TV-Monitori

LG 47LW5500 3D televizor

O prikazu 3D slike na televizorima je već puno rečeno, ali to je tema koja će i u narednom periodu sasvim sigurno nastaviti da privlači pažnju. Jer proizvođači nikako da naprave predah i stalno izbacuju nova i kvalitetnija rešenja. Dosadašnji susreti sa 3D prikazom nas nisu preterano oduševili.

Jeste da na prvu loptu sve to deluje jako zanimljivo, ali je činjenica da nakon dužeg gledanja 3D može da postane vrlo zamoran. Nakon susreta sa novom generacijom LG-evih Cinema 3D televizora mišljenja smo da za 3D u kućnoj radinosti ipak ima nade. A evo i zašto. Dosadašnji televizori bili su bazirani na aktivnoj 3D tehnologiji, koja je zahtevala da naočare imaju svoje sopstveno napajanje jer su one bile “aktivan” učesnik u kreiranju trodimenzinalnog utiska – naizmenično propuštajući i blokirajući sliku za levo i desno oko.

LG je u međuvremenu patentirao specijalan polarizacioni sloj koji se nanosi na ekran televizora i staklo naočara, tako da određena polarizaciona šema propušta sliku samo za levo, odnosno samo za desno oko…

Leave a Reply