Hardware

Tri prestižne EISA nagrade za Canon proizvode

Tri proizvoda kompanije Canon danas su nagrađena prestižnom EISA (European Imaging and Sounds Association) nagradama. Canon EOS 550D proglašen je za Evropski fotoaparat 2010-2011, Canon EOS 7D za Evropski napredni SLR fotoaparat 2010-2011 i Canon LEGRIA HF M31 za Evropski porodični kamkorder 2010-2011.

EISA nagrade dodelio je stručni žiri koga su činili urednici iz više od 50 najuglednijih magazina iz 20 zemalja. Nagrađuju se proizvodi sa najboljom kombinacijom najnaprednije tehnologije, performansi i dizajna, a 2010-2011, prema odluci žirija, ovi Canon proizvodi su proglašeni za najbolje u svojoj klasi.

“Mi smo posvećeni razvoju novih i inovativnih proizvoda koji omogućavaju ljudima da zabeleže svoje priče i podele posebne trenutke sa porodicom i prijateljima”, rekao je Stiv Maršal, direktor marketinga  Canon Consumer Imaging Group, kompanije Canon Europe i istakao da su EISA nagrade veliki podsticaj.

Evropska kamera 2010-2011: Canon EOS 550D

Canon EOS 550D redefiniše granice potrošača DSLR opsega, uvođenjem tehnologija i mogućnosti koje se najčešće nalaze u polu-profesionalnim DSLR aparatima u kompaktno, lako telo. Sa CMOS senzorom od 18 megapiksela, Canon naprednim DIGIC 4 procesorom slika i sposobnošću da snima Full HD filmove, fotografi entuzijaste su u mogućnosti da istražuju nove nivoe kreativnosti.

Stručni žiri EISA je u obrazloženju nagrade za Canon EOS 550D naveo: “Canon EOS 550D je odličan fotoaparat koji u dobro dizajniranom telu, lakom za rukovanje, nudi širok spektar funkcija. Full HD video zapis dostupan je uz punu manuelnu kontrolu ekspozicije i fokusiranja, kao i statične slike režima za fotografe svih nivoa veštine. Kamera od 18 megapiksela, kao kod Canon EOS 7D,  nudi vrlo sličan kvalitet slike, ali u aparatu koji je mnogo pristupačniji. Ovo je fotoaparat prepun funkcija koje će svim  fotografima pomoći da uživaju u svom hobiju”.

Evropski napredni SLR fotoaparat 2010-2011: Canon EOS 7D

U cilju osmišljavanja EOS 7D, Canon je osluškivao specifične potrebe fotografa širom sveta kako bi im izašao u susret. Fotoaparat poseduje APS-C CMOS senzor od 18 megapiksela, dual DIGIC 4 procesor koji nudi brze, visoko kvalitetne performanse u svim svetlosnim uslovima, ISO brzinu do 12.800 i kontinuirano snimanje 8 kadrova u sekundi – bez potrebe za dodatnom opremom.

Komentarišući svoju odluku, žiri EISA naveo je da Canon EOS 7D prirodan izbor kada je u pitanju fotografisanje akcije i sporta zahvaljujući 19 krstastih AF tačaka, izuzetno visokoj ISO osetljivosti i rafal modu koji omogućava snimanje osam kadrova u jednoj sekundi. Canon EOS 7D  koristi Canonov moćan DIGIC 4 procesor i APS-C CMOS senzor od 18 megapiksela, koji proizvode kvalitetne fotografije i Full HD 1080 snimanje video zapisa. Telo aparata je od legure magnezijuma i otporno je na vremenske uslove.

Evropski porodični kamkorder 2010-2011: Canon LEGRIA HF M31

LEGRIA HF M31 čini deo LEGRA HF M serije koja kombinuje Canon tehnologiju sa naprednim karakteristikama i inovativnim Touch-screen LCD ekranom za veću kontrolu. Jednostavna je za upotrebu i udobna za držanje, a nudi idealan paket za korisnike koji traže izuzetan Full HD video zapis u kompaktnom kućištu. LEGRIA HF M seriju karakteriše Full HD CMOS senzor od 3.3 megapiksela, 18X optički zum, napredni Canon HD video objektiv i DIGIC DV III procesor. LEGRIA HF M31 poseduje dve fleš memorije i omogućava snimanje u unutrašnju memoriju kapaciteta 32 GB i na memorijsku karticu.

Žiri je u obrazloženju nagrade za LEGRIA HF M31 naveo da bi savršen porodični kamkorder trebao da bude lak za rukovanje svima – i deci i odraslima. „Mala Canon LEGRIA HF M31 savršeno ispunjava taj kriterijum zahvaljujući super-ekranu osetljivom na dodir i lakim za upravljanje. Da se ne stekne pogrešan utisak: uprkos svojoj kompaktnoj veličini, to je HD kamkorder sa brzim autofokusom i poseduje ulaz za mikrofon, optički stabilizator slike i mogućnost snimanje na 32 GB unutrašnje memorije ili eksternu SD karticu”, naveo je EISA žiri.

Leave a Reply