TV-Monitori

BenQ XL2420T monitor za profesionalno i takmičarsko FPS igranje

BenQ je predstavio model XL2420T, naijstaknutiji monitor za igranje za profesionalne i takmičarske FPS (pucačina u prvom licu) igrače. Novi model XL serije je razvijen zajedno sa istaknutim Counter-Strike legendama, Emil “HeatoN” Christensen, Abdisamad “SpawN” Mohamed, Tommy “Potti” Ingemarsson, Christer “fisker” Eriksson i Michael “ahl” Korduner, kao i sa UMX_Xanver od ZOWIE GEAR, inovativnog proizvođača najmodernije opreme za profesionalno igranje.

Lansiranje svakako daje značaj BenQ-ovoj posvećenosti da razvija inovativne profesionalne monitora za igranje sa odličnim karakteristikama koji pomažu profesionalnim igračima da uzdignu svoje igračke performanse na sledeći nivo – kao što BenQ i sam dobro kaže: Igranje je u detaljima.

“Sa modelom XL2410T, koji se pretvorio u veliki uspeh prošle zime, jednostavno nismo mogli više da čekamo u dodavanju još ideja u dizajnu XL serije. Bilo je ohrabrujuće čuti od profesionalnih igrača da je model XL2410T jedan od najpoželjnijih monitora u DreamHack Summer 2011, Global Starcraft II League, GamesCon 2011, ESEA koji se održao na SAD i IEM turnirima,” izjavljuje Piter Čen (Peter Chen), EVP i generalni direktor BenQ tehnološkog centra za proizvod.

“Sa novim XL serijama koje su planirane da se pojave na turnirima, LAN partijama i sajmovima za igranje ove zime, uključujjući Intel Extreme Master i ESL Arena, uzbuđeni smo da čujemo šta će igrači izjaviti o unapređenjima koji smo dodali ovog puta.”

Igranje je u detaljima sa potpuno novim XL serijama
Ideja o dobrom dizajnu treba uvek da bude isprobana u svakom detalju od strane pravih korisnika. Kreiranje novih FPS najistaknutijih članova modela obuhvata svetski slavne profesionalne igrače i legendarne igrače od ZOWIE GEAR u ranijim fazama razvoja proizvoda do konačne faze u ispitivanju proizvoda. Ova saradnja je otkrila značajne uvide u igranju za majstorke pucačine u prvom licu sa super brzim vremenom odziva, jasnoćom i skrojenim upravljanjem. Napravljeni sa 120Hz, vremenom odziva sivih tonova od 2ms i dinamičnim kontrastom od 12M:1, modeli XL serije ne drže samo osnovni ključ u supehu FPS igranja nego i sadrže ekskluzivne karakteristike koje su pedantno smišljene da obezbede FPS igrače sa ultimativnim osećajem lakoće i kontrole:

• Unikatna tehnologija endžina za boje, koja omogućava igračima da osvetle prikaz ekrana bez prekomerne ekspozicije belih tonova, funkcija Black eQualizer otkriva odlučujuće borbene detalje sa poboljšanom vidljivošću u tamnim područjima da bi igračima bilo omogućeno da brzo prikažu odlučujuće borbene detalje sa dodatim komforom u igri.

• S prekidač je moderan daljinski upravljač koji omogućava da brzo prebacite između prilgaođenih podešenja ekrana za igranje kao i za zabavu. Dugme za skrolanje dozvoljava korisnicima čak i brzu navigaciju i promenu OSD podešenja.

• Za prilagođavanje pojedinačnih prioriteta gledanja i zahteva, režim displej omogućava igračima da menjaju između veličine ekrana od 17” (4:3), 19” (4:3), 19”W (16:10), 21.5”W (16:9), 22”W (16:10), 23W”(16:9) do 24W” (16:9), dok karakteristika pametno skaliranjenudi slobodu za ručno skaliranje ekrana u bilo kojoj prilagođenoje veličini.

• Postoje dve varijacije u unapred podešenom FPS režimu ove godine. Obe su skrojene od strane HeatoN i SpawN, režim FPSI je konstruisan za konfiguraciju i optimizaciju displeja za Counter-Strike 1.6, a režim FPS2 zar Counter-Strike Source po preporuci BenQ-a. Sa ovim specijalnim unapred podešenim režimima se nudi optimalan osvetljaj, kontrast, oštrina i nijansa boje, a igrači su obezbeđeni sa povoljnom polaznom tačkom da otkriju i prate njihove neprijatelje u svakom njihovom kretanju, čak i u nejasnim situacijama.

• Vidite ono što profesionalci vide. Modul za učitavanje igre je onlajn platforma koja memoriše korišćena unapred podešenja za igranje, ali ne samo od strane profesionalnih igrača nego i od igrača kao što su HeatoN i SpawN. Korisnici mogu instalirati ova ekskluzivna unapred podešenja i koristiti ih u svojoj prednosti. Oni takođe mogu da ih sačuvaju na S prekidaču za brzo pristupanje. Dalja unapred podešenja, fino podešena od strane Potti, fisker, ahl, i dobro poznatog StarCraft II profesionalnog tima, StarTale, biće izdato na Gaming.BenQ.com u budućnosti tako da igrači ostanu vrhunski u svojim igrama.

Istinskim zaveštanjem u verovanju da je “Igranje u detaljima”, model XL2420T je takođe odličan izbor za ekstremnu zabavu. On je sertifikovan kao NVIDIA® 3D Vision™ 2-spreman da obezbedi igračima 3D igranje punog HD-a i iskustvo zabave kao nikada do sada. On takođe dolazi sa NVIDIA 3D LightBoost™ tehnologijom za dvostruko osvetljavanje ekrana od originalnog osvetljaja za živahnije gledanje.

Odeven u premijum crno kućište i zapletenih crvenih detalja, dobitnik nagrade za dobar dizajn 2011. god (Good Design Award 2011), nagrade red dot za dizajn proizvoda 2011. god. i mnogo drugih nagrada za dizajn u budućnosti, ovaj model takođe oslikava korisnički ukus u finijim stvarima u životu.

Leave a Reply