Hardware

Samsung predstavlja inovativne B2B displeje na CES-u

Samsung će imati štand nalik na hotel sa ciljem da predstavi „hotelski raj“ u Las Vegasu, ali i da prikaže primenu mogućnosti displeja velikih formata u hotelima, poslovnim prostorima i maloprodajnim objektima.

Kompanija Samsung Electronics će predstaviti veliki broj novih komercijalnih displeja velikih formata sledeće nedelje, na međunarodnom sajmu CES 2014. u Las Vegasu. Samsung će izložiti čitav niz inovativnih displeja velikih formata za hotele, poslovne prostore i maloprodajne objekte koji su dizajnirani da pruže izuzetna vizuelna iskustva svojim korisnicima. Kako bi se predstavile prednostitih displeja u svakom od tih okruženja, Samsungov štand na CES-u će imati različita virtuelna okruženja čija je namera da prikažu najmoderniji „hotelski raj“, uključujući i video zid u hotelskom predvorju, novo TV rešenje za hotele i displeje za poslovne centre, zajedno sa Samsungovom interaktivnom tablom i najvećim svetskim LED displejom velikog formata od 95 inča.

samsung-led

„Samsung nastavlja svoju aktivnu potragu za novim tržištima za nove i inovativne B2B displeje velikih formata, a to uključuje hotele, konferencijske i tržne centre“, istakao je Džong-huan Kim, potpredsednik poslovne jedinice za vizuelni displej u kompaniji Samsung Electronics. „Naredne godine, nastavićemo da obogaćujemo tržište dodatnim inovativnijim displejima velikih formata.“

Kako bi se ispunila rastuća potreba za naprednim displejima u hotelskoj industriji, Samsung nudi inovativna displejska rešenja za predvorja i sobe. U sklopu ideje „Ponovno otkrivanje hotelskog predvorja“, Samsung će prikazati jasne i živopisne informacije na video zidu koji je predviđen za predvorje nekog hotela, uključujući i informacije o vremenu i kursnu listu koje zahtevaju ažuriranje u realnom vremenu.

Samsung će takođe predstaviti i svoje novo hotelsko TV rešenje koje može da pretvori hotelske TV uređaje u zabavne i korisne informativne portale u prostorima nalik na hotelske sobe. Koristeći to rešenje, hoteli mogu lako da dodaju sadržaje, kako filmove i igrice, tako i informacije o lokalnim turističkim atrakcijama,čime će poboljšati doživljaj gledanja kod gostiju koji će više uživati.

Uz to, Samsung će predstaviti ‘Smart View’, inovativnu funkciju koja dopušta gostima da gledaju sadržaje sa svojih smart telefona i tablet računara na TV ekranu u svojoj hotelskoj sobi. Ova nova funkcija gostima pruža mogućnost da na većem hotelskom TV ekranu uživaju u sadržaju sa svojih mobilnih uređaja, uključujući filmove i televizijske emisije.

Što se tiče poslovnih centara u hotelima, Samsung će predstaviti i interaktivnu belu tablu, rešenje koje poseduje tehnologiju osetljivosti na dodir i otvaranja višestrukih ekrana. Samsungova interaktivna bela tabla jeste elektronska datoteka koja kombinuje hardversku i softversku opremu koja omogućava kreiranje velikog ekrana kojim može da se upravlja preko jednog personalnog računara. Osetljivost na dodir čini da interaktivna bela tabla bude zgodno rešenje za obrazovne i korporativne svrhe. Kako bi se dodatno uvećala upotrebljivost interaktivne bele table i njoj srodnih displeja velikih dimenzija, Samsung će predstaviti i funkciju na novom uređaju koja dopušta korisnicima da lako prilagođavaju ekran, kao i funkciju pokazivanja koja će zameniti tradicionalne laserske pokazivače.

Osim toga, Samsung će prikazati najveći svetski LED displej velikog formata od 95 inča (Model: ME95C), koji se sada našao u masovnoj proizvodnji. Ovaj uređaj ima neverovatan displej od 2.1 metra koji naglašava izuzetan kvalitet slike novog proizvoda i druge funkcije. Kompanija će prikazati različite atribute svojih displeja velikih formata prikazivanjem scena sastanaka u poslovnom centru na modelu ME95C.

Samsung Electronics je očuvao svoju vodeću poziciju na tržištu LED displeja velikih formata već pet godina za redom, sa udelom od 26.4 odsto u prodaji u trećem kvartalu 2013. godine. Kompanija je učvrstila i svoju poziciju na rastućem tržištu B2B displeja, koje je poznato kao pokretač rasta, pri čemu je uvećala svoj udeo na tržištu sa 19 odsto tokom 2012. godine na 26 odsto tokom 2013.

Leave a Reply