TV-Monitori

BenQ VA LED monitor GW serije

BenQ je juče zvanično najavio proširenje GW serije, svoje suštinske linije za kućnu i poslovnu primenu. Novi modeli su BenQ-ove najnovije VA LED kreacije od početka lansiranja prvih na svetu VA LED monitora u leto 2010. godine. Vertikalnom integracijom BenQ grupe u industriji displeja, koja je rezultovala u dugoročne investicije u tehnologiju jezgra displeja i proizvodnji komponenata od kristala, BenQ je stekao čvrstog partnera: kompaniju AUO, vodeći u svetu proizvođač TFT-LCD panela, integrisani snabdevač rešenja za 3D, ekrana na dodir, e-novine, OLED i inovacije za solarna rešenja i vlasnik više od 9.021 internacionalnih patenata.

Kompanija je napravila neto $379.7 milijardi prihoda od prodaje u 2011. godini (US$12.5 milijardi) i zapošljava više od 43.000 radnika globalno širom Tajvana, Kine, Japana, Singapura, Južne Koreje, SAD i Evrope. Uz potpunu podršku kompanije AUO, BenQ je proširio svoje vođstvo sa VA LED displejevima u 2011. godini preko svoje linije VA LED monitora koja se stalno razvija – počev od EW serije, monitora za kućnu zabavu koji karakteriše puna multimedijalna konektivnost, do BL serije, poslovne monitore koji su dizajnirani za pružanje ergonomskih rešenja. BenQ sada cilja da postane prvoklasni snabdevač vizuelne zabave u 2012. godini lansiranjem GW serije koja će upotpuniti VA LED liniju monitora.

Karakterišući inovativnu VA LED vizuelnu sofisticiranost, GW serije verno iznose svaku nijansu od najsjajnije bele do najdublje crne boje uz svaki detalj sa bešavnim slojevima i razlikama čak i u najsloženijim scenama. Modeli su estetsko lepi u dizajnu dok vizuelno zadovoljavaju u performansama, donoseći harmoniju i ravnotežu u savremenom dekoru sa perfektno poređanim vizuelnim elementima koji dopunjuju njihov smelo izvajan izgled i sa prednjim reljefnim okvirom koji je prijatan za oči. U ključne karakteristike GW serije spadaju:
5000:1 ultra visok prirodan kontrast: jedan od najvažnijih aspekata performansi računarskog monitora, prirodan kontrast koji je pet puta bolji nego kod uobičajenih panela i koji dodaje neverovatnu dubinu boje i definiciju u tamnim, kompleksnim slikama uz najveću suptilnost i jasnoću, koja svaki detalj oživljava.
Istinske 8-bitne performanse boja: 8-bitni VA panel reprodukuje ukupno 16.7 miliona nijansi boja sa umetnutom 24-bitnom pravom bojom radi isporučivanja uglađenije i stabilnije tranzicije iz jedne u druge boje. Mada podešavanjem kontrole brzine potpunih slika (RFC) ili diterovanjem 6-bitnog panela takođe možete postignuti sličan opseg nijansi boja, broj istinskih boja koju može reprodukovati je jedva 2% od onog što reprodukuje 8-bitni panel
o 8-bitni: 2^8 x 2^8 x 2^8 = 256 x 256 x 256 = 16,777,216 reprodukovanih boja
o 6-bitni: 2^6 x 2^6 x 2^6 = 64 x 64 x 64 = 262,144 reprodukovanih boja
•Istinske crne boje i smanjeno curenje svetlosti: uz prirodnije dublje crne boje i smanjenim curenjem svetlosti, VA paneli prikazuju slike sa bešavnim slojevima detalja uz precizne razlike.
Gledanje širokog ugla: VA paneli dolaze sa ultra širokim uglom gledanja od 178˚/178˚ tako da se mogu videti oštriji detalji, veći kontrast i istinske autentične boje sa svih strana.
•LED pozadinsko osvetljenje: korišćenjem LED pozadinskog osvetljaja omogućuje manju potrošnju električne energije nego kod tradicionalnih CCFL monitora. GW serija je energetski još efikasnija kada se koristi u ekonomskom režimu rada.

U novoj liniji spadaju tri različita modela sa različitim konektorima: GW (D-Sub; DVI-D); GW/M (D-Sub; DVI-D; Line-In; džek za naglavne slušalice); GW/HM (D-Sub; DVI-D; Line-In; džek za naglavne slušalice; HDMI). GW/M i GW/HM modeli su takođe opremljeni sa ugrađenim zvučnicima (21.5”W sa 1Wx2; 24”W/ 27”W sa 2Wx2) da usavrši vaše audiovizuelno uživanje bez potrebe za priključivanje audio uređaja. Svaki od ovih modela je Microsoft® Windows 7 sertifikovan za potpunu kompatibilnost sa Windows 7 sistemom boja. Jednostavno priključite monitor GW serije na računar sa operativnim sistemom Windows 7 i on će prepoznati monitor, tako da je konfigurisanje izvršeno bez ikakvog napora.

“U 2012. godini se predviđa udeo u prodaji VA panela od 42%, nadmašujući TN-Wide View Film, IPS/FFS i tradicionalne TN panele, i rast od 42.5% do 2015. godine. To nam govori da je uvećana potražnja za VA displeje širom sveta, i mi smo odlučili da je ispunimo,” izjavljuje Piter Čen (Peter Chen), EVP i generalni direktor BenQ centra za tehnologiju proizvoda. “Proširenjem našeg VA izbora tako što lansiramo GW serije u 2012. godini, našim cenjenim potrošačima nudimo široku paletu izbora poslovne i lične zabave sa veličinama displeja od 21.5” do 27”. Kao što znate, BenQ stoji za sve što ima veze sa zabavom. Naravno, želja nam je da se naši kupci mogu uvek iznova oslanjati na nas za veću vizuelnu zabavu u budućnosti.”

Leave a Reply