Hardware

Sony nagrađen prestižnim EISA nagradama u 6 kategorija

Posvećenost kompanije Sony razvoju proizvoda koji emotivno pokreću ljude, poznatija kao Kando poslovna filozofija, ove godine je nagrađena u čak šest kategorija cenjenim EISA priznanjima, koje dodeljuje Evropska asocijacija za sliku i zvuk (European Imaging and Sound Association).

Ovogodišnje nagrade su potvrda prepoznate liderske pozicije u oblasti televizora, digitalnog snimanja, kućnog bioskopa i mobilnih proizvoda, ali i celokupnog uspeha koji je kompanija Sony postigla kontinuiranim ulaganjima u proizvodnju visokokvalitetnih i pouzdanih uređaja koje njihovi verni potrošači mogu da koriste sa punim poverenjem.

Stručni žiri asocijacije EISA, koji čine urednici 50 magazina o potrošačkim elektronskim uređajima iz 20 evropskih zemalja, svoj glas su dali kvalitetu u sledećim kategorijama:

  • NAJBOLJI CSC PROFESIONALNI FOTOAPARAT 2014-2015: α7R
  • NAJBOLJI KOMPAK FOTOAPARAT 2014-2105: DSC-RX100 III
  • NAJBOLJI KAMKORDER 2014-2015: FDR-AX100
  • NAJBOLJI 4K ULTRA HD TV 2014-2015: KDL-65X9005B
  • NAJBOLJI TABLET 2014-2105: Xperia™ Z2 Tablet
  • NAJBOLJI DIGITALNI IZVOR 2014-2015: HAP-Z1ES

Najbolji CSC profesionalni fotoaparat 2014-2015: α7R

 

Besprekoran spoj najpoželjnih funkcija i elegantnog dizajna spakovanog u male dimenzije, α7R čine savršenim fotoaparatom, koji brine o potrebama svih iskusnih korisnika. Zahvaljujući potpuno novom Exmor CMOS senzoru punog formata od 35 milimetara, ovaj model omogućava kontrolu jačine svetlosti, a poseduje i tehnologiju ekspanzije foto dioda. Takođe, dizajn objektiva eliminiše prazan prostor između susednih piksela. Ova poboljšanja omogućavaju efikasnije prikupljanje svetla dostižući neverovatnu rezoluciju, osetljivost i nizak zvuk prevazilazeći problem smanjene veličine piksela, koji nastaje usled velikog broja samih piksela.

 

Najbolji kompaktni fotoaparat 2014-2015: DSC-RX100 III

 

Napravljen od čvrstog aluminijuma kako bi bio lagan, lepog izgleda i pogodan za putovanja, Cyber-shot™ RX100 III garantuje već potvrđenu reputaciju svojih prethodnika. Unapređen objektiv i brzi procesor slike dopunjeni su OLED Tru-Finder™ tražilom sa ZEISS® T* omotačem, koje može da se uvlači, poboljšanim karakteristikama snimanja i LCD ekranom sa nagibom od 180 stepeni, a sve to u modernom fotoaparatu fiksnog objektiva koji staje u svačiji džep.

 

Najbolji kamkorder 2014-2015: FDR-AX100

 

Model FDR-AX100E je prvi 4K Handycam® sa Exmor R™ CMOS senzorom od jednog inča i tehnologijom pozadinskog osvetljenja, koji beleži četiri puta jasniju sliku od HD rezolucije (3840 x 2160 piksela), uz mogućnost postizanja efekta zamućene pozadine (bokeh). Senzor 4K je upotpunjen izuzetno jakim Sony BIONZ X procesorom koji omogućava smanjenje specifičnih šumova u prostoriji, kao i tehnologiju prenošenja detalja za pružanje neverovatno verodostojnih snimaka. Zajedno sa naprednom Cinematone Gamma/Colour funkcijom kamkordera, 25p progresivno snimanje obezbeđuje vašem snimku izuzetnu toplinu i punoću.

 

Najbolji 4K Ultra HD televizor godine 2014-2015: KDL-65X9005B

 

Ove sezone, veliki ekran 4K BRAVIA™ X9 televizora nudi najbolje iz kompanije Sony – impresivnu sliku, vrhunski zvuk i inovativni izgled. Zahvaljujući TRILUMINOS™ ekranu, bogate crvene i smaragdno zelene boje evociraće vaše emocije u svakoj sceni, a uz novu X-tended Dynamic Range™ tehnologiju, slika je jasnija i živopisnija nego ikada. Takođe, jedinstvena Wedge struktura X9 televizora povećava njegovu stabilnost i omogućava jednostavniji pristup povezivanju kablova, kao i povezivanju na zvučnik ogromnog kapaciteta koji pruža bogatiji i moćniji zvuk.

 

 

Najbolji tablet 2014-2015: Xperia Z2 tablet

 

Sa Xperia Z2 tabletom, Sony je stvorio tablet koji je maksimalno elegantan i zgodan za nošenje. Koristeći najbolje materijale, svaki detalj je veoma pažljivo izrađen kako bi se stvorio najtanji (samo 6,4mm) i najlakši (Wi-Fi model je 439g, a LTE/3G model 439g), vodootporni tablet na svetu, što ga čini veoma laganim za nošenje, ali i jednostavnim za rukovanje, samo jednom rukom. Prepoznatljiv Sony OmniBalance dizajn nudi elegantan oblik koji osigurava balans i simetriju. Kao što je i očekivano od Sony-ja, ovaj tablet je vodootporan i rešava sve izazove svakodnevnog života.

 

Najbolji digitalni izvor 2014-2015: HAP-Z1ES

 

Pažljivo projektovan prema najvišim standardima, HAP-Z1ES HDD Audio Player izvlači najfinije muzičke detalje iz današnjih zvučnih datoteka visokih rezolucija. Muzika je čuvana na plejerovom 1TB hard disku i možete je prebacivati, bežično ili preko kabla, sa vašeg PC ili Mac računara, koristeći HAP Music Transfer aplikaciju. Aplikacija se automatski sinhronizuje sa najnovijim preuzimanjima, tako da je hard disk vašeg plejera uvek ažuriran.

Leave a Reply