asus-monitor
TV-Monitori

ASUS predstavio MX299Q Ultrawide 21:9 Cinematic monitor iz Designo serije

ASUS je danas predstavio novi monitor iz Designo serije, MX299Q Ultrawide 21:9 Cinematic monitor, sa širokim displejem dijagonale 29 inča, ultra-širokom razmerom slike od 21:9, kao i rezolucijom od 2560 x 1080. MX299Q poseduje najnoviji AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching) displej koji donosi bogate i žive boje uz ugao gledanja od 178°, uz dodatak ASUS SonicMaster audio tehnologije, koja je razvijena u saradnji sa Bang & Olufsen ICEpower®, koja pruža zvuk neverovatnog kvaliteta kroz ugrađene stereo zvučnike. Na kraju, da dodamo i nagrađivani dizajn inspirisan oblikom sunčanog sata.

asus-monitor

Ultra-široka rezolucija za bolji rad i igru

Uz displej površine ekvivalentne površini dva 17-inčna monitora (5:4 aspect ratio) postavljena jedan do drugog, ASUS MX299Q Ultrawide 21:9 Cinematic monitor iz Designo serije zapravo ima displej za 33% širi od sličnog Full HD monitora. Razmer slike od 21:9 pruža više prostora za rad sa više prozora postavljenih uporedo pa, tako, nema potrebe za dodavanjem drugog monitora. Pored toga, ultra-široka rezolucija 2560 x 1080 znači da nema crnog okvira ispod i iznad slike kada se prikazuju 2.35:1 widescreenfilmovi, pritom, i igrači će uživati u ovakvom, bioskopskom, prikazu slike.

AH-IPS displej sa LED pozadinskim osvetljenjem daje izuzetno precizan prikaz boja, što MX299Q čini idealnim kako za profesionalnu, tako i za kućnu upotrebu. Dalje, široki ugao gledanja od 178° omogućava da slike ne izgleda mutno i isprano bilo da se gleda sa strane ili odozgo i odozdo.

 

Premijum SonicMaster audio tehnologija, razvijena u saradnji sa B&O ICEpower®

ASUS MX299Q Ultrawide 21:9 Cinematic monitor iz Designo serije dolazi sa ASUS SonicMaster audio tehnologijom, koja je razvijena u saradnji sa Bang & Olufsen ICEpower®. Kombinacija naprednog audio hardvera i profesionalne obrade zvuka, SonicMaster će oplemeniti svaki akustični detalj i pružiti vam kristalno čist zvuk uz bogatije i istaknutije vokale, kao i širi raspon zvuka. U MX299Q je ugrađen Bang & Olufsen ICEpower® MobileSound 3 čip koji, uz pomoć ugrađenih stereo zvučnika jačine 3W, isporučuje neverovatno jasan i stabilan zvuk u kom ćete uživati.

 

Ekskluzivne ASUS tehnologije

Uz 80,000,000:1 ASUS Smart Contrast Ratio i osvetljenje od 300cd/m², ASUS MX299Q Ultrawide 21:9 Cinematic monitor iz Designo serije isporučuje realistične vizuale tako što automatski podešava pozadinsko osvetljenje kako bi dobili kvalitetan prikaz kako najtamnije nijanse kao i najsvetlije. ASUS Splendid™ Video Intelligence tehnologija takođe obezbeđuje žive boje u svakoj situaciji uz pomoć 6 predefinisanih radnih modova (Standard/ sRGB/ Scenery/ Theater/ Game/ Night view), koji se aktiviraju jednostavno pritiskom na poseban taster. Pored svega, MX299Q poseduje i QuickFit Virtual Scale, sa smernicama na samom ekranu, koji omogućava da pregledate sliku u realnoj veličini pre štampanja.

 

Mnogostruke opcije za povezivanje upakovane u nagrađivani dizajn

ASUS MX299Q Ultrawide 21:9 Cinematic monitor iz Designo serije poseduje veliki izbor konektora za povezivanje sa najrazličitijim multimedijalnim uređajima. Video ulazi uključuju DisplayPort, Dual-link DVI i HDMI/MHL, uz MHL (Mobile High-Definition Link) koji omogućava jedinstveno povezivanje kompatibilnih tablet uređaja i pametnih telefona za punjenje i prenos video zapisa preko jednog kabla.

MX299Q ima masku širine 0.8mm koja pruža iluziju panela bez okvira plus ima prilično tanak profil, samo 16.4mm na svom najtanjed delu. ASUS MX monitori iz Designo serije dobili su višestruka priznanja, uključujući i „2012 Japan Good Design Award“. Dodatno, MX299Q je osvojio i „2013 CES Innovations Awards“ u kategoriji „Video Displays“.

 

DOSTUPNOST & CENA

ASUS MX299Q Ultrawide 21:9 Cinematic monitor iz Designo serije biće dostupan od jula na Tajvanu, Azija Pacifik regiji, Evropi i Severnoj Americi.

Leave a Reply