Hardware

Toshiba Dynadock 4K bazna stanica

Kompanija Toshiba Europe najavljuje „dynadock™ 4K“ baznu stanicu (eng. docking) – Toshibin prvi takav uređaj koji omogućuje izlaz slike Ultra HD kvaliteta na kompatibilnim monitorima i takođe podržava istovremeni prikaz slike na dva spoljna monitora u rezoluciji do 2048 x 1152.

Sa povećanjem broja uređaja koji podržavaju Ultra HD kvalitet slike, kao i količine proizvedenog sadržaja u ovom kvalitetu, dynadock™ 4K je pragmatično rešenje za sve korisnike koji rade sa sadržajem bogatim grafikom na više ekrana – kao što su dizajneri, fotografi ili operateri u video montaži. Novi dynadock™ 4K može da se postavi horizonalno ili vertikalno, u zavisnosti od zahteva raspoloživog radnog prostora.

Izlaz u visokoj rezoluciji

Toshiba dynadock™ 4K podržava prikaz slike Ultra HD rezolucije (3840 x 2160 piksela) na jednom monitoru preko DisplayPort izlaznog priključka, što omogućuje da se na većim kompatibilnim ekranima emituje neverovatno jasna i čista slika. Preko ugrađenih DVI-I ili HDMI® priključaka podržana je rezolucija koja nadmašuje Full HD standard, do 2048 x 1152 piksela.

Toshiba dynadock™ 4K takođe omogućuje izlaz sadržaja rezolucije do 2048 x 1152 na dva dodatna monitora istovremeno, preko DisplayPort priključka i jednog od HDMI® ili DVI-I priključka. Računajući i osnovni monitor PC-ja, istovremeno prikazivanje sadržaja visoke rezolucije na tri ekrana otvara mogućnosti svestrane primene korisnicima multimedije koji zahtevaju prikazivanje raznovrsnih informacija u isto vreme.

 

Osmišljen za bilo koji radni prostor

Toshiba dynadock™ 4K je elegantno dizajniran i uklapa se u svaki prostor; može da se postavi uspravno ili položeno, sa svojom bazom koja omogućava da se radne površine održavaju čistim i organizovanim, bez dodatne gužve kablova.

 

Toshiba dynadock™ 4K proširuje izbor mogućnosti i opcija povezivanja. Preko četiri USB 3.0 priključka na poleđini i dva sa prednje strane, korisnici mogu da povežu više kancelarijskih i mobilnih uređaja poput eksterne tastature, miša ili punjača za mobilni telefon. Dva USB 3.0 priključka sa prednje strane imaju funkcionalnost Sleep-and-Charge koja dodatno omogućuje da se uređaji pune dok su priključeni na baznu stanicu, čak i kada je laptop isključen. Na bazi uređaja su i ulazi za slušalice i mikrofon kao i Gigabit LAN mrežni priključak.

 

Toshiba dynadock™ 4K bazna stanica biće dostupna u prvom tromesečju 2015.

 

Toshiba dynadock™ 4K:

 • Podržane rezolucije prikaza: do 4K (3840 x 2160 piksela preko DisplayPort priključka) / do 2048 x 1152 piksela preko DVI-I ili HDMI® / dual 2K (2048 x 1152 piksela kada se istovremeno koriste DisplayPort ili HDMI® i DVI-I u kombinaciji)
 • Mogućnosti povezivanja: 1 x DisplayPort, 1 x HDMI®-izlaz, 1x DVI-I, 1 x izlaz sa slušalice, 1 x ulaz za mikrofon, 6 x USB 3.0 priključak (2 x Sleep-and-Charge funkcionalnost), Gigabit LAN mrežni priključak
 • Video režimi prikaza: ogledalski (Mirror desktop), proširena radna površina (extended desktop), primarni ekran
 • Sigurnosni priključak
 • Podržani operativni sistemi: Windows 7, Windows 8 ili Windows 8.1
 • Boja: crna
 • Dimenzije:
  • 28 x 76 x 225 mm
  • 86 x 130 x 231 mm (sa bazom)
 • Masa: 317 g (bez baze)

Leave a Reply