TV-Monitori

BenQ lansira prve VA LED monitore na svetu – serije EW i VW

Renomirani svetski proizvođač digitalnih monitora, kompanija BenQ, sa ponosom objavljuje da je lansirala prve LED monitore sa vertikalnim poravnanjem (VA) na svetu – serije EW i VW. Serija LED monitora sa 16:9 VA panelima pune HD rezolucije obuhvata modele: EW2420 (24”) i VW2420H (24”). Sa širim uglom gledanja od 178º/178º, realnim kontrastnim odnosom od 3.000:1 i BenQ-ovom Senseye® Human Vision tehnologijom u panelu sa realnim 8-bitnim prikazom boja, ovi VA LED monitori značajno unapređuju zadovoljstvo gledanja za sve korisnike.

VA LED paneli imaju boju reprodukciju boja, ultra visok kontrastni odnos, precizniji prikaz crne boje zbog mogućnosti da proizvedu pravu crnu boju bez ijedne svetle tačke (ZBD) i u stanju su da „curenje svetlosti” svedu na minimum. Preciznije prikazivanje crne boje znači da ovi VA LED paneli imaju bolju kontrast i detalje u mračnim scenama na filmu. VA paneli su takođe poznati po širem uglu gledanja (178º/178º) u odnosu na standardni (TN) panel sa nematičkim tečnim kristalima pre primetnih promena u osvetljenju i boji, tako da monitor može da deli više ljudi u prostoriji – više uglova i više zabave.

Ciljajući na potrošače sa sofisticiranijim ukusom i one koji žive sa stilom, VW serija je preuzela dizajn od BenQ-ovih nagrađenih monitora serije V (iF nagrada za dizajn 2010.) sa zlatastim metalnim obručem na postolju i nastavila da gaji uglađene konture i čiste linije koje su dopunjene završnim lakom. S druge strane, EW serija više privlači obožavaoce digitalnog videa jer dolazi sa širokim asortimanom priključaka, čime unapređuje zadovoljstvo korisnika koji može da uživa bez prekidanja.

Korisnici mogu da priključe razne digitalne uređaje istovremeno i da se prebacuju između igračke konzole, DVD plejera, web kamere, računara, iPod-a i drugih uređaja bez prekidanja radi priključivanja, isključivanja i prebacivanja kablova. Pored toga, ima i praktično dizajniran držač slušalica na poleđini monitora kako bi pomogao korisnicima da zgodnije čuvaju svoje slušalice. Sa EW i VW serijama BenQ ima za cilj da donese superioran stil, mogućnosti povezivanja, performanse boja i nenadmašan kvalitet slike u život svakog korisnika, i to iz svakog ugla.

VW/EW serija je dodatno unapređena Senseye Human Vision tehnologijom u vlasništvu BenQ-a koja pruža puniju, bogatiju, jasniju i mnogo detaljniju sliku – čak i za najmračnije scene. Šest unapred podešenih režima Senseye® 3 daju korisnicima luksuz optimizacije jednim dodirom za najpopularnije aplikacije: igrice, film, sRGB, standardni, foto i eko-režimi.

Današnji korisnik sadržaja na zahtev će takođe ceniti sposobnost VW/EW serije da trenutno prikaže sadržaj kada se uključi, što je još jedna prednost LED u odnosu na CCFL tehnologiju. Štaviše, BenQ-ova sRGB konsistencija boja na panelu sa realnim 8-bitnim prikazom boja (kolor panel od 16,7M) omogućava korisnicima praktičan način da dobiju konzistentne boje. Budite sigurni da će boje koje su prikazane na ekranu biti i odštampane.

VW2420H imah DVI, D-Sub, HDMI 1.3 konektor i konektor za slušalice; EW serija dolazi sa DVI-D; HDMI x2; D-Sub; USB x4 i Line-in konektorom, konektorom za slušalice i 2 audio zvučnika od 1,5W – nudi raznovrsne opcije povezivanja prema potrebama korisnika.

Leave a Reply