TV-Monitori

ASUS VS248H – monitor za sve namene

ASUS je nedavno osvežio svoju VS familiju monitora sa nekoliko sjajnih modela među kojima se nalazi i rešenje oznake VS248H koje spaja elegantne linije, vrhunske radne karakteristike i zavidan nivo konektivnosti. Da budemo konkretniji radi se o monitoru namenjenom za široke narodne mase, tj. podjednako ga mogu koristiti ljubitelji multimedije, filmova i grafike, ali i svi koji žele dobar monitor za surfovanje internetom i kuckanje tekstova.

Osnovu ovog prelepog 24-oroinčnog monitora čini TN panel poslednje generacije kome je odziv piksela podešen na 2ms, a maksimalna radna rezolucija na 1920×1080 piksela. Koristi LED pozadinsko osvetljenje i u stanju je da ponudi kristalno jasnu sliku verno reprodukovanih boja i odlične detaljnosti. Prelazi su sa druge strane nešto blaži, ali nama se lično to jako dopada pošto dugo vremena možete posmatrati u ekran bez bojazni da će vas oči boleti.

ASUS VS248H 2 ASUS VS248H – monitor za sve namene!

Kao i svi napredni monitori ovog proizvođača, tako i VS248H dolazi sa odlično osmišljenim i veoma intuitivnim OSD-jem kod koga su kontrole izvedene direktno ispred samog korisnika, tako da sva setovanja možete obaviti brzo i jednostavno. Isti poseduje veliki broj režima za dnevni i noćni rad, što ga svrstva u višu klasu. Od ostalih softverski bitnih karakteristika izdvajamo krajnje jednostavno podešavanje kontrasta i osvetljenja, kao i mogućnost brzog prelaska iz jednog radnog režima u drugi radni režim.

ASUS VS248H 3 ASUS VS248H – monitor za sve namene!

U pogledu izrade VS248H monitor može da se pohvali vrhunskim kvalitetom čemu ponajviše treba da zahvali punijoj i lepo finiširanoj plastici koja nudi zavidan nivo otpornosti na sve spoljne faktore, međutim ista se lako grebe i zahtevna je za održavanje. Postolje koje ga nosi je okruglo i veoma stabilno na svim podlogama, a ono što nas je posebno obradovalo je da pored njega testirani poseduje i VESA sistem za montiranje na zidne nosače.

Suma sumarum ASUS je sa VS248H monitorom upotpunio svoju ponudu 24-oroinčnih rešenja jednim svestranim modelom sposobnim da odgovori na sve zadatke koji se postave ispred njega. Naš lični utisak je da se najbolje snalazi sa multimedijom visoke definicije, mada gneralno gledano na njemu možete raditi šta god poželite. Nekima će možda zamsetati to što ne poseduje bolju ergonomiju, ali to bi ga realno značajno poskupelo. Ovako je i conovno veoma prihvatljiv, što i jeste bio krajnji cilj proizvođača – dobar monitor, po korektnoj ceni!

Cena (bez PDV-a): 23.880 dinara

Leave a Reply