TV-Monitori

EW serija VA LED monitora BenQ – Kućni bioskop na lak način

Renomirani svetski proizvođač digitalnih monitora, kompanija BenQ, sa ponosom objavljuje da je lansirala EW seriju LED monitora sa vertikalnim poravnanjem – EW2430. Sa realnim kontrastnim odnosom od 3.000:1 i BenQ-ovom Senseye® Human Vision tehnologijom kod panela sa realnim 8-bitnim prikazom boja, ovaj sjajni VA LED monitor ima za cilj da obezbedi potpunu povezanost i pametniji video dizajn i unapredi audio-vizuelno zadovoljstvo za svoje gledaoce.

EW2430 krasi BenQ-ov nagrađeni dizajn (iF nagrada za 2011.) koji ima za cilj da zadovolji zahtevne oči ljubitelja audio-vizuelnih medija. Dizajneri u kompaniji BenQ želeli su da izraze ekološki trend i zato su iskoristili sirovine, kao što je aluminijum, za dizajn prednjeg okvira i baze. Da bi naglasili lepotu ovih neobrađenih materijala, površina je obrađena delikatnom obradom metala sa završnim slojem koji nudi umirujuću atmosferu. Kontura je čista i elegantna, a korišćenjem metala i odgovarajućih ukrasnih ornamenata kao najvažnijih stilskih elemenata postignut je jednostavan i rafiniran izgled koji se može lako uklopiti u bilo koje okruženje i životni stil. Crna površina visokog sjaja je uklopljena sa metalnim stalkom, što doprinosi estetici i daje još jednostavnije linije za bešavnu integraciju audio i video dimenzija zabave.

24-inčni EW2430 VA LED panel karakteriše ultra-visoki realni kontrastni odnos od 3.000:1 za još veću dubinu i definiciju, kao i minimalno “curenje” svetlosti. On ima bolju kontrast i vidljivost detalja kod mračnih filmskih scena. Opremljen je ultra-visokim dinamičkim kontrastnim odnosom (DCR) od 20.000.000:1 koje poboljšava prikazivanje detalja i kontrasti boja i dobijanje izvrsne i bešavne slike verne originalu. Opseg pravih 8-bitnih boja sa 16,7 M nivo boje daje zasićenu živopisnost i uglađenije prelaze boja na svakoj slici.

EW2430 je dizajniran da podrži raznovrsna i višestruka audio-vizuelna zadovoljstva. Ima konektor za slušalice, audio linijski ulaz i izlaz, 2 HDMI porta, kao i 1 D-Sub i 1 DVI-D konektor da bi mogle da se priključe razne igračke konzole sa analognim ili digitalnim signalima. Za entuzijaste za digitalnu opremu ugrađena su četiri USB porta, čime je osigurano da će skoro svaki USB uređaj imati svoj “dom”.

Dizajn EW serije ima za cilj da zadovolji zahtevne oči ljubitelja audio-vizuelnih medija. Korišćenjem metaliziranih materijala kao najvažniji element stila monitori su dobili jednostavan i rafiniran izgled pa se lako mogu uklopiti u bilo koju prostoriju ili okruženje. Osim što doprinosi estetici, prednji produžetak ispod ekrana takođe skriva dva zvučnika od po 2W, što daje još čistije i jednostavnije linije za bešavnu integraciju audio i video dimenzija zabave.

Leave a Reply