PC računari · TV-Monitori

3D računari isporučuju 3D zabavu kućnim korisnicima

NVIDIA i vodeći proizvođači PC računara vam omogućavaju uživanje u 3D igrama, fotografijama, video snimcima i filmovima u vašem domu.

Nova kategorija računara pod nazivom “3D PC” je predstavljena na Computex-u ove nedelje zahvaljujući kompaniji NVIDIA i ekosistemu partnera kao što su Alienware, Asus, Dell, Microsoft, Toshiba i drugi.

Po definiciji, 3D računar je deskop ili notebook računar koji zadovoljava sledeće kriterijume:

  • Uključuje par aktivnih 3D shutter naočara (kao što je 3D Vision kit od kompanije NVIDIA), jedino rešenje za pružanje potpune rezolucije svakom oku.
  • Displej od 120Hz koji je spreman za 3D sadržaj u formi desktop LCD monitora, 3D projektora, 3D televizora ili notebook računara sa integrisanim 3D monitorom.
  • Zaseban grafički procesor (kao što je NVIDIA GeForce® GPU) koji je sposoban za isporuku slike visoke rezolucije na 3D displeju.

Mnogi OEM proizvođači i system builder kompanije sada imaju novu kategoriju u svom portfoliu koja se naziva “3D PC” gde kupci mogu izabrati pravu platformu za svoj budžet. Za kupce koji žele da nadograde svoj postojeci računar, maloprodaje širom sveta nude 3D računarske komponente vodećih proizvođača, tako da korisnici znaju da su izabrane komponente pogodne za sastavljanje računara koji je sposoban za reprodukciju 3D sadržaja.

U Srbiji, NVIDIA sarađuje sa sledećim partnerima kako bi obezbedila 3D računare i komponente korisnicima:

  • PIN Computers
  • PAKOM

Leave a Reply