TV-Monitori

ASUS predstavio VH seriju LCD monitora za ljubitelje multimedije

ASUS je nastavio tradiciju proizvodnje visokokvalitetnih LCD monitora sa obiljem mogućnosti i dodatnih opcija, ubacivši u svoju ponudu nove modele opremljene HDMI ulazima.

Ovi monitori dostupni su sa ekranima dijagonala od 18.5 do 23.6 inča i oplemenjeni tehnologijama kao što su Splendid Video Intelligence i ASUS Smart Contrast Ratio (ASCR), koje doprinose sjajnom kvalitetu prikaza za svaku upotrebu. Modeli VH192, VH196, VH222, VH226 i VH242 dizajnirani su sa ultimativnim multimedijalnim performansama na umu, uz savršen filmski odnos stranica 16:9, obezbeđujući besprekornu reprodukciju kako filmova, tako i modernih igara.

Modeli dijagonale 21.5 i više inča imaju punu 1080p rezoluciju visoke definicije (1920×1080 tačaka) za spektakularan prikaz HD filmova na korisnikovom desktopu. Model VH192D sa 18.5-inčnim panelom opremljen je tehnologijom za uštedu energije, kao i Color Shine tehnologijom za fascinantan prikaz slike uz maksimalnu energetsku efikasnost. VH serija monitora ulepšaće svačiji dom svojom klavirsko crnom bojom i visoko uglačanim okvirom.

Monitori za vrhunsko uživanje u multimediji
ASUS VH serija LCD monitora briljira u prikazu multimedijalnog sadržaja i tako predstavlja idealan izbor za korisnike koji uživaju u multimediji na više platformi i u raznim formatima. HDMI port omogućava dovođenje višekanalnog zvuka i nekompresovanog digitalnog video materijala preko samo jednog kabla, što omogućava elegantno povezivanje ovih monitora sa drugim kućnim uređajima poput Blu-Ray plejera i igračkih konzola. Savršeni odnos stranica 16:9 daje potpuno prirodan prikaz većine sadržaja prilagođenog širokim monitorima, bez neželjenih crnih ivica ispod i iznad slike, što je slučaj sa običnim monitorima stranica 16:10.

Pritom modeli VH222, VH226 i VH242 podržavaju punu 1080p HD rezoluciju, za maksimalno uživanje u sadržaju visoke definicije. VH serija monitora opremljena je i stereo zvučnicima kao i S/PDIF audio izlazom*, dajući upečatljiv kvalitet zvuka u igrama, filmovima i muzici.

Slika bogata bojom uz “zelenu” energetsku efikasnost

U vreme kada se globalna količina prirodnih resursa drastično smanjuje i ljudski negativan uticaj na planetu postaje sasvim vidljiv, „zeleni” koncept proizvodnje računarskih komponenti postaje veoma bitan. VH192D LCD monitor usvaja ovu tehnologiju i koristi samo dve lampe za pozadinsko osvetljenje, čime se vrši ušteda od preko 20% u odnosu na klasične LCD monitore.

Tu je napredni optički sloj koji obezbeđuje jasnu i osvetljenu sliku bez negativnih efekata manjeg broja lampi. Model VH192D ima i Color Shine panel „glare” tipa za sliku bogatu bojom i saturacijom, jasnim oblicima i oštrinom, što je idealno za gledanje filmova i igranje modernih igara. VH192D nudi idealan spoj kvalitetnog prikaza i optimalne energetske efikasnosti.

SplendidTM Video Intelligence tehnologija
Svi LCD monitori VH serije nude impresivan prikaz boja, zahvaljujući ASUS-ovoj ekskluzivnoj SplendidTM Video Intelligence tehnologiji. Splendid’sTM kolor sistem analizira osobine sadržaja koji se prikazuje i automatski prilagođava osvetljenje i kontrast za najkvalitetniji mogući prikaz onoga što korisnik u tom trenutku gleda.

SplendidTM ima pet predefinisanih režima (film, igre, fotografije, noćni pregled i standardni) i tri kolorna profila (prirodni, crvenkasti i žučkasti) čime korisnik može dodatno prilagoditi prikaz kako bi postigao putpuni željeni efekat. Primera radi, filmski režim pojačava kontrast i saturaciju slike zarad bioskopskog efekta u prikazu video materijala, dok igrački režim ističe mračne scene u igri, čime igrači mogu jasno videti i ono što bi mogli propustiti u osvetljenju prilagođenom radu na desktopu. Fotografski režim pojačava rang osvetljenja, daje jače gradacije kontrasta i selektivno prilagođava saturaciju elemenata na slici kao što su plavo nebo i zelena polja, čime se dobija atraktivniji i prirodniji prikaz pejzaža i drugih scena iz prirode.

Noćni pregled inteligentno ističe detalje u mraku, pružajući svu lepotu noćnog pogleda u jasnom i čistom maniru. Ovih pet režima se mogu lako birati preko konfigurabilnih tastaturnih prečica, čime korisnici mogu brzo prebacivati prikaz u zavisnosti od trenutnih potreba.

Skup najnaprednijih tehnika za obradu slike
Pored SplendidTM tehnologije, VH serija LCD monitora ima i skup najnaprednijih tehnologija za obradu slike, koje dodatno unapređuju performanse ovih monitora. Tu je Trace Free tehnologija koja daje brz odziv piksela od svega 2 milisekunde (sivo na sivo), čime se uklanjaju „duhovi” na pokretnim slikama*.

ASUS Smart Contrast Ratio (ASCR) tehnologija pojavača kontrast do neverovatnih 20000:1*, a Aspect Control tehnologija čuva odnos stranica 4:3 pri pregledu sadržaja namenjenog klasičnim katodnim monitorima, čime se eliminiše neželjeno horizontalno razvlačenje ove slike na širokom ekranu.

Zapanjujući dizajn sa visoko uglačanim okvirom
VH serija monitora prepoznatljiva je po debelim okvirima koji su u samom vrhu po dizajnu i kvalitetu ugrađenih kontrola. Sa visoko uglačanom klavirski crnom završnom obradom i naglašenim narandžastim tasterom za uključivanje, inspirisanim izlaskom sunca sa kojim će mnogi korisnici započeti svoj radni dan, VH serija monitora zaista je prizor koji oduzima dah.

Leave a Reply