TV-Monitori

EW serija VA LED monitora BenQ – kućni bioskop na lak način

Renomirani svetski proizvođač digitalnih monitora, kompanija BenQ, sa ponosom objavljuje da je lansirala svoju EW seriju LED monitora sa vertikalnim poravnanjem (VA) – serija LED monitora sa VA panelima obuhvata 27-inčne modele EW2730V i EW2730 i 24-inčne modele EW2430V, EW2430. Sa realnim kontrastnim odnosom od 3.000:1 i BenQ-ovom Senseye® Human Vision tehnologijom kod panela sa realnim 8-bitnim prikazom boja, ovi sjajni VA LED monitori imaju za cilj da obezbede potpunu povezanost, pametniji video dizajn i veće audio-vizuelno zadovoljstvo za svoje gledaoce.

Predvodnik EW serije je potpuno novi 27-inčni VA LED monitor EW2730V kompanije BenQ čije će velike dimenzije zadovoljiti svaku glad za vizuelnom lepotom. VA LED panel karakteriše ultra-visoki realni kontrastni odnos od 3.000:1 za još veću dubinu i definiciju, kao i minimalno “curenje” svetlosti. On ima bolju kontrast i vidljivost detalja kod mračnih filmskih scena, što je potpomognuto ultra-visokim dinamičkim kontrastnim odnosom (DCR) od 20.000.000:1, i omogućava poboljšanje prikazivanje detalja i kontrasti boja radi dobijanja izvrsne i bešavne slike verne originalu. Opseg pravih 8-bitnih boja sa 16,7 M nivo boje daje zasićenu živopisnost i uglađenije prelaze boja na svakoj slici.

Monitor EW2730V je, kao i sve ostali monitori serije EW, dizajniran da podrži raznovrsna i višestruka audio-vizuelna zadovoljstva. Ugrađena su četiri USB porta da bi zaljubljenicima digitalne opreme bilo zgodnije. On, takođe, ima konektor za slušalice, audio linijski ulaz i izlaz, 2 HDMI porta, kao i 1 D-Sub i 1 DVI-D konektor da bi se mogle priključiti razne igračke konzole sa analognim ili digitalnim signalima.

Dizajn modela EW2730V i svih ostalih monitora ove serije ima za cilj da zadovolji zahtevne oči ljubitelja audio-vizuelnih medija. Korišćenjem metaliziranih materijala kao najvažnijeg elementa stila, monitori su dobili jednostavan i rafiniran izgled zbog koga se lako mogu uklopiti u bilo koju prostoriju ili okruženje. Osim što doprinosi estetici, prednji produžetak ispod ekrana skriva zvučnike od 3W, što daje još čistije i jednostavnije linije za bešavnu integraciju audio i video dimenzija zabave.

Pored toga, V modeli EW serije LED monitora su opremljeni raznim funkcijama za veće zadovoljstvo korisnika i veću praktičnost. To su: pametno fokusiranje koje pomaže korisnicima da se koncentrišu na glavni vizuelni sadržaj kada je istaknut deo izabranog prozora ili područja; super rezolucija koja povećava gustinu slika s niskom rezolucijom i simulira poboljšanu jasnoću slike, precizno reprodukujući detalje i poboljšavajući kvalitet slike; 3D deinterlejsing – smanjuje interferentne smetnje do kojih dolazi kada su ulazni video signali u prepletenom formatu kako bi se obezbedila konzistentna, uglađena, visokokvalitetna reprodukcija; redukcija 3D šuma koja automatski uklanja vidljivi šum izvora radi postizanja unapređenog kvaliteta slike; PIP/PBP funkcija koja omogućava gledaocima da prikažu dva različita ulazna video sadržaja istovremeno radi maksimalnog uživanja. V modeli imaju i komponentni (RCA) konektor za klasične uređaje za kućnu zabavu.

Leave a Reply