Hardware

Samsung u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje na projektu „Digitalna akademija“

Kroz projekat „Digitalna akademija“, organizovan u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, nezaposlena lica imaće priliku da steknu nove veštine i znanja iz oblasti informacionih tehnologija.

Kompanija Samsung pokrenula je projekat „Digitalna akademija“ u okviru kojeg će nezaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje biti u mogućnosti da prođu kroz programe obuka za stručnjake u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Prvi ciklus obuka počinje danas u Nišu, a naredne godine projekat će biti nastavljen u Beogradu i Novom Sadu. Obuke će trajati po četiri meseca, a uključiće 225 nezaposlenih, odnosno po 75 polaznika po svakom gradu.

samsung

Kroz edukacije za inženjera mrežnih sistema, PhpWeb programera, android programera, dizajnera kompjuterskih igara ili programera windows aplikacija, polaznici će steći neophodna IT znanja, veštine i dobru osnovu za samostalan rad ili lakše zaposlenje. Treninzi su osmišljeni tako da pokriju oblasti koje su aktuelne u svetu, a ujedno su uključene u državnu strategiju razvoja informacionog društva.

„Projekat „Digitalna akademija“ ima za cilj razvoj održivog poslovanja, ali i razvoj programa dokvalifikacije i prekvalifikacije kako bi se povećala mogućnost i fleksibilnost zapošljavanja u Srbiji. U svakoj zemlji u kojoj poslujemo nastojimo da aktivnim učešćem, iskustvom i prenošenjem znanja koje imamo pružimo kontinuiranu podršku građanima i državi u nastojanjima da stvore povoljnije uslove za rad i poslovanje. Ovaj projekat nezaposlenim licima, osim novih veština, donosi i otvara neke nove perspektive u budućnosti“, rekla je Ana Bajović, menadžer za korporativne komunikacije kompanije Samsung Elektroniks.

Program edukacija namenjen je nezaposlenim licima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u tri grada, koji imaju završenu srednju i višu tehničku školu ili elektrotehnički fakultet, dok je za modul dizajnera kompjuterskih igara neophodno da polaznik ima završenu neku od umetničkih i tehničkih škola ili arhitektonski, elektrotehnički ili umetnički fakultet.

„Kompanija Samsung je u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje organizovala i u potpunosti finansirala obuke za nezaposlena lica, koja će ovim putem steći nova znanja, i tako znatno povećati svoju zapošljivost, jer se radi o veštinama veoma traženim na tržištu rada. Na ovaj način, Samsung daje primer i drugim poslodavcima, kako da svoje kapacitete stave u službu društvene zajednice i u pravom smislu te reči, postanu društveno odgovorni činioci na tržištu“, izjavila je Nevena Letić, direktor Sektora za posredovanje u zapošljavanju i planiranje karijere NSZ.

Projekat „Digitalna akademija“ rezultat je Sporazuma o saradnji koji su potpisali kompanija Samsung i Ministarstvo rada sa ciljem razvoja kompetentnosti nezaposlenih lica sa evidencije NZS i povećanja broja zaposlenih u Srbiji.

One thought on “Samsung u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje na projektu „Digitalna akademija“

  1. vladimir

    Ova saradnja je izvrsna da samsung kompanija bude kod nas I pritom pruza skolovanje to je za svaku pohvalu! Ja bi hteo da se prikljucim skolovanju…medjutim iman znanja u oblastima dizajna pa bi hteo da radim nesto za samsung kucu-molim da mi se odgovori. Vas verni pratilac I njegova nalenkost…vladimir.

Leave a Reply