Hardware

Transcend ponovo osvojio tajvansku nacionalnu nagradu za pronalazaštvo i kreativnost

Kompanija Transcend Information sa ponosom objavljuje da je jedan od njenih patenata u oblasti memorijskih uređaja nagrađen prestižnom srebrnom medaljom za izvanrednu inovaciju na nacionalnom takmičenju za inovacije i kreativnost 2011. godine koje je organizovala tajvanska Kacelarija za intelektualnu svojnu. Ovaj najsavremeniji patent koji se odnosi na pristup grupama podataka i na pristup podacima u okviru nepromenljivih memorijskih uređaja već je implementiran kroz Transcendovu SSD proizvodnu liniju, uključujući industrijske SSD uređaje.

Nagrađeni patent opisuje inovativni metod unapređivanja brzine čitanja uz povećanu sposobnost tolerisanja grešaka. Sa glavnim kontrolerom koji raspodeljuje dolazne podatke u veći broj subkomponenti i onda čuva svaki deo u okviru složenih memorijskih blokova, ovaj memorijski uređaj je u mogućnosti da efikasno poveća ukupnu brzinu ispisa. Dalje, pošto primarni kontroler (ili sub-kontroleri) beleži backup dela podataka u više memorijskih blokova, gubitak ili oštećenje podataka se efikasno izbegava čime se povećava pouzdanost ovog uređaja za skladištenje.

Ovaj pronalazak nije proglašen ključnim patentom samo na Tajvanu, već je dobio patentne sertifikate i u Kini i u Sjedinjenim Američkim Državama. Ova tehnologija je već primenjena pri dizajniranju kontrolera aktuelnih Transcendovih industrijskih i korisničkih SSD proizvoda.

Transcendov tim za istraživanje i razvoj dobro je poznat po svojim superiornim inovacijama i dizajnerskim sposobnostima. Transcend je do sada osvojio mnoge prestižne nagrade za dizajn, uključujući nemačke iF i Red Dot (Crvena tačka) nagrade, japansku nagradu Dobar dizajn i tajvanske nagrade za pronalazaštvo. Takođe su osvojili Zlatnu medalju na Tajvanu 2010. godine za dizajn interfejsa za flash disk koji se uvlači i Srebrnu medalju 2009. godine.

Leave a Reply