toshiba-uhd-tv
TV-Monitori

Druga generacija Toshiba L9 Ultra HD (UHD) TV uređaja

Nova serija Toshiba L9 sa UHD super rezolucijom u tri impresivne veličine ekrana, od kojih je najveća 213cm (84 inča)

Toshiba je pionir u ponudi Quad Full HD TV uređaja super rezolucije korisnicima širom sveta. Toshiba Evropa GmbH je sa ponosom predstavila seriju L9 Ultra HD (3840 x 2160 piksela) 3D Smart LED TV uređaja u tri impresivne veličine ekrana: 213cm (84 inča), 165cm (65 inča) i 146cm (58 inča).

toshiba-uhd-tv

Nakon uvođenja 3D UHD TV uređaja male veličine za gledanje bez naočara 2010. godine u Japanu, kao i uređaja ZL2 veličine ekrana 140cm (55 inča) i na drugim tržištima 2012. godine, nova serija UHD televizora predstavlja drugu generaciju Toshibinih TV ekrana savršene definicije. Zahvaljujući snažnom Toshiba CEVOTM 4K multi-procesoru, nova serija L9 pruža vrhunsko iskustvo gledanja filmova, TV serija, video igara, fotografija i PC aplikacija. Prodaja u Evropi počinje u trećem kvartalu 2013. godine.

Veliki ekran zaslužuje najbolju rezoluciju

,,Drago nam je što su brojni korisnici oduševljeni kvalitetom slike TV ekrana UHD rezolucije’’, kaže Met Mekdauel, direktor marketinga za digitalne proizvode i usluge u kompaniji Toshiba Evropa GmbH. ,,Takva reakcija se podudara sa sve većom potražnjom za velikim ekranima, koji jednostavno zaslužuju najbolju rezoluciju koja je danas dostupna.

’’ Uz više od osam miliona piksela na UHD displeju, gledaoci mogu da sede bliže ekranu nego kod standardnog HD TV uređaja a da ne vide strukturu piksela. Pored izuzetne i savršeno jasne slike, ova karakteristika takođe omogućava uživanje u velikom ekranu u dnevnoj sobi relativno male kvadrature.

L9 UHD modeli odlikuju se novim Toshibinim dizajnom te se još bolje uklapaju u enterijer savremenog doma. Novi stil karakterišu jednostavni ali moderni elementi kao što su blago zaobljene ivice i okrugli svetleći indiktor stendbaj režima rada.

Sve više izvornog UHD sadržaja

Globalna elektronska industrija je spremno prihvatila UHD kao novu generaciju standardnih TV ekrana i sve je više izvornog UHD sadržaja za veliki ekran. Isto tako, kreatori igara ispituju UHD kao način za znatno unapređenje grafičkog kvaliteta igara. Pored toga, sve je veći broj holivudskih hitova koji se snimaju ili prilagođavaju za UHD rezoluciju na blu-rej diskovima.

,,Gledanje filmova u ovoj visokoj rezoluciji na Toshiba UHD TV uređaju serije L9 je nešto najbliže bioskopskom doživljaju što gledalac danas može da ima’’, kaže Met Mekdauel. O popularnosti ove rezolucije govori i podatak da nekoliko velikih TV stanica razmatra emitovanje programa u UHD rezoluciji, a uz sve veću dostupnost UHD kamera za široku upotrebu, UHD TV uređaj je idealan izbor za prikazivanje fotografija na kojima su jasno vidljivi i najsitniji detalji.

Snažan Toshiba CEVO 4K multi-procesor

TV uređaji iz serije L9 takođe na savršen način prikazuju sadržaj koji nije originalno kreiran u UHD rezoluciji. Zahvaljujući inteligentnoj funkciji konverzije Toshiba CEVOTM 4K multi-procesora, HD slike se automatski prikazuju u kvalitetu ,,realnog života’’ koji je blizak UHD rezoluciji. Osim toga, Toshibina tehnologija obrade slike velike brzine, 800 AMR (Active Motion & Resolution), pruža živopisne slike i savršene scene sa brzim kretnjama.

Ovim se znatno umanjuje efekat zamućenja koji je čest kod nekih sportova i akcionih filmova. Za dodatno unapređenje doživljaja sličnog onom u bioskopu koje pruža serija L9, svi modeli su spremni za prikazivanje Full HD 3D slika. Džinovska verzija od 84 inča i verzija od 65 inča dolaze sa pasivnom 3D tehnologijom koja nam je poznata iz bioskopa, dok se verzija od 58 inča odlikuje tehnologijom aktivnog 3D zatvarača. Funkcija konverzije 2D u 3D format, uključujući kontrolu dubine, daje novu dimenziju postojećim kolekcijama filmova u 2D formatu na DVD ili blu-rej diskovima.

Toshiba Cloud TV servisi

Za dodatno pobljšanje doživljaja gledanja TV-a, serija L9 se odlikuje Toshiba Cloud TV opcijom, potpuno novim pristupom umreženoj TV zabavi. Personalizacija je glavna karakteristika Toshiba Cloud TV opcije, koja različitim korisnicima nudi odgovarajući preporučeni sadržaj i društvene mreže. Ova funkcija omogućava pretraživanje omiljenih serija, emisija, sportskih programa itd. na umreženom Elektronskom vodiču kroz program (EPG) i video-na-zahtev servisima i drugim uređajima u okviru kućne mreže. Pored ponude premijum TV aplikacija i praktičnih opcija kao što su internet pretraživač i vremenska prognoza, Toshiba Cloud TV takođe omogućava korisnicima jednostavnu interakciju sa sadržajem na mobilnom telefonu. Portal nudi nekoliko Social TV servisa, od porodičnog kalendara i ličnih poruka do tvitova uživo koji se dinamično osvežavaju pri promeni kanala ili programa. Dizajn Toshiba Cloud TV interfejsa je jednostavan i elegantan, kao i izgled novih Toshiba TV uređaja, tako da korisnici mogu lako da se snađu među ponuđenim servisima.

Leave a Reply