Hardware

Toshiba predstavlja ekrane za profesionalnu primenu u raznim oblastima

Toshiba Europe objavljuje svoj ulazak na tržište ekrana za profesionalnu primenu učešćem na ovogodišnjem sajmu „Integrated Systems Europe (ISE)“, od 4 – 6. februara 2014. u Amsterdamu, u hali 8-240. To je prvi put da Toshiba izlaže na ovom popularnom sajmu industrije profesionalnih audio-video(AV) i elektronskih sistema, gde će posetioci moći da vide čitav asortiman postojećih i novih rešenja kompanije Toshiba.

toshiba

Toshiba znači „posao“

Učešće na sajmu ISE 2014 označava ulazak kompanije Toshiba Europe na tržište profesionalnih, industrijskih AV rešenja (audio-video). Sa nasleđem koje ima u ovoj oblasti u drugim globalnim regionima, počev od Japana gde datira još od ranih 1990-ih, Toshiba je nedavno započela aktivnosti i na tržištima Velike Britanije, Francuske i Nemačke, sa planovima za širenje na druga tržišta u Evropi tokom 2014.  Spoj znanja i tehnologija izgrađenih na tržištu potrošačke elektronike, sa konkretnim namenskim rešenjima za tržište profesionalne i industrijske primene kao što su neprekidan rad, produžene garancije i hotelski režimi funkcionisanja ređaja – idealno pozicionira kompaniju Toshiba za ulazak na ovo rastuće tržište. Nova kategorija rešenja prodavaće se po modelu distribucije zasnovanom na iskustvu koje Toshiba ima na tržištu poslovne klase laptop računara.

Toshiba ulazi na novo tržište sa širokim dijapaznom uređaja, pozicioniranih tako da zadovolje potrebe različitih sektora kao što su obrazovanje, ugostiteljstvo, zdravstvo, transport, maloprodaja i industrija zabave i razonode. Među trenutno dostupnim rešenjima su profesionalni ekrani za signalizaciju/oglašavanje koji mogu da rade bez prekida, 24/7, i OPS povezivanje* –projektovano za celodnevno oglašavanje na manjim ekranima TV aparata u ugostiteljstvu, koji se najčešće koriste u hotelima i modelima sa Ultra HD rezolucijom ekrana.

Pojava Ultra HD tehnologije, sa kojom je Toshiba bila pionir na tržištu potrošačke elektronike, i umrežavanje odnosno povezivanje uređaja sa internetom su dva upečatljiva primera mogućnosti za korišćenje ekspertize stečene u postojećim oblastima poslovanja. Sa četiri puta oštrijom slikom od Full HD-a, Ultra HD tehnologija je idealna za upotrebu u sektorima kao što su maloprodaja, projektovanje i arhitektura. Pored toga, unapređene mogućnosti povezivanja u odnosu na današnje monitore otvaraju prostor za veću fleksibilnost korišćenja u poslovne svrhe, bilo da je reč o bogatijim opcijama za isporuku sadržaja ili centralizovanom kontrolisanju većeg broja ekrana iz jedne tačke.

Rešenja izložena na sajmu ISE 2014

Posetiocima Toshibinog štanda, na sajmu ISE 2014 (8-H240), predstavljen je spektar proizvoda i rešenja projektovanih za biznis-sektor, kao i neki potpuni noviteti. Biće im prikazani i novi koncepti, uz detaljan uvid u proizvode i rešenja koja bi mogla da se realizuju u budućnosti.

Neki od proizvoda izloženih na sajmu su:

  • Televizori za ugostiteljstvo – integrisan ‘hotelski režim’ i ekrani do 102 cm (40”)

  • Televizori za signalizaciju – sa ugrađenom opcijom za signalizaciju, dostupni sa ekranima dijagonale do 126 cm (50”)

  • Profesionalni ekrani/monitori za signalizaciju – mogućnost neprekidnog rada (24/7) dostupni u veličinama do 178 cm (70”)

  • Pametni sistemi za upravljanje signalizacijom (Smart Signage Management Systems) – rešenja povezana iz jedne centralne tačke

  • Ultra HD TV – 4K rezolucija ekrana dostupnih do veličine od 213 cm (84”)

  • „Tač skrin“ ramovi (Touchscreen Bezels) – optički digitalni ramovi, osetljivi na dodir prstiju u 6 tačaka, dostupni u veličinama do 178 cm (70”)

Leave a Reply