Hardware

Toshiba na Gartnerovom simpozijumu “IT XPO”

Kompanija Toshiba Europe će na Gartnerovom simpozijumu ITXPO, koji se održava u Barseloni od 9 – 13. novembra 2014, prikazati svoju viziju pokretanja novog digitalnog doba i pojasniti kako će koncept „Internet of Things“ oblikovati buduće evolucije poslovanja.

Taro Hijama (Hiyama), direktor marketinga, potpredsednik i direktor grupacije „Poslovna rešenja i klijentska korisnička rešenja“ u korporaciji Toshiba, danas će u 15č  održati prezentaciju „Transformacija poslovanja, pokretanje i stvaranje vrednosti“, na kojoj će naglasiti kako direktori informaciono-tehnoloških sektora (CIO) mogu da stvaraju nove vrednosti u svetu digitalnog poslovanja, u vremenu aktuelnih koncepata „Internet of Things“, „Cloud“ i „Big Data“.

toshiba

Pored toga, direktor odeljenja „B2B rešenja“ u kompaniji Toshiba Europe, Džef Vilis (Jeff Willis), vodiće u utorak, 11. novembra u 19 časova diskusiju o tome može li upravljanje mobilnim uređajima putem informatičkog oblaka da bude bolje rešenje od tradicionalnog načina upravljanja uređajima sa instaliranim softverom. Toshiba će u svom izložbenom prostoru prikazati konceptualne tehnologije i svoj asortiman aktuelnih poslovnih rešenja.

 

Pokretanje novog digitalnog doba

Sa promenama na IT tržištu i kretanjima u smeru informatičkog oblaka i koncepta „big data“, digitalno opremljeni uređaji sa podrškom za „Internet of Things“ stvaraju prilike za uključivanje u vrednosni lanac organizacija. Takve prilike omogućiće kompanijama da se transformišu, stvore nove mogućnosti i napreduju u oblastima snimanja, komuniciranja, upravljanja i korišćenja podataka za pokretanje digitalnog poslovanja.

 

Uz širok asortiman ponuda u svom portfelju, Toshiba je savršeno pozicionirana da ponudi kompletna rešenja raznim industrijama koje koriste „Internet of Things“ u poslovne svrhe. Zahvaljujući bogatom nasleđu u inovacijama uređaja i iskustvu u proizvodnji sveobuhvatne game proizvoda – uključujući i PC računare, POS uređaje za maloprodaju, ekrane za profesionalnu primenu i sl. – mnogo je potencijalnih prednosti koje nude povezana, automatizovana rešenja uređaja za upotrebu u maloprodaji, bolnicama, hotelima, osiguravajućim kućama i IT menadžmentu.

 

Koncept predstavljen na Toshibinom štandu, na Gartnerovom simpozijumu ITXPO 2014, ističe prednosti koje bi mogle da postanu izrazite u sektoru osiguranja, kako osiguranicima, tako i osiguravajućim kućama. Postavljanje u automobil jedinice za kontrolu prenosnika, TCU (Transmission Control Unit), zajedno sa GPS senzorom u automobilu, omogućuje osiguravajućim kućama da automatski šalju precizne račune „po kilometraži“, bez potrebe za dodatnim angažovanjem ljudskih resursa ili emisijom ugljen-dioksida. Isti sistem može da analizira i evaluira brzinu i vozačev stil vožnje, što osiguravajućoj kući omogućuje da automatizovano šalje preporuke za sigurniju vožnju, kako bi pokušala da umanji šanse za saobraćajnu nezgodu.

 

Potpuno poslovno računarstvo

Uz buduće inovacije, Toshiba će prikazati i izbor iz svoje široke lepeze poslovnih rešenja, uključujući i novi Portégé Z20t – čije se predstavljanje poklapa sa Gartnerovim simpozijumom ITXPO 2014. Uz ekran dijagonale 31,75 cm (12,5 inča), odvojivi prenosnik Portégé Z20t nudi napredne poslovne karakteristike i funkcionalnosti u ultraprijenosivoj formi. Sa punim performansama i u laptop i u tablet režimu, Portégé Z20t je redak spoj mobilnosti, snage i fleksibilnosti u tako kompaktnom uređaju.

 

Na simpozijumu će biti prikazan i 39,6 cm (15,6 inčni) Satellite Pro R50-B, prenosvni računar bogat karakteristikama, a povoljne cene, namenjen malim i srednje velikim preduzećima, koji je predstavljen u oktobru 2014. Tanak, siguran i pouzdan, Satellite Pro R50-B je optimizovan da zadovolji širok dijapazon zahteva, što je postgnuto pažljivim odabirom karakteristika i elemenata dizajna.

 

Pored toga, Toshiba će prikazati i svoju paletu serije Z, koja se sastoji od modela Portégé Z30t, Tecra Z40 i Tecra Z50, sa ekranima Full HD rezolucije, koji reflektuju mobilnost i snagu. Biće prikazani i tablet računari Encore Mini i Portégé Z10t, koji dodatno proširuju ponudu formata i rešenja dostupnih poslovnih korisnicima.

 

Upravljanje uređajima, u vidu usluge

Toshiba Cloud Client Manager (TCCM) usluga u informatičkom oblaku koja kompanijama bilo koje veličine omogućuje jednostavno upravljanje svojim uređajima, takođe će biti demonstrirana na Gartnerovom simpozijumu ITXPO 2014. Sada dostupna, TCCM usluga smanjuje troškove i složenost upravljanja uređajima zahvaljujući modulima upravljanja bezbednosnim zakrpama, inventarom nepokretne imovine, upravljanja napajanjem i distribucijom Toshibinih softverskih drajvera, što omogućuje potpuno upravljanje imovinom i sveobuhvatne alate za obezbeđivanje produktivnosti i usklađenosti uređaja. Funkcionalnosti upravljanja mobilnim uređajima i inteligentnog sigurnosnog kopiranja podataka u oblak biće dodate početkom 2015.

Leave a Reply