Hardware · TV-Monitori

Četiri nova uređaja iz grupe za personalne sisteme

Proširujući svoju ponudu pouzdanih poslovnih stonih računara koji štede energiju, kompanija Hewlett-Packard predstavila je dva modela opremljena dobrim softverskim rešenjima, poput alata za upravljanje energijom, koji pomažu korisnicima da smanje potrošnju struje radi manjih operativnih troškova i uticaja na životno okruženje.

HP Compaq dc5850 poslovni stoni računar predstavlja spoj naprednih performansi i izuzetne upotrebljivosti zahvaljujući vrhunskoj integrisanoj grafici i ugrađenoj podršci za dva monitora, i sve to u vidu dostupnog i savremenog računara.

Pored integrisane ATI Radeon™ 3100 grafike koja podržava DirectX® 10 tehnologiju, HP Compaq dc5850, podržava i novu generaciju AMD Business Class procesora, uključujući procesor AMD Phenom™ što predstavlja odličnu nadogradnju za korisnike kojima su potrebne napredne mogućnosti, poput rada u više programa istovremeno i obrada velikog broja instrukcija.

U skladu sa HP-ovom posvećenošću „zelenom računarstvu“, model dc5850 je kvalifikovan za oznake ENERGY STAR® 4.0, a funkcija kao što je HP Power Manager dodatno snižava potrošnju energije.

HP Compaq dx2450 je moderno dizajniran poslovni stoni računar, sa sjajnom finalnom obradom i metalnim površinama, pouzdan i dovoljno moćan da omogući brzo i efikasno obavljanje svakodnevnih zadataka.

Usmeren ka poslovnim korisnicima sa svakodnevnim računarskim potrebama, HP Compaq dx2450 donosi pouzdanu tehnologiju i funkcionalnost po pristupačnoj ceni, omogućava upotrebu vrhunskih tehnologija, poput NVIDIA i ATI grafičkih kartica, ili mogućnosti proširenja memorije, u svakodnevnom radnom okruženju.

HP EliteBook je prvi član nove familije prenosnih računara koja se priključuje HP Compaq seriji poslovnih prenosnih računara radi stvaranja jedne od najraznovrsnijih ponuda poslovnih modela u istoriji kompanije. Novi proizvodi se izdvajaju savremenim izgledom i dizajnom koji obezbeđuje uravnoteženu mobilnost koju profesionalci zahtevaju.

Sa dizajnom inspirisanim avio-inženjeringom, HP EliteBook je napravljen za profesionalce koji su stalno u pokretu. Poseduje hard disk otporan na udarce i tastaturu otpornu na tečnost. Napravljen je tako da zadovolji zahtevne vojne testove izdržljivosti poput rada pri ekstremnim temperaturama iznad 60 i ispod -29 stepeni celzijusa, i u uslovima snažnih vibracija i visoke vlažnosti.

Tokom projektovanja vođeno je računa o životnom okruženju, pa je ovaj model pored toga što je opremljen funkcijama vezanim za energetsku efikasnost, izrađen od materijala koji se lakše recikliraju. U skladu sa ciljem HP-a da u potpunosti ukloni živu iz svojih prenosnih računara do 2010. godine, ovaj model je dostupan i sa LED Illumi-Lite ekranom bez žive.

Osnovna ENERGY STAR® HP EliteBook 6930p konfiguracija teška je samo 2,1 kilogram i obezbeđuje do 15 časova kombinovanog trajanja autonomije uz upotrebu Ultra Capacity dodatne baterije radi celodnevne produktivnosti.

HP je najavio još jedan novi proizvod koji predstavlja revoluciju u tehnologiji ekrana u boji – HP DreamColor LP2480zx monitor. Ova tehnologija omogućava korišćenje ekrana sa preciznim bojama na svakom radnom mestu kako bi se izbegle provere boja, ponovno dizajniranje i višak probnih uzoraka.

Kao prvi pristupačan računarski ekran sa preciznim bojama u svetu, HP DreamColor LP2480zx omogućava raspon do milijardu boja.

Nastao kao rezultat tehnološke saradnje sa kompanijom DreamWorks Animation, HP DreamColor monitor pruža precizne, predvidive boje i obezbeđuje njihovu konzistentnost od vizije do produkcije. Osmišljen sa ciljem da zadovolji sve izraženije potrebe za preciznim bojama u animiranju, razvoju igara, filmskoj i video produkciji, televizijskom emitovanju, dizajnu i grafici, ovaj monitor prikazuje 63 puta više boja u odnosu na standardne LCD ekrane na tržištu.

Leave a Reply