Hardware

Sony prikazao sjajnu paletu novih tehnologija na CES-u

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES), kompanija Sony predstavila je proširenu liniju novih proizvoda i tehnologija za najzahtevnije korisnike. Najnoviji Sony proizvodi nude za svakoga ponešto, od HD, 3D i 4K tehnologije do praktične One-touch funkcije koja koristi Near Field Communication (NFC) tehnologiju.

Od revolucionarnih inovacija u proizvodnji pametnih telefona, tableta i računara, do najnovijih dostignuća na polju digitalne slike, 4K tehnologije i televizora sa internet vezom, nastup kompanije Sony na ovogodišnjem CES-u u skladu je sa sve izraženijim potrebama potrošača za umrežavanjem i interakcijom putem različitih platformi i aplikacija. Naglasak je na izuzetnim mogućnostima povezivanja, tehničkim inovacijama, bogatom sadržaju i kvalitetu slike i zvuka.

„Imamo mnogo inovativnih proizvoda na CES-u, koji predstavljaju magični spoj nauke, dizajna, funkcionalnosti, elegancije, tehnologije i zabave, stvarajući neponovljivo emotivno iskustvo“, rekao je Kazuo Hirai, predsednik i izvršni direktor kompanije Sony Corporation.

Novi Sony modeli prikazani na CES-u predstavljaju rezultat višegodišnjeg usavršavanja dizajna i tehničkih karakteristika vodećih proizvoda koje je Sony plasirao na tržište, uključujući touchscreen VAIO računar, najveći Sony-jev 4K LED BRAVIA televizor dijagonale 84 inča, kao i nagrađivanu seriju fotoaparata i kamera.

One-touch funkcija na CES-u 2013

Noviteti iz Sony-ja, prikazani na ovogodišnjem CES-u, poseduju jedinstvenu One-touch funkciju zasnovanu na NFC tehnologiji, koja omogućava najlakši i najbrži način međusobnog povezivanja i razmenu fotografija, muzike i video zapisa. Sony se može pohvaliti najvećim asortimanom proizvoda koji koriste NFC tehnologiju i One-touch funkciju, uključujući Blu-Ray kućni bioskop, sound bar, bežične zvučnike i druge kućne audio uređaje, slušalice, prenosive zvučnike i mobilne uređaje.

Sony 4K na CES-u 2013

Sa četiri puta većom rezolucijom od današnjih HD televizora, 4K tehnologija pruža uzbudljivo i dinamično iskustvo.

Proizvodnjom prvog komercijalnog 4K projektora za bioskope, kao i prve profesionalne kamere koja pravi 4K snimke, kompanija Sony započela je 4K revoluciju. Čitavom serijom uređaja za kućnu zabavu koji podržavaju 4K tehnologiju i nedavno predstavljenim 84-inčnim 4K LED televizorom sa prethodno instaliranim 4K sadržajem, Sony pruža kompletni asortiman 4K proizvoda, koji ni jedna druga kompanija nije u mogućnosti da ponudi.

Takođe, na proleće će biti predstavljena i dva nova Sony 4K LED modela televizora sa ekranima dijagonale 55 i 65 inča (XBR-65X900A i XBR-55X900A), koji će se u prodaji naći po pristupačnijim cenama, kako bi neponovljivo 4K iskustvo približila široj publici.

Kompanija Sony otišla je i korak dalje kombinovanjem 4K tehnologije sa još jednom tehnologijom koju je razvila: OLED. Razvojem prvog OLED televizora 2007. godine na svetu, kompanija je imala puno uspeha na komercijalnim tržištima sa monitorima većih dimenzija za profesionalnu primenu. Prototip 4K OLED televizora dijagonale 56 inča izložen na ovogodišnjem CES-u, predstavlja revolucionarni napredak. Takođe, kompanija je izložila i prvi 4K kamkorder, kao i druga 4K digitalna rešenja, poput prve serije postojećih Blu Ray filmova koji su prilagođeni prikazivanju u 4K rezoluciji.

Leave a Reply