toshiba
Hardware

Toshiba na IFA 2012 predstavila mnoštvo novih uređaja

Toshiba Evropa predstavlja najnovije TV, PC i tablet inovacije na sajmu IFA 2012 u Berlinu. Toshiba nudi brojne mogućnosti različitih uređaja i korisnicima pruža priliku da uživaju u digitalnom svetu. Među više od 160 uređaja na Toshibinom štandu na sajmu IFA, posebnu pažnju privlače Quad Full HD (4k) displeji, novi i inovativni Ultrabook™, uvođenje operativnog sistema Windows 8 i predstavljanje saradnje među uređajima kroz pristup sadržajima u klaudu i razmenu sadržaja između uređaja.

„Svesni smo da ljudi koriste razne uređaje da bi uživali u digitalnom sadržaju“, izjavio je Endi Bejs, potredsednik za prodaju i marketing za Evropu. „Kao vodeći igrač u sektoru TV i PC uređaja, nudimo veliku stručnost i bogato iskustvo u istraživanju i razvoju koje primenjujemo u svojim uređajima. Ovaj široki asortiman omogućava našim korisnicima da pristupaju sadržaju u klaudu, razmenjuju sadržaje između uređaja i na najbolji način iskoriste digitalni svet za zabavu i posao.“

Savršena slika

Kao pionir u oblasti unapređenja kvaliteta slike, Toshiba predstavlja Quad Full HD (4K) TV uređaje sa ekrana dijagonale do 213cm (84 inča), koji pružaju savršen kvalitet slike i istinski doživljaj kućnog bioskopa. Ovi televizori se odlikuju izuzetno kvalitetnom Quad Full HD slikom, dok procesor CEVO ENGINE 4K pruža jasnoću, detalje i dubinu.

Smart TV televizori i impresivni 3D

Toshiba predstavlja unapređenu Smart TV tehnologiju u serijama TL938 i RL938, koje imaju Full HD, 1920x1080p rezoluciju i 16:9 LCD panele sa Edge LED pozadinskim osvetljenjem. Ugrađeni WiFi® omogućava jednostavan pristup Toshibinom portalu Toshiba Places, USB Video Recording¹, Intel®WiDi, Open Browser² i Skype™ kompatibilnost, dok dubinska integracija tableta i smart telefona nudi pristup širokom izboru onlajn sadržaja. TL938 su 3D Ready uređaji sa impresivnom 3D funkcijom i mogu da konvertuju 2D u 3D sadržaj kada se koriste Toshiba Active Shutter 3D naočare (koje se prodaju zasebno).

Toshibina serija WL938 sa super tankim ivicama i elementima dizajna za koje je zaslužna firma JACOB JENSEN proširuje asortiman TV uređaja sa veličinom ekrana od 139cm (55 inča), 119cm (47 inča) i 107cm (42 inča). Ova serija nudi istinski 3D doživljaj zahvaljujući četiri para naočara koje se dobijaju uz svaki televizor, uz sposobnost konvertovanja 2D u 3D sadržaj čime se uvećava obim 3D sadržaja.

U okviru svoje posvećenosti razvoju revolucionarnih Smart TV uređaja, Toshiba je postala član odbora Saveza proizvođača Smart TV uređaja.

Novi Ultrabook™ uređaji za još širi asortiman

Novi Satellite U920t je UltrabookTM koji koristi operativni sistem Windows 8 uz dodatnu mogućnost prelaska iz laptop režima rada sa tastaturom i ekranom osetljivim na dodir u tablet režim rada sa ekranom osetljivim na dodir svih pet prstiju. Kombinujući performanse laptopa i upotrebljivost tableta, konvertibilni Satellite U920t ima ekran osetljiv na dodir dijagonale 31,8cm (12,5 inča) sa širokim uglom gledanja, kao i sposobnost brze reakcije i pokretanja sistema koja se meri sekundama.

Još jedan novi član popularne Toshibine porodice Ultrabook™ uređaja je Satellite U940 po konkurentnoj ceni. Odlikuje se velikom mobilnošću i bogatim karakteristikama, uključujući najnoviju treću generaciju Intel® procesora, posebnu grafiku i praktičan izbor portova i interfejsa kao što su HDMI®, Ethernet, i two USB 3.0 porta.

Windows 8 kolekcija

Pored uređaja Satellite U920t i Satellite U940, Toshiba predstavlja i niz uređaja za operativni sistem Windows 8. Naše bogato nasleđe i iskustvo na PC tržištu omogućava razvoj optimizovanih uređaja za različite vrste korišćenja i kreiranja sadržaja. Praktičnost konvertovanja uređaja U920t u tablet računar omogućava funkciju rada na dodir u operativnom sistemu Windows 8, što je karakteristika i Toshiba LX830 58,4 cm (23 inča) all-in-one PC uređaja i Satellite P845t 35,6 cm (14 inča) laptop računara.

Još jedan inovativni proizvod za Windows 8 je Satellite U840W, prvi3 Ultrabook™ sa širokim ekranom formata 21:9 koji omogućava gledanje multimedijalnih sadržaja na celom ekranu u bioskopskom formatu i impresivan harman/kardon® zvuk koji dodatno unapređuje SRS Premium Sound 3D™ tehnologija. Pored toga, Toshibina jedinstvena tehnologija podele ekrana omogućava korisnicima da organizuju do devet različitih oblasti sadržaja na širokom ekranu.

