TV-Monitori

AOC predstavio nove 24″ monitore sa odnosom stranica 16:10

Kompanija AOC lansirala je tri nova monitora od 61 cm (24″) u 16:10 formatu.

Serija modela 60 iz AOC profesionalne linije poseduje WUXGA rezoluciju od 1920×1200 piksela, sa dodatno proširenim desktopom u odnosu na široki 16:9 Full HD format. Dolaze u elegantnoj crnoj boji, sa posebnom teksturom i opremom, a napredne odlike pružaju preglednost pri radu u poslovnom okruženju. Korisnici će ujedno imati na raspolaganju i niz posebno prilagođenih karakteristika kao što su integrisani USB priključak, ergonomska fleksibilnost i smart softver.

aoc-monitor

Za profesionalne i ambiciozne korisnike

Tri nova Pro Line modela prvenstveno su namenjena korisnicima koji svoje poslovanje vode iz firmi ili iz svoga doma, i potreban im je veliki desktop za rad na kompleksnim tablicama, tekstovima ili fotografijama. Zahvaljujući svojim širokim uglovima gledanja i kratkom vremenu odziva, idealni su i za kvalitetnu zabavu uz gledanje filmova ili igranje kompjuterskih igrica.

Oba modela, e2460Pxda i e2460Sxda koriste LED pozadinsko osvetljenje, pružaju odličnu rezoluciju slike od 1920 x 1200 piksela, osvetljenje od 250 cd/m² i statički kontrast od 1000:1. Analogni i digitalni signali mogu se dobiti putem D-Sub i DVI-D. Osim toga, e2460Pxda model nudi korisnicima i potpunu ergonomsku fleksibilnost dopuštajući im podešavanje visine ploče za 130 mm, kao i nagib i zakretanje monitora. Ove ergonomske karakteristike posebno su praktične u kancelarijama sa zajedničkim stolovima, ili za brzu prezentaciju pred većim brojem kolega. Zahvaljujući funkciji zakretanja, monitor se može rotirati i do uspravnog položaja, što je idealno za rad na dugim stolovima, tekstovima ili pri uređivanju portreta.

aoc-monitor-24-inca

Model i2460Pxqu bazira se na vrhunskoj eIPS (In-Plane Switching) ploči, obezbeđujući izuzetnu stabilnost boja iz većih uglova gledanja, čak do 178°/178°. Ovaj model postiže nivo osvetljenja do 300 cd/m², a ima iste ergonomske odlike kao i e2460Pxda model. Osim D-Sub i DVI-D, i2460Pxqu model sadrži i HDCP kompatibilni HDMI priključak kao i DisplayPort.

Dodatne pogodnosti

Kao posebnu pogodnost za korisnike, AOC je u kućište Pro Line IPS monitora uklopio USB slot za tastature, kamere, smart telefone i ostale USB uređaje, čime se značajno smanjuje količina kablova u radnom prostoru. Svi 16:10 modeli iz serije 60 opremljeni su i zvučnicima od 2 W za osnovni zvuk, a zahtevniji korisnici zvuk mogu dodatno obogatiti i spoljnim audio uređajima, pomoću priključka od 3.5 mm.

Svi modeli opremljeni su smart softverom, a brigu o okolini podržavaju uz pomoć programa kao što su e-Saver i Eco Mode, koji pomažu u očuvanju energije. Uz IMenu, postavke monitora se mogu jednostavno podesiti mišem, a Screen+ omogućuje da veliki monitor od 61 cm (24”) bude podeljen u dva različita prozora dostupna putem prečica, na taj način olakšavajući istovremeno obavljanje velike količine posla.

Održivi i energetski efikasni

Monitori su u potpunosti proizvedeni bez žive. Zahvaljujući energetski efikasnom LED pozadinskom osvetljenju, potrošnja energije se zasniva na vrlo umerenih
22W, čime se ispunjavaju uslovi zahtevnih sertifikata održivosti kao što su Energy Star 6.0, TCO 6.0 i EPEAT Silver.

Leave a Reply