Hardware

Toshiba osvojila pet „Red Dot“ nagrada za inovativni dizajn Blu-ray Disc™ plejera, TV-a i laptop računara

Kompanija Toshiba Europe osvojila je pet priznanja na prestižnom međunarodnom nadmetanju u dizajnu proizvoda, „Red Dot Award: Product Design 2014“ i to za kvalitet dizajna sledećih proizvoda u pripadajućim kategorijama:

 

BDX6400 Smart Blu-ray Disc™ plejer

–  L74 seriju Smart TV-a

Portégé Z30, Tecra Z40 i Tecra Z50 seriju laptop računara

Portege_Tecra_family_05_beauty

„Red Dot“ je priznanje koje dodeljuje organizacija „Red Dot Design Award“ kao globalno prepoznatljivo obeležje i oznaku izuzetnosti u oblasti dizajna. Katergorija za dizajn proizvoda („Product Design“) jedno je od najmasovnijih nadmetanja na svetu u kome je ove godine učestvovalo 1.816 proizvođača, dizajnera i projektanata iz 53 nacije, sa istom željom – da osvoje Red Dot oznaku kvaliteta. Četrdeset članova žirija testiralo je, preispitivalo i procenjivalo ukupno 4.815 kandidovanih proizvoda, uzimajući u obzir kriterijume kao što su inovacija, funkcionalnost, kvalitet i efikasnost sa aspekata ekološke podobnosti.

 

BDX6400 Blu-ray Disc plejer:

Toshibin osvajač Red Dot priznanja, Blu-ray Disc™ plejer BDX6400 Smart, donosi mogućnost reprodukcije do neverovatnog Ultra HD nivoa kvaliteta[1] slike, kao i reprodukovanja filmova u 3D do nivoa živopisnih detalja. Kompaktan dizajn modela BDX6400 odlikuje crno kućište sa srebrnim, peskiranim poklopcem, koji se savršeno uklapa u stil Toshiba linija televizora. Dodatak vertikalnog stalka omogućuje da se BDX6400KE postavi i uspravno, po svojoj bočnoj stranici, ili u horizontalan položaj, što obezbeđuje više fleksibilnosti za uklapanje u raspoloživi prostor.

 

L74 serija Smart TV-a:

Tanka L74 serija televizora dobila je Red Dot priznanje za izuzetan dizajn. Spajanjem inovacije u vidu CEVO™ tehnologije za unapređen kvalitet zvuka i slike, sa inteligencijom naprednih Smart TV Cloud servisa, ovaj 3D TV projektovan je da angažuje sva čula korisnika, čineći ga centralnom tačkom bilo koje dnevne sobe.

 

Portégé Z30, Tecra Z40 i Z50 laptop računari:

Toshibina Z-serija sastoji se od Portégé Z30, Tecra Z40 i Tecra Z50 modela – od kojih je svaki pojedinačno dobio „Red Dot“ priznanje. Ovi modeli namenjeni pretežno poslovnoj primeni i idealni za razne delatnosti, počev od obrazovanja pa sve do korporativnih okruženja, optimizovani su za neprestan rad i korišćenje u pokretu. Odlikuje ih isti, jasan dizajn, baterija koja traje ceo dan i napredne bezbednosne karakteristike. Lagani i ultratanki, Portégé Z30, Tecra Z40 i Z50 – svi modeli imaju isto, sivo-metalno magnezijumsko kućište koje omogućuje inteligentan i moderan dizajn, i istovremeno je dovoljno robusno da izdrži svakodnevni poslovni tempo života. Uprkos tankom dizajnu, nisu pravljeni kompromisi u mogućnostima, pa svi modeli imaju čak i priključke punih veličina.[1] Ultra HD TV required. Results of upscaling may vary depending on the bit rate of source material.

Leave a Reply