TV-Monitori

BenQ lansira nov i ozbiljno zabavan TV monitor modela SE2241

BenQ objavljuje lansiranje svojih najnovijih LCD TV monitora od 22”, model SE2241 napravljen za ozbiljnu PC produktivnost i televizijsku zabavu.

Praveći ulazak za kojim se okreću u kategoriji LCD TV-a ispod 26 inča kao “drugi TV u kući” i ulazak na urbana tržišta sa jakom konkurencijom, njegova privlačna elegancija impresioniraće korporativne korisnike, igrače, ljubitelje filma i dizajnere enterijera.

Performanse tehnologija za vizualizaciju prikladne za kućnu i kancelarijsku upotrebu obuhvataju tehnologiju ljudske vizije Senseye™, koja je u vlasništvu BenQ-a, brzo vreme odziva GTG od 5ms i automatsko unapređivanje kontrasta (ACE) od 10,000:1; konektivnost HDMI i DVI koja obezbeđuje budućnost; i laka konfiguracija i kontrola su definisani pomoću integrisanih zvučnika, unapred definisanje režima slike i zvuka i kompatibilnosti sa HDTV 1080p.

Model SE2241 će takođe očarati korisnike sa svojim odličnim stilizovanjem koje dekoriše BenQ-ovu reputaciju nagrađenog inovatora uređaja za digitalni način života.

OZ stoji za “Ozbiljnu Zabavu”

Sa modelom SE2241, u svetu čuveni snabdevač digitalnih displeja BenQ isporučuje još više opcija zabave za moderan način života današnjice, koji spaja posao i igru, kancelariju i dom. Potrošači koji oskudevaju u prostoru ili u vremenu, otkriće da BenQ-ov najnoviji TV monitor uzdiže život na novi nivo uživanja, efikasnosti i zabave tako što vešto centralizuje sve multimedijalne i informacione prikaze na jednom mestu. Brojne tehnologije za performanse i u BenQ-ovom vlasništvu, obećavaju besprekorno prikazivanje svih TV sadržaja kao i računarskih aplikacija.

Automatsko unapređivanje kontrasta od 10,000:1 – ekskluzivan razvoj od strane kompanije BenQ – inteligentno optimizira nivoe kontrasta preko automatskog podešavanja pozadinskog osvetljenja displeja za nezapamćene nivoe crne boje. Takva preciznost kontrasta, perfektno prilagođena za svaku individualnu scenu, pojačava definiciju tamnih detalja za otkrivanje elemenata koji nikada do sada nisu primećeni i koji se skrivaju u najtamnijoj igri ili sceni filma. Ugrađena Senseye tehnologija, procesor u vlasništvu BenQ-a za unapređenje slike koja imitira ljudsko oko, proizvodi odličnu jasnoću i živahnost vernu životu.

Četiri Senseye unapred definisana režima (bioskop, dinamičan, standardan i prilagođen režim rada) nude fino podešavanje jednim dodirom kako za PC sadržaje kao što su dokumenti, igre, pretraživanje Interneta i gledanje slika, tako i za TV sadržaje kao što su HDTV emitovanja, Blu-ray filmove, kamkorder video snimke i konzolne igre. Prirodna rezolucija od 1920×1080 takođe pojačava vizuelnu zabavu na 1080p/24Hz dok povećava PC produktivnost tako što prikazuje više informacija i zahteva manje pomeranje samog sadržaja naviše i naniže. Digitalna redukcija šuma, 3D Y/C kombinovani filtar, raspletanje signala i brzi odziv vremena GTG od 5ms takođe eliminiše artefakte, zamagljivanje i udvostručivanje slike.

Digitalni zvuk koji se emituje iz dvostrukih zvučnika od 3-W se može podešavati pomoću unapred definisanih audio režime rada Klasik, Pop, Rok i Džez. Prikladan utikač za naglavne slušalice, koji je pametno smešten u domašaju, potvrdiće svaki ozbiljan igrač klimanjem glavom. Obimna konektivnost dokazuje inženjering za posao-igru kod modela SE2241: komponenti, kompozitni, S-Video, D-Sub, DVI i HDMI ulazi omogućavaju raznolikost PC, HDTV i Blu-Ray izvora, kao i igračkih konzola.

Smisao napretka kod modela SE2241 je koliko impresivan toliko i sa dobro određenim specifikacijama. Uzdizanje i spuštanje okeanskih talasa je bila inspiracija za dekorativno kućište zvučnika, koje očarava oči sa 3-dimenzionalnim talasanjem valova u stepenastom rasporedu. Tanak okvir u crnoj boji visokog sjaja akcentovan pomoću srebrenog rama održava nedovoljno iskazanu eleganciju. Čak i pozadina modela SE2241 pruža vizuelno zadovoljstvo, obuhvaćena od strane okruglog oblika u uglačanoj površini crne boje.

Leave a Reply