TV-Monitori

Freecom Network MediaPlayer 450 bežični multimedijalni plejer

Freecom Network MediaPlayer 450 predstavlja umreživi multimedijalni plejer sa digitalnim video izlazom i ugrađenim diskom od 500GB

Ovaj višenamenski uređaj može da služi i kao mrežni disk velikog kapaciteta kome se pristupa ili preko žične (100 Mb/s Ethernet), ili preko bežične (802.11g Wi-Fi) mreže, a lako može da uzme ulogu home media servera.

Kompatibilan je sa mrežnim klijentima (računarima) koji rade pod Windows operativnim sistemom, tako da omogućava da se fajlovi “u letu” preuzimaju preko lokalne mreže sa nekog od umreženih računara koji ima otvoren “deljeni direktorijum” (Windows File Sharing), a da se njihov sadržaj prikazuje na TV-u ili monitoru preko digitalnog HDMI izlaza. Za korisnike koji nemaju takav moderan TV, na raspolaganju su i HD komponentni Y, Pb, Pr analogni izlaz(480p, 720p, 1080i), kao i klasični S-Video i kompozitni analogni video izlazi. Zvuk se takođe može do Hi-Fi sistema slati digitalno (koaksijalni ili optički S/PDIF), ali i analnogno (Stereo).

Budući da je ovo Universal Plug and Play uređaj, Windows računari u mreži će ga prepoznati, a i on sam će znati kako da se prijavi u mrežu i da “izađe” na Internet. Podržano je i strimovanje sa Interneta (Internet Radio). Dimenzije uređaja (sa sklopljenom antenom) su 57 x 150 x 185 mm, a ni strujni adapter nije glomazan, tako da se lako može koristiti i za prezentacije, u izložbenim ili ugostiteljskim objektima.

Sve kontrole reprodukcije medija obavljaju se preko daljinskog upravljača i ekranskih menija na TV-u. Cena uređaja je popularnih 280 evra, a može se nabaviti u Direct Linku.

Leave a Reply