Toshiba MediaGuide – savršeno drštvo uz TV

Zahvaljujući novoj Toshiba MediaGuide4 aplikaciji, tablet računari koji podržavaju AndroidTM platformu, kao što je Toshibin AT300, omogućavaju gledaocima kontrolu nad TV uređajem. Ova aplikacija nudi elektronski vodič kroz program (EPG) a preko funkcije „touch and swipe“ korisnik može da menja kanale kao i da razmenjuje naziv programa, vreme emitovanja i naziv kanala sa prijateljima na društvenim mrežama. Dodatna funkcija omogućava korisnicima da podešavaju podsetnik i snimaju³ program kako bi mogli da planiraju kada će ga gledati.

Ako želite da saznate nešto više o glumcima i režiseru nekog filma, možete da pretražite filmski program koji gledate ukucavanjem naslova na EPG-u. Ukucavanjem odgovarajućeg imena ili naziva možete da pretražite sličan sadržaj u istom žanru, istog reditelja ili glumaca. Bez obzira da li je u pitanju emitovanje TV programa ili video na zahtev sa portala Toshiba Places, Toshiba MediaGuide je savršeno društvo uz vaš TV.

Tablet računari

Na sajmu IFA 2102 Toshiba predstavlja glavne proizvode u oblasti tablet računara. Pored uređaja Satellite U920t, konvertibilnog Ultrabooka™ koji nudi funkciju tableta, novina su dva tableta koji podržavaju AndroidTM platformu. Toshiba AT300 tablet od 25,7cm (10,1 inča) radi na platformi AndroidTM 4.0 i ima NVIDIA®Tegra® 3 procesor.

Uprkos tome što je izuzetno tanak, samo 8,95mm, Toshiba AT300 nudi širok izbor interfejsa i portova, uključujući mikro USB, standardni SD, mikro HDMI®, WLAN, Bluetooth® 3.0 i, u zavisnosti od modela, mobilnu širokopojasnu opciju. Toshiba AT270 je tablet računar veličine 19,6cm (7,7 inča) sa AMOLED displejem. AT270 takođe radi na platformi AndroidTM 4.0 i ima NVIDIA®Tegra® 3 procesor, a odlikuje se i velikom izdržljivošću baterije i brojnim ugrađenim portovima i interfejsima, uključujući mikro-USB, mikro-SD, WLAN i Bluetooth® 3.0.

Dodatna zvučna i vizuelna oprema na sajmu IFA 2012

Dva nova zvučna projektora imaju svoju premijeru. Toshiba 3D Sound Bar SB1 – SBK1 je klasičan zvučni projektor koji znatno unapređuje zvuk TV uređaja. Mali i kompaktan Toshiba Mini 3D Sound Bar sa sabvuferom – SBM1W je raznovrsan, višenamenski zvučni projektor koji služi kao moćan sistem zvučnika za TV uređaje, a njegov Bluetooth® intefejs ga povezuje sa drugim uređajima kao što su smart telefoni, tableti i notebook računari.

Popularni asortiman Camileo proizvoda nudi tri nova Full HD kamkordera. CAMILEO BW20 u obliku štangle čokolade je izdržljiv, vodootporan sportski kamkorder, dok je CAMILEO S40 tanak i lagan džepni kamkorder. CAMILEO X150 je ručni kamkorder sa 10x optičkim zumom.

U ponudi su i dva nova projektora, NHX21A i NHW22A, koji mogu da rade do 20.000 sati5. Ovi novi uređaji su savršen dodatak Toshibinom nedavno predstavljenom SHX10 projektoru.

Kontrolišite potrošnju energije i upravljajte svojim domom

Toshiba takođe predstavlja „Energy Place“, servis za upravljanje energijom doma (HEMS) s vizuelizacijom i daljinskom kontrolom preko računara, tableta, smart telefona i povezanih televizora. Korisnici mogu da pristupaju svojim kućnim servisima na jednostavan i lak način sa bilo kog od tih uređaja, u zavisnosti od lokacije, kako bi upravljali potrošnjom energije, udobnošću i bezbednošću doma.

Energy Place je logičan sledeći korak za Toshibu, koja kombinuje znanje u proizvodnji digitalnih proizvoda i oblasti energetske efikasnosti i pametnih mreža. Energy Place takođe predstavlja odgovor na sve veću zainteresovanost korisnika za energetski efikasne servise koji im pomažu da upravljaju udobnošću doma i smanje račune za struju.

Posvećenost Toshibe HEMS-u potvrđuje i njeno angažovanje na projektu Lyon Confluence, jednom od najznačajnijih evropskih projekata pametnih eko gradova. Ovaj koncept pametne zajednice obuhvata uspostavljanje celokupnih sistema za upravljanje energijom koji pomažu domaćinstvima, kompanijima i celim zajednicama da prate, analiziraju i smanje upotrebu energije. Taj cilj se postiže u četiri faze: (i) pozitivne energetske zgrade, (ii) Electric Vehicles sistem deljenja automobila koje pokreću solarne ploče Photo Voltiacs, (iii) sistem revizije energije za stambene objekte i (iv) sistem energetskog upravljanja zajednice za planiranje i praćenje potrošnje energije u oblasti Liona.

Leave a Reply