat se javlja velika ušteda u potrošnji električne energije, manje buke i izuzetna izdržljivost. Uz to, digitalna inverterska tehnologija ima deset godina garancije.

One thought on “Samsung predstavio digitalnu invertersku tehnologiju i Food ShowCase frižider na EuroForumu

Leave a Reply