Hardware

Samsung predstavio robotski usisivač

Kompanija Samsung Electronics predstavila je danas novu premium liniju kuhinjskih aparata Samsung Chef Collection, kao i novi revolucionarni robotski usisivač Powerbot VR9000, uređaj za automatizovano čišćenje bez ručnog upravljanja sa velikom usisnom snagom.

 

Samsung Chef Collection ove godine premijerno se predstavlja u Evropi, donoseći liniju premium kuhinjskih aparata koji su razvijeni u saradnji sa inicijativom Samsung Club des Chefs. Ova jedinstvena globalna kulinarska inicijativa, pokrenuta prošle godine, okuplja svetski poznate kuvare kako bi sa Samsungom sarađivali u stvaranju nove kulinarske kulture.

„Naši kuhinjski aparati uvek pružaju dodatnu vrednost korisnicima. Cilj nam je da korisnici budu zadovoljniji u svakodnevnom životu i da pri tome ostanu zdravi i uživaju u malim životnim radostima“, rekao je BK Yoon, predsednik odeljenja potrošačke elektronike kompanije Samsung Electronics. „Izuzetno nam je drago što smo dizajnirali vrhunske kuhinjske uređaje koji obezbeđuju neverovatne mogućnosti očuvanja i pripreme hrane, kao i revolucionarni robotski usisivač Powerbot VR9000“.

 

Frižider sa zamrzivačem u donjem delu linije Samsung Chef Collection predstavlja veliki iskorak u dizajnu, kao i uočuvanju i spremanju hrane zahvaljujući inovacijama koje se odnose na kontrolu temperature pomoću jedinstvenih funkcija. Samsung je ponudio preciznu kontrolu temperature i minimalne temperaturne oscilacije kako bi se sačuvala svežina, ukus i kvalitet. Zahvaljujući Samsungovoj tehnologiji SpaceMax, ovaj frižider pruža 30% veću zapreminu od prosečnog ugradnog frižidera iako poseduje iste dimenzije eksterijera.

Kroz saradnju sa vrhunskim kuvarima u Club Des Chefs, Samsung je takođe razvio inovacije u pripremi hrane. Nova pećnica sa tehnologijom Gourmet Vapour koristi paru poboljšavajući ukus i teksturu hrane posebno kod pečenja ili prženja. Para zagrejana na više od 100 stepeni brzo i ravnomerno kruži pećnicom zahvaljujući ventilatoru, efikasno prenoseći toplinu i vlagu, što omogućava pripremu jela koja su hrskava spolja, a istovremeno sočna i mekana iznutra.

 

Uvodeći inovacije u kuhinjske aparate iz linije Samsung Chef Collection, Samsung je osmislio indukcijsku ploču s kreativnom tehnologijom Virtual Safety Flame. Potpuno nova indukcijska ploča kombinuje maksimalnu sigurnost i praktičnost sa apsolutnom kontrolom. LED rasveta ugrađena u indukcijsku ploču svetli pokazujući toplinu svake zone za kuvanje dok u isto vreme osigurava preciznije postavljenje posuđa za kuvanje.

 

Besprekorno čisto i blistavo posuđe je jednako važan deo obedovanja kao i sama hrana. Međutim, sa neefikasnim rotirajućim raspršivačem vode, tehnologija i dizajn konvencionalnih mašina za pranje posuđa nije napredovala već 160 godina. Mašina za pranje sudova iz Samsungove Chef Collection uvodi novitete. Linearni mehanizam tehnologije WaterWall kreće se po dnu mašine i pruža stalan visoki pritisak vode, sa vertikalnim mlazevima vode dok tradicionalni sistemi za pranje sudova imaju kružne produžetke za prskanje koji ne dopiru do svih delova. Mašina za pranje sudova stvara moćan vodeni zid koji se pruža od jednog do drugog ugla i svaki put dopire do svakog suda, šerpe, tiganja, kašike i drugog pribora.


Robotski usisivač Powerbot VR9000 predstavlja revolucionarno rešenje u čišćenju doma koje prevazilazi ograničenja konvencionalnih robot-usisivača i čisti precizno kao metla. Ovaj usisivač poseduje superiornu usisnu snagu koja je 60 puta jača u poređenju sa standardnim uređajima za čišćenje, zahvaljujući Samsungovoj naprednoj tehnologiji Digital Inverter. Takođe, povećana četka zahvata veću površinu i omogućava bolje čišćenje, dok jedinstvena tehnologija CycloneForce sprečava začepljenje filtera. Poboljšani sastav skeniranja FullView Sensor, osigurava brzo i lagano kretanje omogućavajući temeljno čišćenje izbegavanjem prepreka zahvaljujući nizu senzora koji neočišćena područja svode na minimum. Jedinstvena funkcija robotskog usisavača Powerbot VR9000 je tzv. Point Cleaning, koja korisnicima omogućava efikasnije čišćenje. Kada korisnik daljinskim upravljačem označi određeno područje, robotski usisivač će slediti svetlo i očistiti označeno područje. Zahvaljujući funkciji Point Cleaning, korisnici više neće morati da ručno pomeraju uređaj dok je u pokretu, što osigurava lakše čišćenje.

One thought on “Samsung predstavio robotski usisivač

  1. Boban

    Sve je to lepo, ali kod nas tako nesto nece jos dugo biti standard. Niste naveli cenu te tehnike ali pretpostavljam da srednji i siromasniji sloj gradjana nece kupovati ovakve sprave jer ce biti sve samo ne pristupacne. Setite se samo kad je pocela racunarska revolucija, tek kad je cena racunara pala na prihvatljiv nivo. Ovaj postulat vazi za svaku novu tehnologiju. Svaka cast inzinjerima zaposlenim u Samsungu ali, bojim se, dok ne smanje cene nista od vece prodaje.

Leave a Reply