Hardware

Toshiba okončala proces kupovine OCZ-a

Kompanija OCZ Storage Solutions – članica grupacije Toshiba – pokrivaće tržište solid-state tehnologija za skladištenje podataka svojim SSD diskovima i softverskim rešenjima za korporativne i potrošačke primene.

Toshiba korporacija, globalni tehnološki lider i proizvođač NAND fleš-memorije, objavila je danas okončanje procesa kupovine svih najvažnijih resursa grupe „OCZ Technology“, koja je time postala sastavni deo Toshiba grupacije kompanija. Nova članica Toshiba grupacije poslovaće nezavisno, kao kompanija OCZ Storage Solutions (u prevodu „OCZ rešenja za skladištenje podataka“) – pozicionirana kao vodeći dobavljač solid-state diskova visokih performansi (SSD) za računarske uređaje i sisteme.

toshiba-logo

Ova kupovina donosi Toshibi OCZ-ove SSD poslove u okviru korporativnih i klijentskih sistema, a takođe omogućava i već etabliranom OCZ brendu da svom snagom nastavi sa postojećim portfolijom proizvoda. Pomenuti portfolio obuhvata i „potrošačke“ SATA i PCIe tvrde diskove za zahtevne i standardne primene, kao i SATA, SAS i PCIe korporativna rešenja podržana softverom za virtuelizaciju, „keš“-skladištenje i ubrzavanje procesa. Kompanija OCZ Storage Solutions će dodatno podržati Toshibinu vrhunsku NAND tehnologiju i kombinovati je sa kontrolerima, softverskim i firmware rešenjima u autorskom vlasništvu korporacije Toshiba, kako bi individualnim i korporativnim korisnicima obezbedila inovativna i pristupačna solid-state rešenja za skladištenje podataka.

„Kupovina kompanije OCZ dodatno jača naše potencijale u domenu solid-state rešenja za skladištenje i pokazuje posvećenost korporacije Toshiba ovoj rastućoj oblasti primene tehnologija,” izjavio je Seiichi Mori (Seići Mori), potpredsednik kompanije Toshiba Semiconductor and Storage i potpredsednik korporacije Toshiba. „Naš cilj je da ponudimo vodeći portfolio solid-state rešenja za izazove u skladištenju podataka sa kojima se suočavaju potrošači i korporativni klijenti, i pripajanje OCZ-a je idealno pojačanje našem timu za ostvarenje te strategije.”

„Drago nam je što smo sada deo Toshiba porodice u okviru koje ćemo nastaviti da razvijamo nove i jedinstvene solid-state tehnologije za skladištenje podataka koje će novu članicu grupe svrstati na vodeću poziciju,” rekao je Ralph Schmitt (Ralf Šmit), izvršni direktor kompanije OCZ Storage Solutions. „Sa finansijskom snagom korporacije Toshiba i portfolijom vrhunske NAND fleš-memorije, OCZ sada ima značajnu prednost kao jedna od tek nekoliko kompanija u SSD industriji koje su u poziciji da snabdevaju tržište naprednim IP kontrolerima i NAND fleš memorijom u okvirima iste globalne organizacije. To će konačno doprineti da još robusnija i konkurentnija solid-state rešenja izbiju u prvi plan, istovremeno jačajući naše prisustvo na brzo rastućem tržištu SSD-a“, rekao je Šmit.

Kao članica Toshiba grupe, kompanija OCZ Storage Solutions će nastaviti da održava već uspostavljene prodajne kanale širom sveta. Centrala nove kompanije ostaće u San Hozeu, u Kaliforniji, sa strateškim centrima za projektovanje u Irvajnu (Irvine, Kalifornija), Tel Avivu (Izrael) i Abingdonu (Velika Britanija).

Leave a Reply