aoc-monitori
TV-Monitori

AOC predstavlja 6 novi LED monitora

Iako visoka rezolucija i dijagonale ekrana u rasponu od 61 cm do 68,6 cm definišu rastući trend na tržištu, modeli od 49,5 cm (19,5″) još uvek predstavljaju neke od traženijih monitora širom Evrope. Stručni tim iz AOC-a razvio je šest novih modela kao dostojan odgovor na zahteve tog popularnog segmenta monitora. Proizlazeći iz uspešnih proizvodnih linija 50, 60 i 70, ovi stilski sveobuhvatni modeli primer su posvećenosti AOC-a kako poslovnim tako i privatnim korisnicima.

aoc-monitori

Novo područje

Uključivanjem nove linije sa LED pozadinskim osvetljenjem AOC sprema značajno poboljšanje ponude u 49,5 cm (19,5″) segmentu monitora. Iako su neznatno manji od najrasprostranjenijih 50,8 cm (20″), novi modeli monitora su podjednako praktični za korišćenje i nude isti kvalitet upotrebe svim ljubiteljima ovih veličina.

Sveobuhvatni monitori za poslovni prostor i dom

Monitori s LED pozadinskim osvetljenjem dizajnirani su za standardne aplikacije, kao što je rad s tekstom i tabelama, pretraživanje interneta i gledanje video sadržaja. Uz WSXGA rezoluciju od 1600 x 900 piksela, ovi moderni monitori prevazilaze WXGA (1366 x768) panele koji se često koriste u sličnim područjima proizvoda. Sa 37% više piksela, korisnici će dobiti prednost uz više grafičkih detalja, sjajnih slika i video zapisa. Zahvaljujući WSXGA rezoluciji i proporcionalno većem prostoru za Windows aplikacije, rad na ovim monitorima je i znatno praktičniji.

Efikasna LED tehnologija

Svi novi 19,5-inčni modeli mogu se pohvaliti i energetski efikasnim TN panelima i najnovijom tehnologijom LED pozadinskog osvetljenja. Na taj način ova linija monitora omogućava značajnu uštedu u potrošnji energije, smanjenje ukupnog troška, kao i smanjenje uticaja na okolinu. 50 i 60ID modeli donose osvetljenje od 250 cd/m², dok će 70ID model ponuditi 200 cd/m². Tipični kontrast od 1,0001 (dinamičan: 20,000,000:1) i vreme odziva od samo 5 ms obezbeđuju jasne slike. Neki od modela nude dodatni DVI priključak, integrisane zvučnike, kao i mnoge ergonomske karakteristike.

Leave a Reply