Toshiba ekrani
Hardware

Toshiba TD-X: ekranske jedinice za video zidove koji rade 24×7

Toshiba Europe objavljuje svoj najnoviji asortiman profesionalnih ekranskih jedinica za videozidove na sajmu Integrated Systems Europe (ISE) 2015. Uz dva nova modela – TD-X552X i TD-X552M – profesionalni korisnici kao i projektanti/izvođači ovih sistema moći će da izaberu verziju koja najviše odgovara konkretnim potrebama.

Idealni za sve koji žele velike ekrane koji mogu da rade „24/7“ neprekidno, novi Toshiba videozidovi sada imaju i unapređeno upravljanje sadržajem i podešavanja koja omogućuju potpunu kontrolu u radu, u bilo kom trenutku.

Toshiba ekrani

Lako formiranje videozidova velikih formata

Toshibine jedinice za videozidove mogu da se koriste bilo kao samostalni ekrani ili kao delovi većih, „zidanih“ konfiguracija videozidova, što znači da su pogodne za čitav varijetet primena u oblasti digitalnog emitovanja promotivnih sadržaja ili u kontrolnim sobama. Korisnici mogu da formiraju impresivne videozidove do 100 ekranskih jedinica (konfiguracija 10 x 10), u portretskoj ili pejzažnoj orijentaciji, za velike instalacije i prikaz sadržaja u visokoj rezoluciji. Bez obzira na veličine videozida, ove ekranske jedinice imaju ultratanke okvire od samo 3,5mm sa kojima se formira gotovo neprekidna sliku u bilo kom okruženju.

 

Pored toga, obe nove Toshibine jedinice imaju mogućnost uvezivanja do četiri ekrana (2 x 2 konfiguracija) u Ultra High Definition (UHD) kvalitetu, bez potrebe za specijalnom PC opremom. Korisnicima je neophodan samo jedan ulaz da prikažu sadržaj na svim ekranima preko priključka „DisplayPort 1.2a“, umesto da na svakom ekranu postoji po ulaz.

 

 

Visoka osvetljenost za živopisne ekrane

Kompanijama su na raspolaganju modeli TD-X552X i TD-X552M sa superiornim kvalitetom slike i visokim nivoom osvetljenosti za primenu u jako osvetljenim oblastima, tako da sadržaj bude jasno vidljiv. Model TD-X552X ima osvetljenost od 700 cd/m2, dok je kod TD-X552M taj  nivo 500 cd/m2. Oba modela imaju ugao gledanja od 178-stepeni i široku zonu vidljivosti ekrana.

 

Jednostavno upravljanje sadržajem

Nova karakteristika Toshibinih ekrana za videozidove je ugrađen media-plejer za jednostavno upravljanje sadržajem bez potrebe za eksternim uređajima. Ovaj dodatak omogućuje reprodukciju slika, muzike ili video zapisa preko USB priključka, u zavinosti od poslovnih potreba.

 

Kao dodatnu podršku fleksibilnosti u emitovanju različitih formata, svaki od novih videozidova ima širok dijapazon ulaznih i izlaznih priključaka – uključujući RS-232/LAN kontrolu – što korisnicima omogućuje da reprodukuju sadržaj sa različitih izvora.

 

Povrh toga, tu je i Open Pluggable Specification (OPS) priključak koji ubrzava i pojednostavljuje instalaciju, bez potrebe za kablovima i eksternim uređajima za reprodukovanje sadržaja. Povezivanjem standarnog PC-ja, OPS omogućava stvaranje inteligentinjeg i bezbednijeg rešenja za emitovanje digitalnog sadržaja.

 

Modeli TD-X552X i TD-X552M jedinica za videozidove biće dostupni u Evropi tokom drugog tromesečja 2015.

 

Toshiba videozidovi:

 • Ekran: 1920 x 1080 Direct LED, IPS ekran
 • Širina okvira: 3,5 mm (3,8 mm od aktivnog do aktivnog dela)
 • Ugao gledanja: 178°
 • Osvetljenost ekrana:
  • 700 cd/m2 – TD-X552X
  • 500 cd/m2 – TD-X552M
 • Ugrađeni zvučnici (10W + 10W)
 • USB media-plejer
 • OPS priključak
 • Mogućnost auto-dijagnostike
 • Ulazni priključci/povezivanje: DVI-D (sa HDCP) x 1, HDMI® x 2, DisplayPort x 1, RS232 x 1, LAN kontrola (RJ-45) x 1
 • Izlazni priključci/povezivanje: DVI-I x 1, DisplayPort x 1, Audio mini-džek x 1, RS232 x 1, spoljni džek za zvučnice (L/R) x 1, IR „pass through“ x 1
 • Kensington lock bravica

 

One thought on “Toshiba TD-X: ekranske jedinice za video zidove koji rade 24×7

Leave a Reply