TV-Monitori

Fujitsu predstavlja prvi dual 2D/3D monitor

Fujitsu predstavlja svoj prvi „2-u-1“ monitor projektovan i za 2D i za 3D režim rada, što 3D ekrane profesionalne klase čini praktičnijim i pristupačnijim za korisnike.

Integrisanje obe tehnologiije ekrana u jedan desktop monitor dijagonale 23 inča korisnicima omogućava da se jednostavnim pritiskom na dugme prebacuju sa visokoperformantnih 2D aplikacija na profesionalne 3D aplikacije, i obratno. Ultralagane polarizacione naočare bez baterija omogućavaju istinski, Real 3D-kompatibilan doživljaj treće dimenzije.

Svojim prvim dualnim monitorom Fujitsu „cilja“ na profesionalne korisnike koji dominantno rade sa grafikom i oslanjaju se na zahtevne grafičke aplikacije kao što su CAD/CAE programi, softver za simulaciju i sistemi za procesiranje geosatelitskih podataka. Među potencijalnim korisnicima su takođe i zaposleni u oblastima arhitekture, medicine, reklamne industrije i savetovanja na prodajnim lokacijama, gde 3D aplikacije već nalaze široku primenu.

Novi Fujitsu model monitora P23T-6 FPR 3D daje jasnu sliku bez treperenja i zamora zahvaljujući najnovijoj 3D tehnologiji FPR (Filmtype Patterned Retarder *). Veliki 3D konični ugao gledanja dopušta i manjim grupama da uživaju u 3D efektu dubine prostora tokom gledanja prezentacija, čak i pri podešavanjima za dnevno svetlo.

Kao i ostale linije Fujitsu ekrana, novi 3D model dolazi sa ergonomskim postoljem tipa 4-u-1, i sofisticiranim kućištem nagrađeno „reddot“ nagradom za dizajn u 2011. Potrošnja struje pri radu smanjena je zahvaljujući LED pozadinskom osvetljenju i funkcijama kao što su automatski senzor osvetljenja i štedljivi eko-režim (Eco mode), a u monitor takođe ima i jedinstven Fujitsu 0-Watt režim mirovanja bez potrošnje struje.

Diter Hajs, predsednik „Workplace Systems“ sektora kompanije Fujitsu Technology Solutions, ističe da je ovakav monitor sa dualnim izlazom projektovan za uštede u budžetu korisnika – zato što eliminiše potrebu za kupovinom namenskog monitora samo za 3D aplikacije – kao i za uštede prostora na radnom stolu. „Veliki ugao vidljivosti čini ovaj ekran idealnim za upotrebu na javnim prostorima, kao što su muzeji, univerziteti i izložbeni prostori, gde upotreba 3D tehnologije može da doprinese stvaranju zabavnog i edukativnog doživljaja sadržaja koji se prikazuje, ili da bude efektan način demonstriranja proizvoda.”

U dodatne specijalne funkcije ove superiorne linije monitora ubraja se i podesiva gama boja, kompatibilna sa DICOM-standardom, koja omogućava upotrebu za grafiku orijentisanu ka sivim tonovima i primenu u kliničkim okruženjima. Širok spektar izlaznih interfejsa takođe maksimizira kompatibilnost sa PC računarima, radnim stanicama i mobilnim radnim stanicama. Za visokoperformantni profesionalni doživljaj 3D-a sa novim monitorom, Fujitsu preporučuje hardver u klasi radnih stanica, sa grafičkim kartama koje podržavaju tehnologiju „kvad-baferinga“ (quad-buffering), što je karakteristika Fujitsu CELSIUS linije radnih stanica.

Novi dual monitor biće dostupan od kraja novembra, preko Fujitsu SELECT partnera na lokalnim tržištima.

Leave a Reply