Hardware

Samsungova besplatna usluga Explore 3D kreće u Srbiji

Kompanija Samsung  objavila je da će lansirati novu uslugu, Explore 3D (3D video-na-zahtev -VoD) koja će potrošačima u Srbiji biti dostupna besplatno, preko Samsungove Smart TV platforme. Samsung, trenutno vodeći TV brend u Srbiji, ponudiće 35 besplatnih 3D video snimaka koji će obuhvatiti dečje klasike, dokumentarne filmove, filmske trejlere i muzičke video spotove.

Ovaj servis, koji se prvi put pojavljuje u Srbiji, omogućiće  korisnicima da besplatno puštaju 3D sadržaje pomoću specijalno osmišljene Smart TV aplikacije pod nazivom Explore 3D. Lansiranje ove usluge označava početak Samsungove inicijative da gledaocima obezbedi dodatne opcije prilikom pristupa 3D sadržajima, a koji su im trenutno dostupni samo preko Blu-rej plejera. Do kraja 2011. godine, korisnici će moći da pristupe količini od 70 besplatnih 3D video snimaka preko aplikacije Explore 3D.

Potražnja za 3D sadržajima raste iz dana u dan, ali samo ih šačica kanala ima u ponudi. Samsung je preuzeo vodeću ulogu na tržištu 3D LED TV tehnologije otkako je lansirana prošle godine. Promovisanje naše usluge Explore 3D pokazuje koliko smo posvećeni razvoju ovog tržišta. Verujemo da će u skoroj budućnosti svaki gledalac imati pristup 3D sadržajima u udobnosti sopstvenog doma, a sve preko Smart TV uređaja. Zbog toga ćemo i dalje proširivati Smart TV ponudu kako bismo potrošačima ponudili najbolji mogući doživljaj gledanja televizije.

Kako bi pristupili ovom servisu, korisnici Samsung 3D Smart televizora jednostavno treba da preuzmu aplikaciju Explore 3D sa Samsung Apps, prve i najveće prodavnice aplikacija na svetu koja postoji za televizore.

Samsung Smart TV nudi Smart Hub koji se jednostavno koristi. On otvara sadržaje u okviru Samsung Apps, sa Interneta i drugih mesta i uređaja sa kojih se može pristupiti televizoru. Upotrebom funkcije Search All za pretragu, potrošači u okviru svoje kućne mreže mogu da pretražuju sadržaje ne samo na televiziji, već i širom Interneta, kao i na bilo kom priključenom personalnom računaru, memorijskom ili mobilnom uređaju.

Korisnici takođe mogu da četuju o najnovijim emisijama koje obavezno treba gledati na mrežama kao što suFacebook, Twitter i Google Talk. Funkcija Social TV će omogućiti korisnicima da na podeljenom ekranu gledaju emisije dok istovremeno četuju sa prijateljima. Uz to, Samsungovi Smart televizori omogućavaju gledaocima da jednostavno pretražuju Internet dok gledaju televizijski program upotrebom servisa koji je optimalno prilagođen za televizore.

 

Leave a Reply