Hardware

Sony Pico projektor modul

Kompanija Sony predstavila je Pico projektor modul malih dimenzija, zasnovan na poznatom Sony sistemu obrađivanja slike, koji uz pomoć tehnike skeniranja laserskih zraka ostvaruje kristalno jasan prikaz, oštrog fokusa i rezolucije visokog kvaliteta i automatski optimizuje sliku bez obzira na udaljenost površine na koju se projektuje, kao i na ugao pod kojim se projektuje.

Ovaj modul će omogućiti proizvođačima da grade projektore džepne veličine koji bi mogli da prikazuju slike u odnosu stranica 16:9 i rezolucije 1920×720 piksela. Kombinujući ovaj modul sa Wi-Fi komponentama i baterijom, kompaktni Pico projektor džepnih dimenzija veoma jednostavno projektuje sliku sa vaših pametnih telefona ili tableta, oštrog fokusa u čak većoj rezoluciji na ravne, ali i na zakrivljene površine poput zida ili radnog stola.

sony-pico

Moduli kompatibilni sa Pico projektorima na baterijsko punjenje se odlikuju panel sistemom koji uobičajno ima VGA (640X480 piksela) ili WVGA rezoluciju (800X480 piksela). Ovaj odskora razvijeni modul se sastoji iz lasera poluprovodnika, MEMS (mikro-elektro-mehanički sistem) ogledala, njihovih odgovarajućih drajvera i video procesora koji kontroliše obradu video signala, kao i slike. Zasniva se na LBS sistemu koji koristi laser poluprovodnik kao izvor svetlosti, tako da se laserski zrak odbija o MEMS ogledalo koje skenira i projektuje sliku. Razvijajući video procesor koji izuzetno precizno kontroliše MEMS ogledalo i laser, Sony je stvorio kvalitetnu sliku visoke rezolucije, koja prevazilazi trenutno najzastupljenije VGA i WVGA rezolucije kod Pico projektora sa baterijskim punjenjem.

 

Ovaj modul pruža jasnu projekciju sa širokim sprektrom boja i visokim kontrastom u poređenju sa dosadašnjim sistemima, dostižući dvostruko veću rezoluciju od HD.  Takođe, pri projektovanju video zapisa obezbeđuje kvalitetniju reprodukciju. Dodatna prednost ovog projektora je i postojanje komponente za ispravljanje distorziranih oblika na projektnoj površini u njihov pravilan oblik. Pico modul projektuje veoma jasne slike na ekran veličine oko 40 inča sa udaljenosti od jednog metra, kao i na ekran veličine od oko 120 inča sa udaljenosti od tri metra. Zahvaljujući inovativnoj Sony optičkoj tehnologiji i nivo buke projektora je znatno smanjen.

Sony će nastaviti sa razvojem ovog modula kako bi bio on bio još kompaktniji i intenzivnijeg osvetljenja, sa ciljem da bude dostupniji na tržištu Pico projektora.

Leave a Reply