TV-Monitori

BenQ vodi glavnu ulogu u LED revoluciji sa predstojećim novim V serijama LED displeja širokog ekrana

Kao što je LCD tehnologija nadahnula prevratničkim duhom industriju ekrana sa katodnom cevi, tako je i primena LED pozadinskog osvetljenja preduhitrila da postavi nove polazne tačke kod IT displeja.

BenQ, vodeći snabdevač u industriji potrošačke elektronike i informatičke tehnologije, vodi glavnu ulogu u rastućoj revoluciji LED displeja, počinjući sa današnjim zvaničnim lansiranjem svog LED širokog ekrana od 24” i svog prvog na svetu LED širokog ekrana od 21.5”, to jest model V2400 Eco sa punim HD-om 1080p i model V2200 Eco sa punim HD-om 1080p. Prva dva modela služe kao uvod u ono što je BenQ obećao da bude kao širok spektar ponude LED displeja, koji će se lansirati sredinom avgusta meseca.

Model V Eco LED: izbor visoke performanse, ekološki povoljan

Novi modeli V2400 Eco i V2200 Eco koriste najnoviju LED (svetlosna dioda) tehnologiju u osvetljavanju displeja na monitoru za prednosti koji se primećuju u odličnoj optici na ekranu i u prednostima ekološke povoljnosti displeja naklonjen korisnicima. Najbitnije je, kada je reč performansama displeja, da su oba nova LED modela veličanstveno napravljena sa nultim probijanjem svetlosti, omogućavajući time ultra dinamičan kontrast od 5 miliona prema 1 za intenzivne crne i ekstremne bele boje.

Ova neuporediva prednost, koja je unikatna u LED tehnologiji, otkriva do sada neviđene fine detalje i skoro neizmerne varijacije boje dok BenQ-ova Senseye™ 3 tehnologija ljudske vizije pored toga pojačava bogatstvo slike, jasnoću i dubinu boje…čak i u najtamnijim scenama. Zato što je LED stabilan izvor svetla, on omogućava takođe performanse bez treperenja koje su idealne za dugotrajno gledanje za poboljšani vizuelni komfor.

A za užitak na zahtev, LED omogućava trenutno prikazivanje čim se uključi monitor. Oba nova modela V serije takođe karakteriše (ekonomičan) režim rada “Eco” radi 30% manje potrošnje energije koja ne kompromituje vizuelno zadovoljstvo.

Konstruisan imajući u vidu ekologiju

Monitori modela V Eco su održali BenQ-ovo obećanje “izgleda odlično” ne samo kada je u pitanju vizuelna veličanstvenost, nego i kada je reč o čuvanju energije i održivost životne sredine.

“Naša posvećenost paroli “Zadovoljstvo je bitno” je uvek bila veća nego čisto kreiranje fantastičnih proizvoda koji donose zabavu u život,” kaže Pite Čen (Peter Chen), generalni direktor centra za razvoj tehnologije proizvoda u BenQ-u. “Ova zajednička parola obećava veću posvećenost prema našim kupcima, prema našoj planeti i prema životu. Ona je obuhvaćena u našim novim V Eco modelima – od komponenti preko štampanja natpisa na pakovanju do samog pakovanja proizvoda. Svaki korak je predodređen najvišim standardima ekološke i ljudske odgovornosti da bi se osiguralo da će današnji način života i način života u budućnosti uvek izgledati odlično.”

Energetski efikasni LED paneli bez žive u V serijama Eco troše otprilike 36% manje energije nego tradicionalni displeji sa fluo-lampom sa hladnom katodom (CCFL displej). Pored toga, novi model je lakši (-14.6%) i tanji (-21.2%) nego što su CCFL displeji uporedive veličine ekrana, što daje uštedu u pakovanju (+56%) i omogućava efikasniju otpremu. Samom pakovanju je dat preobražaj u ekološku povoljnost: punjenje pakovanja papirom, koje je sastavljeno od 80% recikliranog materijala papira, zamenjuje stiropor; karton je takođe od 80% recikliranog materijala papira; i štampanje na kartonu sada koristi 70% manje mastila, a odštampano je sa 100% mastilom od soje. Dalje smanjivanje otpada je postignuto tako što je vodič za brzo pokretanje pametno odštampan na spoljnjoj strani kartona, umesto na posebnoj brošuri. BenQ je takođe eliminisao plastične kese, koje se teško raspadaju u prirodi, za pakovanje pribora. Plus, tamo gde su nekada bila CD korisnička uputstva radi eliminacije masivnih odštampanih priručnika, BenQ je dalje izvršio poboljšanje tako što je postavio uputstva na Internetu.

Osvežavajući novi izgled

BenQ je osvežio dizajn modela V2400/2200 Eco, koji jasno rezonira nagrađeni asimetrični stil svojih prethodnika, modela V2400W, sa snežno belim identiteom koji simbolizuje čistoću u konstrukciji i izaziva u mislima čistoću prirode. Kućište je od 28% reciklirane plastike, uz pridržavanje najviših standarda postavljenih od strane EPEAT (program saveta za zelenu elektroniku) i PC3R (organizacija koja promoviše ponovnu upotrebu, smanjenje i recikliranje ličnih računara i displejeva za računare). Radi promovisanja reciklaže, nikakav hemijski premaz ili nikakva štampa bilo koje vrste ne kalja nekadašnju belinu kućišta. Umesto toga su BenQ-ov logo i oznake tastera ugravirani, čineći time uređaj pogodnijem za recikliranje. Za dopunu avangardnog stila modela V2400/2200 Eco je zadužen multifunkcionalni okrugli držač konstruisan u podnožju monitora, koji nudi prikladno mesto za odlaganje sitnica, za opcionalnog držača vizit kartica ili čak može da služi i kao držač saksija za malu biljku.

Modeli V2400 Eco i V2200 Eco su TCO 5.0, RoHS, EnergySTAR 4.1, EuP Energy, PC3R i EPEAT Gold sertifikovani i biće sertifikovani sa unapređenim EnergySTAR 5.0 u novembru 2009 god. Oba monitora su takođe dobila zelenu oznaku Tajvan (Taiwan Green Mark) i ekološku oznaku Kine (China Environmental Label). Oba nova displeja biće na raspolaganju širom sveta počev od Kine sredinom avgusta meseca. Za više informacija molimo posetite BenQ.com

Leave a Reply