Hardware · PC računari

Seagate i Samsung zajednički razvijaju controller tehnologije za Enterprise SSD uređaje

Seagate, svetski lider u oblasti hard diskova i rešenja za čuvanje i prenos podataka, i Samsung Electronics Co., Ltd., svetski lider u naprednoj memorijskoj tehnologiji, danas su objavili ulazak u zajednički razvoj i licencni ugovor. U okviru ugovora, dve kompanije će zajedno razvijati controller tehnologije za solid state uređaje (“SSD”) kako bi dostigli visok nivo performansi, pouzdanosti i izdržljivosti koje zahtevaju smeštajne aplikacije.

Zajednički razvoj se zasniva na postojećim SSD komugćnostima svake kompanije, a kombinovanjem Seagate vođstva u okviru semštajne tehnologije sa Samsung tehnologijom za flash memorije specifičnu za 30 nanometer-class MLC NAND. Zajednički razvijen kontroler će se koristiti u klasi Seagate Seagate enterprise SSD uređaja.

“Seagate je odavno prepoznao da solid state tehnologija ima značajnu ulogu u sveobuhvatnim rešenjima koje će industrija za smeštaj isporučiti danas i u budućnosti, posebno na enterprise tržištu,” rekao je Steve Luczo, Seagate chairman, president and CEO. “Današnji ugovor sa Samsungom će pomoći da enterprise smeštajnom tržištu donesemo ubedljiv set SSD inovacija, sa prednostima koje se kreću od poboljšanih performansi, izdržljivosti i pouzdanosti do poboljšanja u pogledu troškova i kapaciteta. Sve u svemu, ovaj sporazum sa Samsungom učvršćuje našu SSD strategiju, i dobro pozicionira Seagate kako globalna tražnja za smeštajem nastavlja svoj put rasta .”

“Zadovoljstvo nam je što radimo na zajedničkom razvoju visokih performansi SSD kontrolera sa Seagate-om za enterprise storage tržište,” rekao je Dr. Changhyun Kim, senior vice president and Samsung Fellow, Memory product planning & application engineering, Semiconductor Business, Samsung Electronics. “Naža zelena memorijska rešenja dizajnirana su da omoguće više energetski efikasnih serverskih aplikacija, koje se očekuju da narastu do nivoa upotrebe NAND-based SSD storage u enterprise aplikacijama.”

Leave a Reply