Gadgets · Hardware · PC računari

“Sandisk” zamenjuje CD medije memorijskim nosačima

“SanDisk”, američki proizvođač memorijskih kartica, sklopio je sporazum sa više diskografskih kuća radi prodaje pesama snimljenih na njegovim mikrokarticama koje se koriste u plejerima i mobilnim telefonima, objavljeno je u Vašingtonu.

Taj novi muzički format “SlotMjuzik” bi trebalo da konkuriše kompakt diskovima (CD) sa kojih se muzika sluša u čitačima CD sadržaja, preneo je francuski dnevnik “Mond”.

Nov format omogućava i kopiranje kupljenog muzičkog sadržaja, što se može raditi i s CD-ovima.

Te mikrokartice bi trebalo da konkurišu i “onlajn” prodaji muzičkih sadržaja koju obavljaju specijalizovani veb sajtovi.

“Onlajn” kupovina se obavlja direktnim preuzimanjem muzičkih numera preko nekog od multimedijskih mobilnih telefona ili digitalnog plejera, ali ne postoji mogućnost njihovog kopiranja kada se kupe.

“SanDisku” su se u promociji nove tehnologije pridužile diskografske kuće “Soni BMG”, EMI, “Juniverzal mjuzik grup” i “Vorner mjuzik”.

Kartice “SlotMjuzik” bi trebalo da se pojave na američkom tržištu pred period praznika koji se proslavljaju krajem godine, a potom i na tržištu evropskih zemalja.

Leave a Reply