TV-Monitori

Fujitsu izbacuje na tržište kompletnu liniju LED monitora

Kompanija Fujitsu je prva izašla na tržište sa kompletnom ponudom tankih, štedljivih monitora, zasnovanih na najnovijoj LED tehnologiji. Obezbeđujući neprevaziđen dinamičan kontrast u klasi monitora sa ravnim ekranima, Fujitsu predstavlja širok izbor svojih LED monitora – od ekonomičnog 19-inčnog do širokog 27-inčnog modela.

Nove “SL” i “L” linije LED monitora pružaju korisnicima poboljšan vizuelni doživljaj u primenama koje se protežu od rada sa velikim tabelarnim dokumentima do gledanja zahtevnih akcionih filmova sa „blu-rej“ diska, ugodne su za oko jer ostvaruju jači kontrast i daju bogatije, realističnije boje.

Prelazak sa CCFL (cold cathode fluorescent lamps) na LED (light-emitting diode) tehnologiju pozadinskog osvetljenja kod ravnih monitora, takođe čuva i životnu sredinu. LED pozadinsko osvetljenje, pre svega, zahteva manje električne energije, obezbeđujući uštedu u potrošnji struje i do 46 odsto , a zatim omogućava i da se štetna materija žive u potpunosti eliminiše iz procesa proizvodnje.  Ovi tanji monitori omogućavaju da se upotreba sirovih materijala u proizvodnji smanji za oko 25 odsto, lakši su i manji, a time i pogodniji za transport.

Dve kompletne linije LED monitora

Prilikom lansiranja, Fujitsu je predstavio dve linije LED monitora sa ultra-visokim kontrastom, dok se na LED osvetljenju za širi spektar monitora još uvek radi. Modeli „SL“ linije sadrže dual-HDMI priključke za optimalnu digitalnu jasnoću monitora visoke definicije, kao i štedljivi eko-režim. „L” linija monitora ima i ugrađene zvučnike i ekranski „OSD“ meni na 16 jezika, dok vrhunska „SL“ linija ima i digitalni 5.1 HDMI audio izlaz za „surround“ audio-sisteme i širi spektar opcija za fino podešavanje monitora putem ekranskih OSD kontrola osetljivih na dodir.

Fujitsu je prvi proizvođač koji uvodi LED tehnologiju pozadinskog osvetljenja u čitav spektar svojih monitora, od 19- inčnih i 20-inčnih osnovnih modela, sve do širokih 22-inčnih i 27-inčnih modela. LED monitori će biti dostupni u zemljama regiona CEMEA&I (Srednja Evropa, Bliski istok, Afrika & Indija) od kraja jula. Cene će biti objavljene po samom puštanju u prodaju i očekuje se da će biti u rangu cena monitora sa „CCFL“ tehnologijom, ekvivalentnih veličina.

Leave a Reply